Rămâi conectat

Curier Județean

Stadiul pregătirilor unităților de educație din Alba Iulia pentru anul școlar 2019-2020. La Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” se va încerca finalizarea lucrărilor până în decembrie 2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul unei ședințe organizate miercuri, 14 august 2019, începând cu ora 11:00, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Alba Iulia, reprezentanții administrației locale au prezentat stadiul pregătirilor unităților de educație din municipiu pentru următorul an școlar.

1.Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” – Reabilitarea și extinderea clădirii  (PT + execuție)

Stadiul fizic realizat la această dată este de 30%

Contractul de lucrări încheiat cu Ben Oni Loghin SRL Alba Iulia – valoare de 4.744.028,03 lei fără TVA este curs de execuție.

Obiectivul beneficiază de  finanțare de la bugetul de stat prin programul PNDL. Din valoarea totala contractată prin PNDL Guvernul a rambursat 34%, iar în prezent există sume solicitate și neîncasate de 337 mii lei.

Se vor reamenajarea spațiile interioare pe parte de arhitectură și instalații prin aducerea la standardele actuale de învățământ și siguranță în exploatare. La exterior clădirea se va anvelopa cu sistem termoizolant. Se va realiza etajarea clădirii pe suprafață de 657 mp.

Durata proiectului este de 26,5 luni, respectiv aprilie 2021, dar pentru a nu afecta major anul școlar 2020-2021 se va încerca finalizarea lucrărilor până în decembrie 2020.

Până la finalizarea investiției elevii își vor desfășura cursurile în spațiile Școlii Gimnaziale nr. 9.

2.Școala Gimnazială Liviu Rebreanu – Reabilitare clădire

Stadiul fizic realizat la această dată este de 44%

Contractul de execuție încheiat cu SC Alfa Construct SRL în valoare de 1.368.889,69 lei, beneficiază de finanțare PNDL. Din valoarea contractată prin PNDL Guvernul are de rambursat sume solicitate și neîncasate la această dată de 112 mii lei.

Se vor schimba șarpanta și învelitoarea, placarea fațadei cu polistiren și finisaje cu tencuială decorativă, refacerea trotuarului de gardă și acces pentru persoane cu dizabilități.

Termenul de execuție este aprilie 2020.

3.Liceul cu Program Sportiv – Creșterea eficienței energetice a clădirilor de învățământ (PT + execuție)

Stadiul fizic realizat la această dată este de 10%

Contractul de lucrări încheiat cu Transilvania Construct SRL – valoare de 5.977.962,31 lei fără TVA este curs de execuție.

Obiectivul beneficiază de  finanțare nerambursabilă POR 2014-2020.

Se vor realiza: schimbarea acoperișului, placarea exterioară cu polistiren, schimbarea instalațiilor electrice (corpuri de iluminat cu eficiență energetică crescută și racorduri electrice), instalații sanitare, instalații termice (centrală termică și calorifere), rampă de acces.

Procesul educativ nu va fi perturbat, lucrările urmând să se desfășoare pe tronsoane. Termenul de realizare este iulie 2020.

4.Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa”

Se vor realiza:

  1. reabilitarea și modernizarea atelierului școală, a centralei termice și incintei – prin fonduri nerambursabile europene POR 2014-2020; ne aflăm în faza precontractuală;
  2. construirea Grădiniței nr. 16 prin schimbarea destinației și extinderea clădirii cantinei din incinta liceului – prin POR 2014-2020 – în curs de semnare contractul de finanțare în cadrul POR, Axa 4.4. Grădinița va avea o suprafață de 2263 mp și o capacitate de 160 copii preșcolari.

5.Liceul de Arte „Regina Maria”

Se vor realiza refuncționalizarea spațiilor de învățământ  la 2 corpuri (str. Avram Iancu nr. 7A și str. Călărași nr. 2), respectiv modernizarea unui corp de clădire (str. Avram Iancu nr. 6) – proiectare faza D.A.L.I.

6.Școala Generală „Avram Iancu”

Viabilizare teren/sală educație fizică – documentația transmisă la Compania Națională de Investiții încă din anul 2018 este blocată; CNI nu a răspuns niciunei solicitări transmise de către Municipiul Alba Iulia privind programarea investiției.

7.În ceea ce privește situația Autorizațiilor Sanitare de Funcționare și a Autorizațiilor de Securitate la Incendiu trebuie spus:

Toate unitățile de învățământ (creșe, grădinițe, școli și licee) dețin Autorizații Sanitare de Funcționare;

  1. În cazul Autorizațiilor de Securitate situația este:
    1. 2 Creșe (1 Ampoi și 1 Cetate) au autorizație, iar în cazul Creșei 2 Ampoi nu este necesară;
    2. În cazul celor 18 Grădinițe: pentru 14 nu este necesară autorizație, una este autorizată, iar în cazul celorlalte 3 au fost dispuse măsuri ISU care sunt în curs de execuție urmând ca autorizația să fie solicitată după îndeplinirea măsurilor;
    3. Cele 10 Școli: pentru 5 nu este necesară autorizarea, una este autorizată, iar în cazul celorlalte 4 au fost dispuse măsuri ISU care sunt în curs de execuție urmând ca autorizația să fie solicitată după îndeplinirea măsurilor;
    4. Licee: pentru 3 nu este necesară autorizarea, 2 dețin autorizația ISU, iar în cazul a 6 unități au fost dispuse măsuri ISU care sunt în curs de execuție urmând ca autorizația să fie solicitată după îndeplinirea măsurilor;

8.Dezvoltarea rețelei de creșe și grădinițe:

  1. Creșe:
    1. Extinderea Creșei 2 Ampoi în spațiile pe care le ocupă în prezent Grădinița 16, după ce Grădinița 16 se va muta în spații ale Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa”; în prezent la Creșa 2 sunt 50 de locuri și vor mai fi create încă maxim 50.
    2. Pe str. Lalelelor – zona propusă pentru construcția locuințelor pentru tineri este propusă construcția unei creșe de cartier; au fost întocmite elementele de temă pentru documentația de atribuire pentru contractarea serviciilor de proiectare
    3. În zona Schit (ștrand) – se lucrează la studiul de urbanism, respectiv la documentația pentru actualizarea planului de urbanism al zonei pentru schimbarea destinației amplasamentului respectiv pentru grădiniță și creșă. Este în analiză posibilitatea dezvoltării acestui proiect printr-un parteneriat public-privat, în prezent existând un antreprenor interesat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea