Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Ştefan Tărăbuţă, deținut din Penitenciarul Aiud, și-a descoperit talentul artistic

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Printre demersurile cu caracter educaţional care au rezultate bune şi foarte bune în sensul oferirii de utilitate timpului petrecut în detenţie se numără implicarea persoanelor private de libertate în diferite proiecte cu caracter artistic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului de maximă siguranță Aiud, “activitatea de creaţie artistică a contribuit la sprijinirea eforturilor specialiştilor din domeniul reintegrare socială în vederea atingerii unor obiective specifice de schimbare pozitivă.

Deşi în numeroase cazuri schimbarea a fost mai puţin bruscă, aceasta nu a fost mai puţin semnificativă. Arta, indiferent de forma de manifestare, oferă persoanelor private de libertate oportunităţi unice pentru a înţelege lumea şi propria persoană, de a crea o identitate culturală proprie. Arta în penitenciar reprezintă o activitate care contribuie la dezvoltarea personală, având profunde implicaţii sufleteşti, specifice fiinţei umane.

Având ca reper premisele prezentate, în perioada 31 octombrie – 09 noiembrie a.c., Serviciul educaţie şi asistenţă psihosocială din Penitenciarul Aiud, în parteneriat cu Fundaţia „Inter-Art” Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj Napoca organizează expoziţia de pictură „Visând speranţa” în cadrul Centrului de Cultură Urbană “Turnul Croitorilor” din Cluj Napoca.

Vor fi expuse 25 de lucrări de pictură acrilic pe pânză, în format mare, create de Ştefan Tărăbuţă, persoană aflată în custodia aşezământului de detenţie. Vernisajul va avea loc joi, 31 octombrie, începând cu ora 17,00, la “Turnul Croitorilor” din Cluj Napoca.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea