Rămâi conectat

Actualitate

Statisticile sunt îngrijorătoare. Populaţia României într-o continuă scădere

Mondoc Adriana

Publicat

în

Conform Institutului Naţional de Statistică (INS), populaţia României a continuat să scadă şi în luna august. Numărul celor care a murit a fost cu aproape 1.500 mai mare decât al nou-născuţilor.

În august s-au născut 19.033 copii, cu 890 mai mulţi copii decât în iulie, dar au şi murit 20.463 de persoane, cu 311 mai multe decât în luna precedentă.

Din păcate, 98 de copii au murit înainte de a împlini un an, cu 14 mai mulţi faţă de luna iulie 2018. Comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, numărul născuţilor-vii a fost mai mare cu 1.737, iar al deceselor cu 98, arată datele Institutului Naţional de Statistică. De altfel, faţă de luna august a anului trecut, sporul natural, chiar dacă a rămas negativ, s-a înjumătăţit, de la -3.069 la -1.430 persoane.

Numărul căsătoriilor a crescut în luna august, ajungând la 22.806, cu 4.171 mai multe decât în luna iulie, arată datele INS. Şi numărul divorţurilor a fost mai mare faţă de luna precedentă.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea