Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Sprijinul militar pentru Ucraina, Moldova și Georgia va fi consolidat de către Uniunea Europeană. Anunțul vicepreședintelui Comisiei Europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024
Sprijinul militar pentru Ucraina, Moldova și Georgia va fi consolidat de către Uniunea Europeană. Anunțul vicepreședintelui Comisiei Europene

Colaborarea între Uniunea Europeană și partenerii săi va continua, pentru a izola Rusia în forurile internaționale, dar și pentru a spori sprijinul militar pentru Ucraina, Moldova și Georgia.

Potrivit Infotag, vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a declarat acest lucru ieri, la o ședință a Parlamentului European, transmite Știri.md.

„Noi am propus să creștem asistența militară neletală pentru Georgia şi Moldova. Aceasta va fi apărare cibernetică, sprijin pentru logistică, capacitățile medical-militare, de inginerie şi mobilitate. Le vom prezenta în iunie, pentru adoptarea planificată de către Consiliu în iulie”, a explicat el.

Potrivit site-ului Parteneriatului Estic, de la începutul războiului, UE a sporit sprijinul pentru Moldova, ea fiind „cel mai afectat vecin al Ucrainei”.

„Sprijinul pentru Ucraina, Georgia, Moldova şi țările din Caucazul de Sud este astăzi mai important ca niciodată. Ne vom sprijini partenerii şi vom consolida legăturile cu ei”, a asigurat Dombrovskis.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bolile profesionale, asociate muncii: România, codașă în domeniul sănătății și securității în muncă

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Bolile profesionale, asociate muncii: România, codașă în domeniul sănătății și securității în muncă Senatorul Costel Vicol, Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi, a condus masa rotundă dedicată îmbunătăţirii legislaţiei în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. Evenimentul, desfăşurat în Sala Avram Iancu din Senatul României, a reunit reprezentanţi ai instituţiilor cheie din domeniu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea