Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân. Proiect de hotărâre pe masa consilierilor locali din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe masa consilierilor locali din Alba Iulia se va afla în ședința din 30 august un proiect de hotărâre care prevede o asociere între Primăria municipiului și o asociație de protecție a animalelor (Arche Noach Transilvania), prin care se urmărește demararea unui plan de sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree, cu deținător.

Prin referatul de aprobare a hotărârii sunt enumerate motivele unei astfel de măsuri: „Ținând seama de intenția administrației locale de a depune toate eforturile pentru a avea un municipiu armonios din punct de vedere al relației om-animal, un oraș care pune accentul pe viață, și animalele beneficiază de protecție dar și de bunăstare. În acest sens, sursa existenței animalelor fără stăpân este dublă: abandonul și înmulțirea necontrolată a acestora.”

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dacă proiectul de hotărâre va primi girul consilierilor locali, în perioada 15.09.-30.11.2019 se va desfășura campania de sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree care au stăpâni. Pentru acestă acțiune este prevăzută o sumă estimativă de 45.000 de lei, bani care vor fi suportați de la bugetul local al orașului.

Ținând cont că dintr-o pereche de câini se nasc în medie 4 căței, se previne înmulțirea speciei. De cele mai multe ori, puii rezultați în urma înmulțirii necontrolate a animalelor sunt abandonați pe domeniul public .
Pentru reducerea numărului de câini abandonați pe domeniul public și ținând cont de problema abandonului de animale generată de lipsa de responsabilitate a posesorilor si/sau înmulțirea necontrolată a acestora, propun analiza și dispunerea în consecință.” se arată în raportul de specialitate al Primăriei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul Sărbătorile Pascale sunt se numără printre cele mai importante din an, momentul în care creștinii de pretutindeni sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Este o perioadă încărcată de tradiții și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea