Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ŞTIREA TA: La „Gala Performerilor” 2013 nu au fost premiaţi toţi elevii şi profesorii cu rezultate deosebite. A cui e vina?

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O situaţie regretabilă a avut loc la Gala Performerilor 2013, din 15 decembrie, eveniment în cadrul căruia au fost premiaţi cei mai valoroşi elevi şi cele mai bune cadre didactice din judeţ. După cum ne-au relatat, pe adresa redacţiei, membri ai Comitetului de părinţi ai Asociaţiei „Dr. Lazăr Chirila”, la liceul cu pricina nu au fost premiaţi toţi elevii şi profesorii cu rezultate deosebite. Consiliul Judeţean Alba spune că această eroare aparţine de fapt IŞJ Alba.

Iată mesajul de nemulţumire venit pe adresa redacţiei din partea Comitetului de părinţi al Asociaţiei „Dr. Lazăr Chirila”

„Este regretabil că o iniţiativă, lăudabila de altfel, a Consiliului Judeţean – Gala Performerilor 2013 – este umbrita de interese meschine care nu au nimic de a face cu educaţia, cu performanţa. Ne referim la cei opt elevi din clasa a III-a ai Liceului “Dr. Lazar Chirila” din Baia de Arieş, care au fost premiaţi în cadrul Galei, pentru premii obţinute la faza naţională a concursurilor de matematică şi comunicare şi ortografie. Această “faza naţionala” este de fapt un concurs organizat pentru clasele II-IV (ca multe altele şi de către alte edituri) de editura “Nomina” din Piteşti la care participă de câţiva ani elevii scolii noastre şi ai şcolilor generale din împrejurimi. Şi anul acesta, în aprilie, s-a desfăşurat la Baia de Arieş pentru întreaga zona acest concurs, unde copiii au obţinut, în funcţie de punctaj, numeroase premii şi menţiuni. Nu ştim de ce au fost premiaţi elevii unei singure învăţătoare, ceilalţi nefiind luaţi în considerare. Daca d-na învăţătoare trebuie să primească gradaţie de merit, vă rugam sa i-o acordaţi din oficiu, dar nu sfidaţi munca celorlalţi învăţători şi elevi.

Ce răspuns să le dam noi astăzi copiilor când se întorc de la şcoala la întrebarea “De ce colegul meu cu aceleaşi rezultate ca şi mine, a fost premiat si eu nu? ”Oare de ce??”, au fost întrebările şi nemulţumirea Comitetului de părinţi al Asociaţiei „Dr. Lazăr Chirila”.

Reprezentanţii CJ Alba regretă situaţia creată şi îşi cere scuze cadrelor didactice şi elevilor care nu au fost cuprinşi în cadrul clasamentelor, dar responsabil de întocmirea acestora este Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba.

Consiliul Judeţean Alba a acordat premiile în cadrul Galei Performerilor în baza datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba, IŞJ Alba fiind, de altfel, singura instituţie care deţine astfel de date, referitoare la rezultatele la învăţământ ale elevilor şi profesorilor care îi pregătesc. 

În baza situaţiei si clasamentelor primite de la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba au fost alocate de către Consiliul Judeţean Alba şi fondurile pentru premierea elevilor şi profesorilor.

Înţelegem natura delicata a situaţiei şi exprimam, pe această cale, scuzele noastre cadrelor didactice şi elevilor care nu au fost cuprinşi în cadrul clasamentelor întocmite de IŞJ Alba, dar întreaga responsabilitate privind întocmirea acestor situaţii şi clasamente aparţine în exclusivitate Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba”, au spus reprezentanţi ai CJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea