Sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân. Proiect de hotărâre pe masa consilierilor locali din Alba Iulia

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Pe masa consilierilor locali din Alba Iulia se va afla în ședința din 30 august un proiect de hotărâre care prevede o asociere între Primăria municipiului și o asociație de protecție a animalelor (Arche Noach Transilvania), prin care se urmărește demararea unui plan de sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree, cu deținător.

Prin referatul de aprobare a hotărârii sunt enumerate motivele unei astfel de măsuri: „Ținând seama de intenția administrației locale de a depune toate eforturile pentru a avea un municipiu armonios din punct de vedere al relației om-animal, un oraș care pune accentul pe viață, și animalele beneficiază de protecție dar și de bunăstare. În acest sens, sursa existenței animalelor fără stăpân este dublă: abandonul și înmulțirea necontrolată a acestora.”

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Dacă proiectul de hotărâre va primi girul consilierilor locali, în perioada 15.09.-30.11.2019 se va desfășura campania de sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree care au stăpâni. Pentru acestă acțiune este prevăzută o sumă estimativă de 45.000 de lei, bani care vor fi suportați de la bugetul local al orașului.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Ținând cont că dintr-o pereche de câini se nasc în medie 4 căței, se previne înmulțirea speciei. De cele mai multe ori, puii rezultați în urma înmulțirii necontrolate a animalelor sunt abandonați pe domeniul public .
Pentru reducerea numărului de câini abandonați pe domeniul public și ținând cont de problema abandonului de animale generată de lipsa de responsabilitate a posesorilor si/sau înmulțirea necontrolată a acestora, propun analiza și dispunerea în consecință.” se arată în raportul de specialitate al Primăriei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei