// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Stoparea ”creşterii aberante” a salariului minim și interzicerea traseismului politic – între prioritățile PNL pentru sesiunea parlamentară de toamnă

Sâmbătă, la Neptun,  PNL a stabilit priorităţile legislative pentru sesiunea de toamnă, printre care stoparea ”creşterii aberante” a salariului minim, eliminarea ajutorului social pentru persoanele care refuză un loc de muncă, interzicerea traseismului şi introducerea votului electronic.

„Avem un proiect pentru eliminarea ajutorului social pentru persoanele care refuză un loc de muncă conform pregătirii sale, un proiect foarte bine primit de societate şi un proiect care penalizează nemunca în societatea românească. Un al doilea proiect important pentru PNL încearcă stoparea creşterii aberante a salariului minim pentru că se pierd foarte multe locuri de muncă în ţara asta prin creşterea din pix a salariului minim”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu, la finalul şedinţei BPN a partidului.

Întrebat dacă salariul minim ar trebui să fie majorat în baza unui algoritm, Dumitrescu a susţinut că PNL propune ca majorarea salariului minim „să nu se mai facă din pix”.

„Nu, propunem să nu se mai facă din pix.(…) Ar trebui să existe corelaţie fie între salariul mediu şi salariul minim sau ar trebui să fie corelat fie cu productivitatea, fie cu inflaţia. Cam cum se face la pesnii, dar în alt algoritm. În orice ţară civilizată trebuie să existe o corelaţie fie cu salariul mediu, fie cu productivitatea şi cu alţi indicatori”, a răspuns Dumitrescu.

PNL îşi propune şi să reducă TVA şi taxele pe muncă, a spus Dumitrescu.

La rândul său preşedinte PNL, Ludovic Orban, a susţinut că în rândul priorităţilor PNL se numără respingerea în Parlament a ordonanţelor care au fost emise de Guvernul Tudose şi care au majorat fiscalitatea şi au „atacat” mediul de afaceri.

De asemenea, liberalii vor să depună proiecte de lege şi pentru interzicerea traseismului politic şi pentru introducerea votului electronic, a spus Orban.

„PNL va iniţia şi va susţine un proiect de lege pentru interzicerea traseismului politic şi la nivel parlamentar, aşa cum a făcut şi la nivelul autorităţilor locale. De asemenea, vom avea ca prioritate proiectul de lege pentru alegerea cu 50% plus 1 a primarilor şi a preşedinţilor de Consilii Judeţene. PNL va înainta şi va susţine un proiect de lege pentru introducerea votului electronic pentru că s-a demonstrat clar că sistemul de vot prin corespondenţă cu preînscriere restrânge dreptul de vot al cetăţenilor români care se află şi muncesc în alte ţări. şi este vorba despre peste trei milioane de cetăţeni români care au trebuie să-şi poată exercita dreptul de vot şi cărora trebuie să li se ofere această capacitate efectivă”, a spus Orban.

Liberalii au anunţat şi depunerea unui proiect de lege care are ca obiectiv îmbunătăţirea relaţiei statului cu cetăţenii şi urmăreşte „să nu mai plimbe cetăţeanul de la Ana la Caiafa”.

„Este un proiect de lege simplu care va spune că orice instituţie care trebuie să acorde un drept solicitat de un cetăţean în baza legii nu mai are dreptul să-l trimită pe cetăţean la alte instituţii publice pentru a obţine diferite informaţii, ci este obligaţia instituţiei respective de a obţine toate informaţiile de la celelalte instituţii de stat deţinătoare ale acestor informaţii, astfel încât să decidă acordarea dreptului către cetăţeni. De asemenea, lucrul acesta este valabil şi pentru firme”, a spus Orban.

Sursa: evz.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Răspunsuri la Stoparea ”creşterii aberante” a salariului minim și interzicerea traseismului politic – între prioritățile PNL pentru sesiunea parlamentară de toamnă

 1. x22 09.09.2017 la 9:03

  Da, da… Sa-i tina pe romani in saracie este prioritatea asumata de PNL !!!

 2. Sicterescu 09.09.2017 la 10:32

  Aberant esti tu mai….muzicantule ! Sa traiesti tu cu un salariu minim pe economie !!!

 3. stef 09.09.2017 la 20:12

  Dati tot asa bai mafiotilor,mai ajungeti voi la putere cand voi lua eu 6 case ca mutuuuu.

 4. Românul Liberal 09.09.2017 la 21:02

  Sa stea Romanii in sărăcie și să nu migreze parlamentari noștri, să putem ciolani un pic. Asta e traducerea. RUȘINE

 5. mike 10.09.2017 la 2:47

  Din pacate omul are dreptate ( exceptie- nu e impotriva salariilor dublate la contopistii din parlament ,primari, etc)– Fiecare -economie se bazeaza pe -productivitate, vinzari -beneficiu- Daca nu sunt beneficii — totul e pe linia de plutire — daca lucrurile merg prost — compania -da faliment — Nu poti da slarii mari daca nu ai beneficii — Doi– e buna ideia sa nu se mai dea bani la cei ce nu vor sa munceasca — — cineva trebuie sa scota banuti din buzunar pentru ei — parlamentarii nu fac bani ei numai papa , la fel birocratii, primarii, contopisti — Mai ramine spetitul — el cu salarul de mizerie sustine pe toti paduchii si plosnitele sociale

 6. ipocritii 10.09.2017 la 11:01

  DA : sa nu mai creasca salariul minim!!!! bine ca a crescut al vostru cu 200% nu va e rusine???? De ce v-ati votat asa salarii??? E corelat cu incompetenta bag seama!

 7. votuln prost 10.09.2017 la 13:40

  Ati profitat de tampenia psd-ului si v-ati infruptat cu cele mai mari salarii pentru primari vostrii !!! Mai crede cineva in voi ? Trebuia sa blamati situatia, nu sa profitati de ea, hotilor !

 8. Dă mai departe! 13.09.2017 la 11:02

  FRAȚI ROMÂNI, CEREȚI PARLAMENTARILOR VOȘTRI SĂ RIDICE PRAGUL ELECTORAL LA MINIM 8%!