Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Statul român – prejudiciat cu 2,5 milioane de lei de un afacerist din Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Alba au definitivat cercetările în dosarul penal privindu-l pe D.C., administrator al unei societăţi comerciale din Alba Iulia, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că în perioada ianuarie – octombrie 2008, D.C., a emis în favoarea unei societăţi comerciale din Timişoara un număr de 129 facturi fiscale, reprezentând livrări de cereale, în valoare totală de 6.602.212 lei. Suma a fost virată de societatea achizitoare în contul curent al societăţii din Alba Iulia, administrată de D.C. Din această sumă D.C. a înregistrat în contabilitate doar venituri în sumă de 400.687 lei, aferente facturilor emise în perioada ianuarie – aprilie 2008, omiţând să înregistreze şi veniturile aferente perioadei iunie – octombrie 2008.
Societatea comercială administrată de către D.C. a desfăşurat relaţii comerciale şi cu o societate comercială din Miercurea Ciuc, fiind emise facturi fiscale în valoare totală de 144.871 lei. Suma a fost virată de la Miercurea Ciuc în contul societăţii albaiulianului, fără ca veniturile să fie înregistrate în contabilitate.
În relaţia comercială derulată între societatea din Alba Iulia şi o altă firmă D.C. a emis facturi fiscale în valoare totală de 84.381 lei, neînregistrate în contabilitate.
De asemenea, un număr de două facturi în valoare de 5.724 lei, respectiv 43.358 lei, emise în favoarea a două societăţi comerciale din Sânnicolau Mare şi Dej, nu au fost înregistrate în contabilitate.

Astfel, în cursul anului 2008 societatea administrată de către D.C. a livrat cereale în sumă totală de 6.902.634 lei (fără TVA), însă în situaţiile financiare depuse la sfârşitul anului la AFP Alba Iulia sunt înregistrate venituri în sumă de doar 418.597 lei, rezultând faptul că societatea din Alba Iulia administrată de D.C. nu a înregistrat şi declarat venituri în sumă de 6.484.037 lei (fără TVA). Toate sumele încasate de la societăţile achizitoare au fost ridicate din contul societăţii de către D.C.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în sumă de 2.490.040 lei, din care 1.313.867 lei reprezintă TVA, iar 1.176.181 lei reprezintă impozit pe profit.
Poliţiştii au întocmit referat cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi trimitere în judecată a lui D.C., se arată în comunicatul IPJ Alba. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea