Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

(P) Star Assembly: Continuă să faci diferența!

Andreea Ștefan

Publicat

în

Succesul Star Transmission și Star Assembly se datorează oamenilor pe care îi avem alături. Angajamentul față de munca depusă se vede în rezultatele obținute, iar o persoană ageră și dinamică care duce orice îndatorire la bun sfârșit este colega noastră, Alexandra Danciu, inginer planificare. Cine este Alexandra? Este persoana pe care oricine și-ar dori-o în echipă, mereu energică și voioasă, plină de idei inovatoare și dornică să-și ajute colegii în orice situație, orientată către succesul  oricărui proiect.

Cariera Alexandrei la Star Assembly a început acum 5 ani, în funcția de inginer planificare layout; poziția dobândită a fost o schimbare față de mediul universitar din care provenea și față de atmosfera academică atât de familiară pentru ea. A absolvit studiile Facultății de Ingineria Mediului, alăturându-se ulterior unui colectiv format exclusiv din bărbați.

Întrebată cum este să fii singura femeie inginer din echipă, a răspuns: „A fost plăcut să lucrez într-un astfel de mediu, m-am simțit protejată și toată lumea a încercat să ajute cu tot ce a fost posibil, mai ales fiind și nou venită, a fost important să am sprijinul colegilor.”

Să vezi în orice provocare o oportunitate de a învăța

Începutul nu a fost tocmai ușor, perioada respectivă a coincis cu punerea bazelor proiectului 9G-Tronic la Sebeș de asamblare a cutiilor automate în 9 trepte de viteză, echipa fiind una „tânără, faină și care a crescut repede.” Alexandra s-a adaptat rapid, iar fiecare provocare a fost o oportunitate de învățare și contribuția la dezvoltarea carierei sale.

Pe durata celor 4 luni de calificare petrecute în Germania și prin transferul acestor cunoștințe dobândite către situl românesc, în combinație abilitățile proprii, Alexandra s-a dovedit a fi un angajat remarcabil pe parcursul implementării proiectului 9G-Tronic, de la coordonarea procesului de instalare a utilajelor până la predarea liniei către producția de serie; și-a dezvoltat capacitatea de comunicare prin prisma atribuțiilor sale de membru al unei echipe internaționale; din dorința de cunoaștere și perfecționare, a urmat cursurile de limbă germană oferite de companie: „A putea vorbi cât mai multe limbi străine înseamnă a deține cheia spre o lume nouă care nu știi ce îți va oferi.” Ulterior, Alexandra a fost transferată către proiectul 8G-DCT, unde a avut posibilitatea să aplice eficient și cu succes experiența proiectul anterior. Acum, ajută alți colegi să urmeze aceeași cale.

Împreună suntem mai eficienți și mai puternici

În viziunea Alexandrei agilitatea, unitatea, colaborarea și aprecierea echipei sunt cruciale pentru realizarea scopurilor comune: “colegii sunt cei care te ridică, împreună suntem mai eficienți și mai puternici.”Feedback-ul este deopotrivă esențial, indiferent de domeniul în care lucrezi, „cu toții vrem să știm dacă drumul pe care ne aflăm este cel bun și ce anume necesită schimbat la munca pe care o facem.” Alexandra s-a alăturat inițiativei Daimler, Leadership 2020, deoarece crede cu tărie că numai împreună putem aduce schimbarea. Noi numim asta dedicare. Abilitățile sale profesionale, orientarea către oameni și dorința de a lucra într-un mediu bazat pe respect reciproc au îndrumat-o pe Alexandra să facă parte din ediția curentă a programului de dezvoltare a liderilor Star Academy, care îi va oferi șansa de a deveni un lider orientat către necesitățile angajaților, cât și ale companiei.

Plăcerea „vinovată” a Alexandrei este călătoria: “să ai posibilitatea să cunoști noi culturi, să întâlnești oameni cu mentalități diferite și să vizitezi locuri despre care citești doar în cărțile de istorie, este o adevărată binecuvântare!”, ne-a spus ea.

Poziția ocupată în prezent la Star Transmission & Star Assembly i-a oferit colegei noastre ocazia să își îndeplinească atât îndatoririle profesionale, cât și pasiunea personală și să facă din deplasările de serviciu un prilej de cunoaștere și dezvoltare. Responsabilă de layout în cadrul departamentului planificare HUB, Alexandra colaborează cu fabricile Powertrain Daimler din toată lumea, oferind suport în dezvoltarea și actualizarea layout-urilor și susținerea implementării de noi proiecte.

Pentru a fi o persoană de bază în orice companie sau domeniu, cheia este să îți păstrezi mereu calmul și să nu pierzi din vedere rezultatul. “Work hard, play hard!” este îndemnul ei către toți cei dispuși să asculte.

Motto: Keep making a difference! Continuă să faci diferența!

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

19 martie: Ziua paşaportului românesc

Ziarul Unirea

Publicat

în

19 martie: Ziua paşaportului românesc Anual, la 19 martie, este sărbătorită Ziua paşaportului românesc, dată la care, în anul 1912, regele Carol I a promulgat, prin Înaltul Decret Regal nr. 1758, prima lege modernă referitoare la paşapoarte, denumită ”Lege asupra paşapoartelor”. Documentul de călătorie românesc cunoscut sub termenul de paşaport fusese menţionat, pentru prima dată, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea