Rămâi conectat

Ştirea zilei

Statul român, marele câștigător al cozilor de la benzinării:”A apărut o taxare ascunsă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Statul român, marele câștigător al cozilor de la benzinării:”A apărut o taxare ascunsă”

Profesorul Mircea Coşea a atras atenţia că şi statul român a avut de câştigat de pe urma isteriei de zilele trecute, de la benzinării.

„A apărut o taxare ascunsă. Dacă ne gândim la ceea ce s-a întâmplat acum două nopţi, la benzinării, când pe perioada a 4-5 ore s-au vândut cantităţi imense de combustibil la preţuri exagerate, trebuie să ne gândim că o parte din acest profit care s-a dus la benzinării, de fapt a ajuns într-o măsură şi mai mare la bugetul statului.

Deci statul a impozitat, cumva, ascuns, pe cei care au stat la cozi şi au cumpărat benzină şi motorină, pe noi toţi şi, măsura aceasta, dacă nu a fost imediat stopată – trebuia stopată chiar la miezul nopţii – poate fi pentru că a profitat bugetul statului, aşa cum profită în continuare şi de pe urma preţul facturilor. Aici trebuie o decizie politică, trebuie o nouă gândire a fiscalităţii, pentru că nu poţi merge în continuare pe o fiscalitate bazată pe nişte costuri care canibalizează economia; statul îşi ‘mănâncă’ propria economie, prin preţurile mari la energie şi combustibil”, a explicat, vineri seara, la România TV, profesorul Mircea Coşea.

Virgil Popescu: România nu are absolut nicio problemă cu stocurile de petrol şi de carburanţi

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări joi că România nu are absolut nicio problemă cu stocurile de petrol şi de carburanţi.

„Aş vrea încă o dată să subliniez: România nu are absolut nicio problemă cu stocurile de petrol, nu are absolut nicio problemă cu stocurile de carburanţi, există resurse. Românii nu au de ce să se teamă că vom ajunge să nu existe benzină şi motorină în staţiile de distribuţie. Nu există de asemenea niciun motiv pentru explozia preţurilor aşa cum s-a întâmplat ieri şi este regretabil absolut tot ce s-a întâmplat ieri şi această manipulare care a fost făcută. Am spus încă de aseară că suntem într-o situaţie complicată, cu conflict armat la graniţa României, cu această agresiune a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei şi eu, personal, cred în continuare că ce s-a întâmplat în cursul zilei de ieri face parte dintr-un război hibrid care se petrece pe teritoriul României”, a spus Popescu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că nu există nicio problemă cu stocurile de benzină şi de motorină, iar cei doi mari producători sunt pregătiţi şi pot să aprovizioneze toate staţiile de distribuţie din ţară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea