Actualitate
Statul român – prejudiciat cu 2,5 milioane de lei de un afacerist din Alba
Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Alba au definitivat cercetările în dosarul penal privindu-l pe D.C., administrator al unei societăţi comerciale din Alba Iulia, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că în perioada ianuarie – octombrie 2008, D.C., a emis în favoarea unei societăţi comerciale din Timişoara un număr de 129 facturi fiscale, reprezentând livrări de cereale, în valoare totală de 6.602.212 lei. Suma a fost virată de societatea achizitoare în contul curent al societăţii din Alba Iulia, administrată de D.C. Din această sumă D.C. a înregistrat în contabilitate doar venituri în sumă de 400.687 lei, aferente facturilor emise în perioada ianuarie – aprilie 2008, omiţând să înregistreze şi veniturile aferente perioadei iunie – octombrie 2008.
Societatea comercială administrată de către D.C. a desfăşurat relaţii comerciale şi cu o societate comercială din Miercurea Ciuc, fiind emise facturi fiscale în valoare totală de 144.871 lei. Suma a fost virată de la Miercurea Ciuc în contul societăţii albaiulianului, fără ca veniturile să fie înregistrate în contabilitate.
În relaţia comercială derulată între societatea din Alba Iulia şi o altă firmă D.C. a emis facturi fiscale în valoare totală de 84.381 lei, neînregistrate în contabilitate.
De asemenea, un număr de două facturi în valoare de 5.724 lei, respectiv 43.358 lei, emise în favoarea a două societăţi comerciale din Sânnicolau Mare şi Dej, nu au fost înregistrate în contabilitate.
Astfel, în cursul anului 2008 societatea administrată de către D.C. a livrat cereale în sumă totală de 6.902.634 lei (fără TVA), însă în situaţiile financiare depuse la sfârşitul anului la AFP Alba Iulia sunt înregistrate venituri în sumă de doar 418.597 lei, rezultând faptul că societatea din Alba Iulia administrată de D.C. nu a înregistrat şi declarat venituri în sumă de 6.484.037 lei (fără TVA). Toate sumele încasate de la societăţile achizitoare au fost ridicate din contul societăţii de către D.C.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în sumă de 2.490.040 lei, din care 1.313.867 lei reprezintă TVA, iar 1.176.181 lei reprezintă impozit pe profit.
Poliţiştii au întocmit referat cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi trimitere în judecată a lui D.C., se arată în comunicatul IPJ Alba. (N.I.T.)

Actualitate
Câți ani va dura aderarea Ucrainei la UE: Francezii vorbesc de DECENII
Câți ani va dura aderarea Ucrainei la UE: Francezii vorbesc de DECENII
Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va lua ”indubitabil 15 sau 20 de ani”, a estimat duminică ministrul delegat francez pentru afaceri europene Clement Beaune, potrivit căruia ţara în cauză poate intra între timp în comunitatea politică europeană propusă de preşedintele francez Emmanuel Macron, transmite AFP.
Trebuie să fim oneşti. Dacă spunem că Ucraina va intra în UE în şase luni, un an sau doi ani, am minţi. Nu ar fi adevărat. Vor fi indubitabil 15 sau 20 ani, este foarte mult, a declarat Beaune, a cărui ţară asigură până la 30 iunie preşedinţia semestrială a Consiliului UE, pentru postul Radio J.
În acest timp, este nevoie de un proiect politic în care ucrainenii pot intra, a adăugat reprezentantul Parisului.
Preşedintele francez Emmanuel Macron a explicat joi că eventuala comunitate politică europeană pe care a propus-o la începutul lunii mai ar fi complementară procesului de aderare la Uniunea Europeană şi nu o alternativă la acesta.
Macron a prezentat acest proiect pe 9 mai în faţa Parlamentului European la Strasbourg, în plină dezbatere privind lansarea procesului de aderare a Ucrainei, ţară invadată militar de Rusia.
El afirma cu acea ocazie că ar fi nevoie de decenii pentru ca Ucraina să adere la UE şi sugera că între timp ţara poate face parte dintr-o comunitate politică europeană care ar putea include Regatul Unit, ţară ieşită din UE în 2020, sau Republica Moldova.
Acest proiect, care ar urma să fie dezbătut la Consiliul European de la Bruxelles de la finalul lunii iunie, a fost deja criticat de unii lideri europeni, precum preşedintele lituanian Gitanas Nauseda, în opinia căruia proiectul ar reflecta o lipsă de voinţă de a integra rapid Ucraina în interiorul UE, notează Agerpres.
Actualitate
ASTĂZI: Încep înscrierile la BACALAUREAT 2022. Descarcă cererea-tip. CALENDAR
ASTĂZI: Încep înscrierile la BACALAUREAT 2022. Descarcă cererea-tip. CALENDAR
Înscrierile la examenul de Bacalaureat 2022 au început oficial astăzi. Elevii care susțin examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, se pot înscrie în perioada 23-27 mai, conform procedurii comunicate de Ministerul Educației către inspectoratele școlare.
„Înscrierea la sesiunile examenului național de bacalaureat 2022 se face prin completarea documentelor-tip de înscriere de către candidați în perioada 9-10 mai 2022 – pentru sesiunea specială, în perioada 23-27 mai 2022 – pentru sesiunea iunie-iulie, respectiv în perioada 18-25 iulie – pentru sesiunea august septembrie (…)”, potrivit documentului transmis de Ministerul Educației.
Lista actelor necesare pentru înscrierea la examenul de Bacalaureat
- dosar
- poze ¾ (2 bucăți)
- copie certificat de naștere și carte de identitate
- foaie matricolă
- cerere-tip – se completează la secretariatul unității școlare absolvite
- adeverință recunoaștere probe – pentru candidații din seriile anterioare
Documentele-tip de înscriere
- tabel de înscriere
- cerere de înscriere (fișă-tip informatizată)
În perioada 23-27 mai, candidații la examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, parcurg următoarele etape, a relatat edupedu.ro:
Candidații completează partea I a cererii de înscriere
Candidații care solicită recunoașterea / echivalarea unor probe susținute în anii anteriori / sesiunile anterioare completează partea I și partea a II-a din cererea de înscriere
De asemenea, elevii care, în cel puțin una dintre clasele a IX-a – a XII-a, au obținut premii individuale la concursuri / olimpiade școlare internaționale, recunoscute de către Ministerul Educației, la o disciplină inclusă în lista disciplinelor de bacalaureat și care solicită echivalarea probei scrise respective, completează partea I și partea a III-a din fișa-tip.
- 23 – 27 mai 2022: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
- 27 mai 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
- 6 – 8 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
- 8 – 9 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
- 9 – 10 iunie 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
- 13 – 15 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
- 20 iunie 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
- 21 iunie 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
- 22 iunie 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
- 23 iunie 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
- 27 iunie 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
- 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
- 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale
Actualitate
Alexandru Rafila, despre variola maimuței: „Nici vorbă să fie o pandemie. Riscul de infecție este mic”
Alexandru Rafila, despre variola maimuței: „Nici vorbă să fie o pandemie. Riscul de infecție este mic”
Ministrul Sănătății, Alexandru Radila, susține că virusul variola maimuței nu poate fi considerat, un pericol, deocamdată și nici nu se pune problema să vorbim despre o pandemie.
„Nici vorbă de pandemie. Este exclus așa ceva. Rata de reproducere a acestei infecţii este mult sub 1, este 0,3. Ştiți bine că pentru infecția cu noul coronavirus am plecat de la 3 și am ajuns pe la 10 sau chiar peste rată de reproducere.
Deci riscul de infecție este mic și nu se transmite decât prin contact direct, prelungit, cu o persoană infectată.
Cele 90 de cazuri care au fost înregistrate în Europa au fost oarecum grupate în majoritatea lor, în sensul că se poate stabili calea de transmitere în cadrul acelor grupuri”, a spus Alexandru Rafila, duminică, la Antena 3.
-
Actualitateacum 16 ore
Vitaminele care țin departe răcelile, gripele şi virozele: Ce se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar
-
Actualitateacum 20 de ore
UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT rutier pe Calea Moților, în Alba Iulia: TRAFIC ÎNGREUNAT și o persoană rănită
-
Ştirea zileiacum 13 ore
FOTO| Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare
-
Sportacum 15 ore
Liga a 4-a, etapa a 28-a: remiză spectaculoasă la Șugag, Hidromecanica – CS Zlatna 3-3
-
Actualitateacum 24 de ore
OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței
-
Actualitateacum 19 ore
22 mai 2022, COVID-19 în Alba. 5 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ
-
Sportacum 17 ore
FOTO: echipa Colegiului Național „IM Clain” Blaj, vicecampioană națională la ONSS, volei feminin, licee
-
Ştirea zileiacum 14 ore
UPDATE FOTO| Bărbat din Alba, dat DISPĂRUT de familie, a fost găsit inconștient într-o grădină, de către un câine de salvare
-
Actualitateacum 22 de ore
Curg banii din SUA: Joe Biden a aprobat ajutorul pentru Ucraina în valoare de 40 de miliarde de dolari
-
Sportacum 16 ore
CSȘ Blaj a terminat pe locul 5 la volei juniori, iar Tudor Balu – desemnat MVP-ul turneului din Sala „Timotei Cipariu”
-
Actualitateacum 13 ore
Traian Băsescu ar fi făcut accident de mașină, în București: Ce rezultat a dat aparatul etilotest
-
Actualitateacum 18 ore
Se trece la „optimizarea fiscală” în România: Ce presupune aceasta