ȘTIREA TA: Traian Nicolae Ursaleș, primarul comunei Meteș, i-a pârât pe rău-platnici la tot satul
Primarul comunei Meteș, Traian Nicolae Ursaleș, vrea neapărat să țină o strânsă legătură cu cetățenii din sat, dar nu prin mijloce moderne, prin intermediu internetului, așa cum procedează alți edili, ci clasic, prin scrisori trimise prin poștă.
Problema este că aceste epistole nu prea își îndeplinesc scopul – de a-l apropia pe primar de localnici – ci dimpotrivă, ori stârnesc hohote de râs (cum s-a întâmplat anul trecut), ori reușesc să-i supere pe unii dintre ei.
Dacă anul trecut Ursaleș s-a gândit să recupereze restanțele de la buget trimițând informări către persoanele decedate – scrisori care începeau cu ”Dragă defunctule…” -, anul acesta a schimbat metoda și le-a trimis tuturor locuitorilor epistole care încep cu ”Vă doresc (fiecărui meteșan în parte) un an nou fericit, plin de împliniri și multă sănătate, dumneavoastră și întregii familii”, iar câteva rânduri mai jos ”îi dă în gât” pe toți restanțierii la taxe și impozite, cu nume, prenume, chiar și poreclă, plus sumele pe care le au de plătit.
Așa, să știe tot satul de ce scârțâie pe ici, pe acolo, lucrurile în comună (deși datoriile sunt atât de mici încât nu știm exact ce investiții s-ar fi putut rata din cauza neplății lor)!
Desigur, că tot e an electoral, scrisoarea mai conține 2-3 pagini în care primarul nu uită să le reamintească cetățenilor câte lucruri bune s-au mai făcut în comună, dar cine mai stă să le mai citească după ce s-a supărat pe primarul pârâcios?
Faptul că ceea ce a făcut edilul nu este tocmai elegant ne-a fost sesizat de un cititor, care nici măcar nu este printre restanțieri: ”În comuna Meteș datoriile sunt făcute public de către primarul Ursaleș. Primarul nostru se asigură că fiecare cetățean este informat de datoriile celor care, poate din cauza sărăciei, nu își pot plăti impozitele. Nu cred că e ok să faci public datoriile fiecăruia… cel puțin moral! O datorie de 100-200 de lei… când el face cămine culturale inutile (cum e cel din satul Tăuți)”, ne-a scris localnicul din Meteș.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii