Rămâi conectat

Actualitate

Steve Jobs de România este originar din Alba Iulia: Radu Rusu a fondat o rețea de socializare despre care se spune că este următorul Instagram

Ziarul Unirea

Publicat

în

Radu Rusu, absolventul Universității Tehnice din Cluj Napoca este fondatorul Fyuse, o reţea de socializare online despre care se spune că este următorul Instagram. Tânărul comparat cu comparat cu Steve Jobs este originar din Alba Iulia.

Radu RusuDupă cum chiar el spune, într-un interviu acordat Adevarul, Rusu chiulea de la cursuri în facultate şi „chefuia la greu” între sesiuni.

Aplicaţia dezvoltată de român a devenit foarte populară în SUA şi Japonia, depăşind toate celelalte reţele sociale în categoria foto/video, mai puţin Instagram şi Snapchat, care valorează zeci de miliarde de dolari.

Fyuse a apărut în decembrie 2014 şi a primit deja o investiţie de 3,35 milioane de dolari, transmite blogul Venture Capital din cadrul Wall Street Journal. Printre investitori se numără cunoscutul Andreas Bechtolsheim, unul dintre primii investitori în Google şi cofondator al Sun Microsystems. Cel de-al doilea cofondator al Fyusion, compania din spatele Fyuse, este Mihai Ciocârlie.

Aplicaţia dezvoltată de Rusu şi echipa sa permite realizarea de fotografii, care pot fi apoi mişcate pentru a vedea ce se află în jurul subiectului. Atunci când poza este făcută, utilizatorul se mişcă, ca atunci când realizează o panoramă, iar un algoritm recreează imaginea, oferind posibilitatea ca peisajul dsă poată fi văzut apoi din mai multe unghiuri.

„Capturăm lumea în imagini de zeci de ani, dar problema cu aceste imagini este că deseori nu reuşesc să ofere un context”, a declarat Rusu pentru Venture Capital.

Echipa lui Rusu este formată în special din oameni cu expertiză solidă, la fel ca şi el, în domeniul roboticii.
Potrivit lui Rusu, firma Fyusion are 10 angajaţi în Silicon Valley şi a început deja să genereze venituri, în special din licenţierea tehnologiei din spatele Fyuse către producători de dispozitive purtabile şi smartphone-uri sau alţi dezvoltatori de aplicaţii.

În urmă cu doi ani, Radu Rusu a câştigat un premiu major în domeniul roboticii, IEEE RAS Early Career, pentru rezultate „extraordinare pe plan mondial” în domeniu. Rusu a urmat cursurile Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, iar ulterior a ajuns să predea la Stanford.

Fyuse este disponibilă pentru sistemele de operare mobile iOS şi Android. În App Store, aplicaţia are un rating de 4,5/5, iar în Google Play un rating de 3,5/5 (această versiune este încă în fază Beta, nu finală).

Sursa Gandul.info, Adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Soluție bazată pe tehnologii de recunoaștere a vocii și AI, dezvoltată de o echipă de programatori români

Unirea Ziarul

Publicat

în

Soluție bazată pe tehnologii de recunoaștere a vocii și AI, dezvoltată de o echipă de programatori români O echipă de programatori români a dezvoltat o soluţie software bazată pe tehnologii de recunoaştere a vocii şi inteligenţă artificială (AI) care permite automatizarea părţi din scrierea de cod pe bază de comenzi vocale, scrie AGERPRES. Inovaţia a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea