Rămâi conectat

Ştirea zilei

STUDIU medical: Jocurile video pot provoca aritmie cardiacă, leșin și chiar decesul la unii copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

STUDIU medical: Jocurile video pot provoca aritmie cardiacă, leșin și chiar decesul la unii copii

Jocurile video ar putea provoca aritmie cardiacă ce poate pune în pericol viața copiilor cu afecțiuni nediagnosticate ale inimii, arată un studiu medical, potrivit Sky News.

Cercetătorii au spus că au descoperit un tipar neobișnuit dar distinct printre copiii care își pierd cunoștința în timp ce joacă jocuri video. Ei au avertizat că jocuri de război multiplayer tip Call of Duty sunt cele mai frecvente declanșatoare pentru astfel de episoade. În documentul publicat în jurnalul Heart Rhythm, oamenii de știință au îndemnat părinții să-și ducă copiii care suferă de pierderi de cunoștință la un cardiolog.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Jocurile video ar putea reprezenta un risc serios pentru unii copii cu probleme de aritmie; ar putea fi letale la pacienții cu predispoz

iție la aritmie care deseori nu a fost anterior recunoscută”, a spus cercetătorul-șef și specialistul Dr Claire M Lawley. „Copiii care dintr-o dată își pierd cunoștința în timp ce se joacă jocuri video ar trebui consultați de un cardiolog, acesta fiind primul semn serios al unei probleme de inimă”.

Ea și echipa ei au făcut o revizie sistematică a literaturii din domeniu alături de cercetare pentru a identifica cazurile copiilor cu o pierdere subită a cunoștinței în timp ce joacă jocuri video. La cele 22 de cazuri găsite, jocurile de război multiplayer (cu mai mulți jucători online) au reprezentat cel mai frecvent declanșator iar unii dintre copii au murit ca urmare a infarctului.

Bolile de ritm cardiac includ tahicardie ventriculară polimorfă catecolaminergică și sindromul congenital de QT lung tip 1 și 2 erau printre cele mai comune cauze. Studiul a arătat și o incidență mare a potențialelor variante genetice relevante (63%) printre pacienți, despre care oamenii de știință au avertizat că a avut implicații semnificative pentru familiile lor.

În unele cazuri, copiii care și-au pierdut cunoștința în timp ce se jucau au făcut ca mulți membri de familie să fie diagnosticați cu o problemă importantă a ritmului cardiac în familie.

Oamenii de știință au sugerat că jocurile video nu sunt întotdeauna „alternativa sigură” la sporturile competitive, așa cum au fost deseori considerate, scrie Sky News. Aceștia spun că la momentul incidentelor cardiace, mulți dintre pacienți erau în stări excitate, după ce tocmai câștigaseră sau pierduseră jocuri sau se aflau în conflict cu partenerii de joacă. Deși fenomenul nu este o întâmplare obișnuită, studiul a găsit că a devenit mai prevalent.

„Uitându-mă la copiii cu probleme de ritm cardiac timp de mai bine de 25 de ani, am fost uimit să văd cât de prevalentă este această prezentare emergentă și să găsesc că un număr de copii chiar au murit din cauza asta”, a spus cercetătorul Dr Jonathan Skinner.

Acesta a mai adăugat că cei luați în considerare pentru competiții e-sports ar trebui consultați pentru potențiale probleme în același fel ca atleții din sporturile tradiționale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Alba: Licitație cu o sumă uriașă pentru managementul proiectului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Alba: Licitație cu o sumă uriașă pentru managementul proiectului

Apa CTTA Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru asistenţă tehnică pentru Managementul si Publicitatea Proiectului. Valoarea totală estimată a investiției este de 7.816.996 lei, fără TVA.

Activitățile vizează implementarea corespunzătoare a contractului de servicii conform cerințelor Caietului de Sarcini. Obiective generale ale Asistenței Tehnice pentru Managementul Proiectului constau în:

– asigurarea unui management eficient pentru implementarea Proiectului în vederea atingerii obiectivului global și a celor specifice ale POIM asumate de către Operatorul Regional prin Contractul de Finanțare;
– asigurarea de sprijin Operatorului Regional în planificarea investițiilor viitoare și în pregătirea documentațiilor necesare pentru finanțarea și implementarea investițiilor prioritare;
– asigurarea publicității adecvate a Proiectului, în conformitate cu Manualul de Identitate Vizuală pentru Instrumentele Structurale 2014-2020 în România.

Elit - Gustul Desăvârșit

Durata estimată a contractului este de 40 luni și cuprinde următoarele activități principale:

1. Asistența tehnică pentru UIP în managementul contractelor din cadrul Proiectului
2. Optimizarea activității personalului Operatorului
3. Actualizarea Master Planului pentru serviciile de apă și apă uzată în județul Alba și pregătirea de documentații tehnico-
economice pentru investițiile prioritare
4. Actualizare Devizului General al Proiectului
5. Asigurarea publicității și promovării Proiectului


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Târgul de Crăciun de la Sibiu 2022 se deschide vineri: A fost montat bradul, căsuțele din Piața Mare și s-a testat iluminatul festiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Târgul de Crăciun de la Sibiu 2022 se deschide vineri, iar organizatorii au montat deja bradul și căsuţele în Piaţa Mare, inclusiv căsuţa lui Moş Crăciun.

Citește și: MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi

Deja în Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost montat şi bradul împodobit, fiind vorba despre unul artificial, care a mai fost şi în anii trecuţi în centrul Sibiului. De asemenea, ca în anii trecuţi, becurile instalaţiei de iluminat sunt economice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: OFICIAL| Târgul de Crăciun din Alba Iulia va avea loc și în acest an! Unde se va ține și ce surprize a pregătit Primăria pentru vizitatorii de toate vârstele

”Una câte una, căsuțele, bradul și patinoarul recuceresc Piața Mare și vor transforma centrul Sibiului în cartierul lui Moș Crăciun! Atât de mult iubim Crăciunul încât, în ciuda temperaturii de afară, parcă deja simțim miros de scorțișoară și un vag sunet de clopoței. Te așteptăm și pe tine începând cu 11 noiembrie la Sibiu, la cel mai frumos Târg de Crăciun de până acum!”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citește și: Când începe Postul Crăciunului 2022: Care sunt dezlegările și rânduielile liturgice

Ajuns la cea de a 15-a ediţie, Târgul de Crăciun de la Sibiu va reuni 110 participanţi din 20 de judeţe.

Foto: Facebook – Targul de Craciun din Sibiu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Concurență acerbă pentru Transalpina de Apuseni, lotul 2: Patru ofertanți pentru contractul de peste 122 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Concurență acerbă pentru Transalpina de Apuseni, lotul 2: Patru ofertanți pentru contractul de peste 122 milioane de lei

Consiliul Județean Alba a primit nu mai puțin de patru oferte pentru finalizarea lucrărilor la lotul 2 al Transalpinei de Apuseni. Situația este explicabilă prin valoarea foarte mare a contractului, de peste 122 de milioane de lei.

Dintre cei patru ofertanți doar Elis Pavaje a făcut o ofertă ca firmă unică, restul de trei fiind asocieri între mai multe firme.

Care sunt cei 4 ofertanți:

Elit - Gustul Desăvârșit

1.ELIS PAVAJE – ofertant unic

Subcontractanți:

ALPENSIDE
TOBIMAR GROUP S.R.L.
AUSTAL
DACIA FABER S.R.L.
ELECTRIC SERV S.R.L.

2. Asocierea PRENIS S.R.L.(Leader), DIMEX-2000 COMPANY

Subcontractanți:

BERI GRUP
DACIA FABER S.R.L
URBAN CONSTRUCT TRANSILVANIA SRL
IMSAT-ALBA S.A.

3. Asocierea SC FAR FOUNDATION SRL (Leader), DRUMSERV, NOMIS 2003 S.R.L

Subcontractanți:

METALLER ENERGY

4. Asocierea DECONSTRUCT AG (Leader), BETON CONSTRUCTORUL, MRC CULICI 2016, HYDROSTROY AD

Lotul 2 al DJ 107I are 36,5 km, între localitățile Ponor și Bucium, până la intersecția cu DN 74. Stadiul fizic de realizare a investiției este de 27%. În total, drumul județean are aproape 80 de kilometri.

Execuţia lucrărilor pentru restul rămas de executat pentru lucrările de modernizare a drumului judeţean DJ1071, constă în:

  • refacerea structurii rutiere, modernizarea și consolidarea ei,
  • asigurarea scurgerii apelor prin execuţia de şanţuri de pamant, şanţuri betonate, rigole ranforsate, rigole carosabile, podeţe tubulare, separatoare de hiodrocarburi pentru epurarea apelor pluviale,
  • lucrări de consolidare a terasamentelor prin execuţia de ziduri de sprijin, consolidarea si execuţia de poduri noi,
  • asigurarea siguranţei circulaţiei (indicatoare, marcaje, parapeti metalici,etc.),
  • lucrări de amenajare a terenului.

Proiectul ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului 2023, altfel se pierd bani europeni.

Transalpina de Apuseni traversează de la este la vest zona de sud a Munților Apuseni, prin cele mai spectaculoase zone din această parte a țării. De-a lungul drumului se află Cheile Mănăstirii, Cheile Geogelului, Cheile Râmeţului, cu pereţi abrupţi şi vârfuri ascuţite. De asemenea, pe drum sunt numeroase zone de belvedere care oferă privelişti până spre Retezat, Şureanu sau Muntele Mare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea