STUDIU Abuzul de rețele de socializare poate duce la anxietate și depresie. Mesajul: Să știi când să te deconectezi
Recursul excesiv la rețelele de socializare nu este bun pentru sănătatea mentală, iar conexiunea îndelungată la ele face să crească riscul de anxietate și depresie, confirmă un studiu recent realizat.
Să știi când să te deconectezi — este în mare mesajul studiului prezentat la Congresul British Psychological Society, care a avut loc la Manchester între 9 și 1 septembrie. Conform acestuia, adolescenții care rămân conectați prea mult la rețelele de socializare riscă mai mult să fie depresivi.
„Adolescența poate fi o perioadă de vulnerabilitate crescută, iar apariția unei depresii, a unei anxietăți sau a unei calități necorespunzătoare a somnului pot contribui la aceasta”, arată dr Heather Cleland Woods, adăugând că este important de știut cum pot produce rețelele de socializare astfel de stări.
În cadrul studiului, 467 de adolescenți au completat chestionare despre accesarea în timpul zilei sau al nopții al rețelelor. Prin alte teste li s-au evaluat calitatea somnului, respectul față de ei înșiși, semnele de depresie sau anxietate și consumul emoțional.
Utilizarea rețelelor de socializare în timpul zilei și o prea mare implicare emoțională duc la perturbarea somnului nocturn. Un consum emoțional excesiv se asociază și cu o scădere a respectului de sine, o creștere a anxietății și a depresiei — au fost principalele concluzii ale cercetării.
„Acest lucru înseamnă că trebuie să ne gândim la felul în care folosesc rețelele de socializare copiii noștri și la momentul când trebuie să se deconecteze”, a încheiat dr Heather Cleland Woods, citată de pourquoidocteur.fr și Agerpres.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România”
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România” Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti și avocat, a adus în discuție recentele modificări ale codurilor CAEN din România. Într-o postare pe rețelele de socializare acesta a criticat introducerea unor […]