ŞTIREA TA: La „Gala Performerilor” 2013 nu au fost premiaţi toţi elevii şi profesorii cu rezultate deosebite. A cui e vina?

O situaţie regretabilă a avut loc la Gala Performerilor 2013, din 15 decembrie, eveniment în cadrul căruia au fost premiaţi cei mai valoroşi elevi şi cele mai bune cadre didactice din judeţ. După cum ne-au relatat, pe adresa redacţiei, membri ai Comitetului de părinţi ai Asociaţiei „Dr. Lazăr Chirila”, la liceul cu pricina nu au fost premiaţi toţi elevii şi profesorii cu rezultate deosebite. Consiliul Judeţean Alba spune că această eroare aparţine de fapt IŞJ Alba.

Iată mesajul de nemulţumire venit pe adresa redacţiei din partea Comitetului de părinţi al Asociaţiei „Dr. Lazăr Chirila”

ELIT

„Este regretabil că o iniţiativă, lăudabila de altfel, a Consiliului Judeţean – Gala Performerilor 2013 – este umbrita de interese meschine care nu au nimic de a face cu educaţia, cu performanţa. Ne referim la cei opt elevi din clasa a III-a ai Liceului “Dr. Lazar Chirila” din Baia de Arieş, care au fost premiaţi în cadrul Galei, pentru premii obţinute la faza naţională a concursurilor de matematică şi comunicare şi ortografie. Această “faza naţionala” este de fapt un concurs organizat pentru clasele II-IV (ca multe altele şi de către alte edituri) de editura “Nomina” din Piteşti la care participă de câţiva ani elevii scolii noastre şi ai şcolilor generale din împrejurimi. Şi anul acesta, în aprilie, s-a desfăşurat la Baia de Arieş pentru întreaga zona acest concurs, unde copiii au obţinut, în funcţie de punctaj, numeroase premii şi menţiuni. Nu ştim de ce au fost premiaţi elevii unei singure învăţătoare, ceilalţi nefiind luaţi în considerare. Daca d-na învăţătoare trebuie să primească gradaţie de merit, vă rugam sa i-o acordaţi din oficiu, dar nu sfidaţi munca celorlalţi învăţători şi elevi.

Ce răspuns să le dam noi astăzi copiilor când se întorc de la şcoala la întrebarea “De ce colegul meu cu aceleaşi rezultate ca şi mine, a fost premiat si eu nu? ”Oare de ce??”, au fost întrebările şi nemulţumirea Comitetului de părinţi al Asociaţiei „Dr. Lazăr Chirila”.

Reprezentanţii CJ Alba regretă situaţia creată şi îşi cere scuze cadrelor didactice şi elevilor care nu au fost cuprinşi în cadrul clasamentelor, dar responsabil de întocmirea acestora este Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba.

Consiliul Judeţean Alba a acordat premiile în cadrul Galei Performerilor în baza datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba, IŞJ Alba fiind, de altfel, singura instituţie care deţine astfel de date, referitoare la rezultatele la învăţământ ale elevilor şi profesorilor care îi pregătesc. 

În baza situaţiei si clasamentelor primite de la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba au fost alocate de către Consiliul Judeţean Alba şi fondurile pentru premierea elevilor şi profesorilor.

Înţelegem natura delicata a situaţiei şi exprimam, pe această cale, scuzele noastre cadrelor didactice şi elevilor care nu au fost cuprinşi în cadrul clasamentelor întocmite de IŞJ Alba, dar întreaga responsabilitate privind întocmirea acestor situaţii şi clasamente aparţine în exclusivitate Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba”, au spus reprezentanţi ai CJ Alba.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Primăria Ocna Mureș construiește două blocuri sociale: Licitația în valoare de peste 7 milioane de lei, lansată în SEAP

Două blocuri sociale, fiecare cu câte 16 apartamente, vor fi construite la Ocna Mureș, pe străzile Gheorghe Barițiu și Ștefan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

14 Comentarii

Cucu 18 decembrie 2013 at 15:34

Chiar nu realizaţi ce haos e la ISJ? Un reşapat şi-o paparudă,general şi adjunct.Primul e bun de plimbat căruciorul cu butelie pe corso, iar ea la tarabă la piaţă.Acasă cu expiraţii!!!!!

j 18 decembrie 2013 at 16:14

@cucule… pe langa haosul de la ISJ ar trebui sa amintesti si de haosul de la CJ ca sa fie tacamul complet.

Horea 18 decembrie 2013 at 16:33

@j (domnule, chiar nu esti in stare de un alt pseudonim?)

Ca sa fie „tacamul complet” ar trebui amintit si de haosul din … tara.
Nu crezi?

Io 18 decembrie 2013 at 16:33

Ce inseamna ,Comitetul de părinţi al Asociaţiei „Dr. Lazăr Chirila”? Comitetul de parinti e organizarea parintilor pe scoala. Cum poate avea o asociatie comitet de parinti? Iar daca e vorba de o asociatie a parintilor dintr-o scoala, nu e comitet de parinti, ci Consiliu director al asociatiei de parinti. Eventual, membri ai asociatiei, dar nu Comitetul de parinti al asociatiei.

Horea 18 decembrie 2013 at 17:34

@Io

Exista si diverse Asociatii de parinti la unele licee sau colegii.
Daca ai copil de liceu, intreaba-l si o sa te lamureasca ce rol au.

profesor Ana 18 decembrie 2013 at 21:33

E scandalos! In mod normal la aceasta gala, conform regulamentului, se premiaza rezultatele la OLIMPIADA, nu concursurile cu taxa, tinute in scoala, de multe ori sub supravegherea invatatoarei si cu subiectele sosite in scoala cu doua-trei zile inainte.
Desi nu s-a reclamat, acelasi lucru s-a intamplat si la unele discipline de la gimnaziu/liceu. Au fost premiati profesori pentru alte concursuri decat pentru olimpiada. A se vedea fizica aplicata!
Culmea, nu se premiaza copiii de gimnaziu/liceu care au obtinut premiul II sau III, la diferente infime unii de altii si se premiaza astfel de concursuri.
Anul acesta s-a schimbat regulamentul in defavoarea celor cu locurile II, III la judet, tocmai pentru ca s-au raportat rezultate umflate si nu ajungea bugetul sa fie platiti si ei.

NSD 18 decembrie 2013 at 22:08

Problema e la ISJ nu la CJ, pt ca CJ premiaza elevii in urma datelor comunicate de la ISJ.

fghd 19 decembrie 2013 at 9:02

Domnule Dumitrel,
de ce nu interveniti pentru a rezolva aceste probleme (de la Gala Performerilor 2013 si de la „Scoala de nota 10”)? CJ Alba aloca bani si nu verifica cum sunt dati?

Cucu 19 decembrie 2013 at 15:11

Cât timp în matricea de numire pe funcţii nu vor sta la bază competenţa şi moralitatea,(oare mai există în România aşa ceva?) ţara asta nu are şanse de reechilibrare.Cu lichele şi nonvalori avem ceea ce se vede.

profesor Ana 20 decembrie 2013 at 0:28

Ce repede a disparut stirea asta de pe prima pagina!!!!

Elena Boldor 20 decembrie 2013 at 14:42

Daca poate consola pe cineva, atunci trebuie sa aflati ca premierea a constat doar in diplome….Banii pentru care am semnat si care ar fi trebuit sa intre saptamana asta pe card s-au ratacit pe undeva, dar sigur nu in conturile aferente numelor celor premiati….Poate ca vor nimeri, totusi, drumul corect…..

Observator 20 decembrie 2013 at 18:16

Ana pare cumva I. B din ocne!!!

dan 21 decembrie 2013 at 9:18

o balacareala… pacat de munca elevilor si de cea a profesorilor. Furatul pe fata in Romania se pare ca nu se mai termina….

Stana 21 decembrie 2013 at 19:35

Pacat de initiativa Consiliului Judetean Alba ! O initiativa deosebita, JOS PALARIA dar din pacate nu peste tot sunt oameni profesionisti si seriosi. In Romania nu poti sa te bazezi pe corectitudine. Directorii de scoli trebuiau sa trimita la ISJ Alba tabelul cu elevii care au obtinut Locul I la OLIMPIADELE SCOLARE si profesorii care I-au pregatit pe acestia. Ma intreb oare, acesti directori nu stiu sa faca distinctia intre OLIMPIADA si CONCURS ? Imi pare sincer rau ca foarte multi elevi merituosi din judet au fost nedreptatiti de aceste persoane care ar trebui sa raspunda. Astept sa vad daca se ia vreo masura in acest sens…

Comentariile sunt oprite