Rămâi conectat

Actualitate

STUDIU| Laptele, un aliment controversat: benefic pentru copii, dar NOCIV pentru 70% din adulți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un studiu recent arată că laptele are un rol important, încă de la naştere, însă multe persoane au început să dezvolte intoleranţe la lactoză. 70% din oameni îşi pierd în timp lactaza, o enzimă care ajută organismul să digere alimentele care conţin lactoză.

Intoleranţa se manifestă prin crampe stomacale, diaree şi greaţă.

Medicul de familie Valeria Herdea spune că această afecţiune nu apare peste noapte, ci are un istoric.

„Lactoza este o dizaharidă. Este esenţial să ştim că o parte din populaţie poate dezvolta o astfel de intoleranţă şi este destul de frecventă la copii. Unul dintre motivele pentru care se dezvoltă această intoleranţă este un motiv genetic, fireşte, deci o predispoziţie genetică. Şi nu în ultimul rând avem nevoie să ştim că atunci când diversificăm un copil, când alăptăm un copil, sunt paşi care îi pot modifica parcursul întregii vieţi”, a spus Valeria Herdea.

În timp ce unii consideră că laptele este necesar în alimentaţie, pentru că este bogat în proteine, calciu şi vitamina D, alţii spun că poate cauza cancer şi boli de inimă.

„Consumul nu cred că este o atât de mare problemă. Eu mi-aş dori să existe o societate în care să fie consumate mai multe legume, fructe, lactate de bună calitate, fireşte, lapte pasteurizat şi nu nepasteurizat pentru a evita riscul de infecţie. Şi nu în ultimul rând, atenţie, atunci când vorbim de riscul cardiovascular, vorbim de consumul de carne, în primul rând de grăsime animală”, a declarat dr. Valeria Herdea.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS Ministerul Sănătății a anunțat pe data de 23 aprilie că vor fi introduse medicamente gratuite și compensate pentru mai multe categorii de pacienți. Prin intermediul unei hotărâri de la Guvernul României, de la data […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea