Rămâi conectat

Actualitate

Studenţii merituoşi din Alba Iulia îşi petrec vacanţa, gratuit, la Costineşti

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pentru că au muncit pe brânci de-a lungul anului universitar şi au pus cartea mai presus de distracţie, acum se pot bucura de câteva zile, fără a scoate bani din buzunar, de soare, de valurile mării. Este vorba de studenţii merituoşi ai Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, integraliştii cărora Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, cu finanţare venită de la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret şi sprijin din partea Direcţiei pentru Studenţi, din iulie şi până pe data de 10 septembrie, oferă 5 zile în binecunoscuta staţiune Costineşti. „Un număr de 327 de studenţi cu rezultate bune la învăţătură şi activitate desfăşurată la diverse manifestări culturale, artistice, ştiinţifice sau sportive, din 3 centre universitare şi anume Alba Iulia, Arad şi Oradea vor beneficia gratuit de masă, cazare şi activitate tematică. Comunicare şi leadership, public speaking, managementul voluntarilor şi al proiectelor, sportul, teatrul, fotografia şi muzica sunt tematicile la care studenţii meritorii vor trebui să participe în scopul petrecerii timpului liber într-un mod stimulativ pentru interacţiune şi dezvoltare personală”, a menţionat Gheorghe Berghian, directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia. Pentru studenţii instituţiei de învăţământ superior albaiuliene au fost repartizate un număr de 61 de locuri, toate acestea fiind ocupate. Prima serie de studenţi se află deja la Costineşti din data de 13 iulie. Distracţie plăcută! (L.I.)


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

29 noiembrie: Ziua Infanteriei Marine Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anual, la data de 29 noiembrie, este marcată Ziua infanteriei marine române. Astfel, conform Legii de organizare a Flotilei, echipajul Crucișătorului „Elisabeta”, construit de șantierele din New Castle, care era alcătuit din peste 180 de marinari, avea în compunere 20 de infanteriști marini.

În anul 1916, a început procesul de reorganizare a armatei, fiind menționat în cadrul Marinei Militare, Batalionul de Debarcare, alcătuit din efectivele terestre ale marinei. Ulterior, apare în Ordinea de bătaie a Marinei Militare Romane din ianuarie 1917 o noua structura, Corpul Infanteriștilor Marinei, care avea că zona de responsabilitate Delta Dunării și litoralul maritim, conform Ziua Constanța.

Cu timpul, structurile de infanterie marină s-au dezvoltat, diversificându-și gama de misiuni, cum ar fi lupta împotriva minelor și navelor de suprafață inamice, menținerea legăturii cu navele proprii, interzicerea infiltrării grupurilor de cercetare-diversiune și întârzierea acțiunilor inamicului până la sosirea forțelor principale, ajungând în aprilie 1940, să fie constituit Batalionul de Infanterie Marina, prima unitate de acest fel din Armata Romana.

În următorii ani, Infanteria Marină Română a suferit mai multe restructurări succesive, determinate de evenimentele politice și militare, fiind chiar desființată, în anul 1958, la cererea consilierilor sovietici. La data de 29 noiembrie 1971, a fost reînființat Batalionul de Infanterie Marina, data care a devenit Ziua Infanteriei Marine Romane.

Ziua de 29 este o ocazie deosebită pentru a omagia sacrificiile infanteriștilor marini în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aducându-le o recunoștință imensă. Cu demnitate și curaj, prin munca susținută și tărie de caracter, infanteriștii marini au fost mereu devotați patriei, oameni care au ieșit cu fruntea sus din orice misiune, câștigându-și, de-a lungul timpului, respectul binemeritat.

Batalionul 307 Infanterie Marina este o structura importanta a Forțelor Navale Romane, care executa misiuni de descurajare și anihilare a acțiunilor teroriste în zona Deltei Dunării, zona lagunara și pe fluviu, de supraveghere și protecție a cailor de comunicații navale, misiuni de transport, participa la operații în sprijinul păcii, misiuni de căutare – salvare pe fluviu și pe mare, misiuni de monitorizare a zonei de responsabilitate, misiuni de asistenta medicala primara în situații de urgente civile, misiuni de limitare și înlăturare a efectelor dezastrelor sau a altor situații de criza.

Sursa: editiadedimineata.ro
Foto: facebook – Regimentul 307 Infanterie Marină


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare