Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Statul român a achiziționat 18 drone turcești Bayraktar

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Statul român a achiziționat 18 drone turcești Bayraktar

România a semnat contractul de achiziție pentru 18 drone Bayraktar, în valoare de 321 de milioane de dolari sau 290 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut de ambasadorul Turciei la București.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Această țară prietenoasă, vecină la Marea Neagră și aliată a NATO, adaugă Bayraktar TB2 la arsenalul său”, a scris pe Twitter diplomatul, Ozgur Kivanc Altan.

România și-a anunțat pentru prima dată intenția de a cumpăra dronele în august anul trecut. Aparatele și-au dovedit eficiența în Libia și Azerbaidjan, apoi în Ucraina, unde au fost folosite cu succes pentru a distruge sistemele rusești de apărare aeriană, pentru a aproviziona convoaiele și multe altele. Sunt capabile să zboare până la 27 de ore cu peste de 200 de kilometri pe oră și pot transporta patru muniții inteligente ghidate cu laser, potrivit constructorului.

Ministerul Apărării mai așteaptă aprobarea Parlamentului pentru a mai comanda și 54 de tancuri americane Abrams la mâna a doua, submarine, nave antimină și echipamente noi pentru navele de război românești. Vrea, de asemenea, cea mai nouă generație de avioane de luptă americane, F-35.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea