Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

STUDIU BRITANIC: Secretul unei siluete de invidiat. Cea mai simplă metodă de a nu te îngrăşa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

siluetaKilogramele în plus au fost şi vor fi o problemă majoră, iar numărul de kilograme rămâne o întrebare tabu. Secretul unei siluete de invidiat stă în felul în care mâncăm, cel puţin asta este concluzia studiului făcut de cercetătorii britanici de la Universitatea din Bristol. Se pare că atunci când mâncăm este esenţial să ne concentram asupra hranei, care se află în faţa noastră, acesta fiind secretul unei siluete de invidiat.

Creierul nostru are nevoie de aproximativ 20 de minute ca să înregistreze faptul că organismul a mâncat suficient, şi asta deoarece între intestin şi sistemul nervos sunt implicate o serie de semnale hormonale, susţin cercetătorii.

Mâncatul încet te ajuta sa scazi in greutate

Acest lucru înseamnă că dacă cineva mănâncă prea repede, semnalul va rămâne în urma, ceea ce cu siguranţă va conduce la supra-alimentare.

Astfel, nu este indicat ca în timpul mesei, mai ales dacă eşti la serviciu, să verifici mailurile sau să ai orice altă activitate care să îţi distragă atenţia, deoarece poţi acumula kilograme în plus, scrie DailyMail.co.uk.

Nu lua niciodată masa pe fuga, nu te uita la televizor şi nu vorbi la telefon în timp ce mănânci

Cum îţi da seama de acest lucru? Ei bine, dacă nu îţi mai aminteşti ce alimente ai consumat înseamnă că ai mâncat pe fuga. 42 de persoane au luat prânzul sub atenta supraveghere a cercetătorilor de la Universitatea din Bristol în timp ce jucau Solitaire pe computer.

Jumătate de oră mai târziu li s-a cerut să spună, în ordine, ce alimente au consumat. Astfel, aceştia nu şi-au adus aminte ordinea în care au consumat alimentele respective.

Recomandarea oamenilor de ştiinţă este ca la fiecare masă să îţi rezervi 20 de minute de linişte, fără computer, ziare sau televizor. Mâncând prea repede, există tendinţa de a mânca mai mult decât este necesar organismului. Mănâncă încet, savurează fiecare îmbucătură, pentru ca senzaţia de saţietate să fie perceputa şi pentru a evita să acumulezi kilograme în plus.

Sursa: protv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea