Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Studenții au lansat ”Scrisoarea deschisă pentru viitorul României”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) în care Liga Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este membru, a lansat ieri, marți, 9 octombrie, in cadrul unei conferințe de presă, ”Scrisoarea deschisă pentru viitorul României”.

ANOSR, alături de Liga Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Consiliul Tineretului din România, Colegiul Medicilor din România, Consiliul Național al Elevilor, Asociația Medicilor Rezidenți, Global Romanian Society of Young Professionals și Academia de Advocacy, în calitate de semnatari inițiali, atrag atenția asupra problemelor majore ale tinerilor, în special ale studenților și tinerilor absolvenți din educație și sanatate. Scrisoarea cuprinde și o analiză a argumentelor principale care stau la baza inițiativei.

Printre altele, semnatarii cer acordarea a 6% din PIB pentru Educație, inclusiv pentru investiții în cămine, cantine, creșterea subvenției cămine-cantine și alte investiții, dar și pentru reîntregirea finanțării universităților de către stat pentru a permite revenirea salariilor profesorilor.

De asemenea, se solicită creșterea veniturilor tinerilor absolvenți din educație și sănătate și acordarea importanței cuvenite vocii studenților, în cadrul universităților dar și la nivel național.

Scrisoarea deschisă este adresată Parlamentului României, Guvernului României, Candidaților pentru Parlamentul României, Președinților Partidelor Politice din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea