Sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân. Proiect de hotărâre pe masa consilierilor locali din Alba Iulia

Pe masa consilierilor locali din Alba Iulia se va afla în ședința din 30 august un proiect de hotărâre care prevede o asociere între Primăria municipiului și o asociație de protecție a animalelor (Arche Noach Transilvania), prin care se urmărește demararea unui plan de sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree, cu deținător.

Prin referatul de aprobare a hotărârii sunt enumerate motivele unei astfel de măsuri: „Ținând seama de intenția administrației locale de a depune toate eforturile pentru a avea un municipiu armonios din punct de vedere al relației om-animal, un oraș care pune accentul pe viață, și animalele beneficiază de protecție dar și de bunăstare. În acest sens, sursa existenței animalelor fără stăpân este dublă: abandonul și înmulțirea necontrolată a acestora.”

Dacă proiectul de hotărâre va primi girul consilierilor locali, în perioada 15.09.-30.11.2019 se va desfășura campania de sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree care au stăpâni. Pentru acestă acțiune este prevăzută o sumă estimativă de 45.000 de lei, bani care vor fi suportați de la bugetul local al orașului.

Ținând cont că dintr-o pereche de câini se nasc în medie 4 căței, se previne înmulțirea speciei. De cele mai multe ori, puii rezultați în urma înmulțirii necontrolate a animalelor sunt abandonați pe domeniul public .
Pentru reducerea numărului de câini abandonați pe domeniul public și ținând cont de problema abandonului de animale generată de lipsa de responsabilitate a posesorilor si/sau înmulțirea necontrolată a acestora, propun analiza și dispunerea în consecință.” se arată în raportul de specialitate al Primăriei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...