Rămâi conectat

Actualitate

Sprijiniţi-l pe Daniel să trăiască!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Berchi, din Şard, Ighiu, este un tată care la cei 48 de ani are adunată parcă în suflet şi privire toată suferinţa acestei lumi. Fiul său, Daniel Vasile Berchi, de 21 de ani, a fost diagnosticat anul trecut în toamnă cu anemie aplastică. Emigrant în Portugalia fiind, Daniel Berchi a suferit prima aspiraţie de măduvă osoasă şi biopsie prin trepanaţie în 18 noiembrie 2011, la Spitalul St. Antonio dos Capuchos din Lisabona. Au urmat complicaţii infecţioase, printre care penumonie interstiţială, fiind ventilat asistat 16 zile. Din 5 ianuarie 2012 a început tratamentul cu Ciclosporină A. Apoi a fost transferat la spitalul din Beja în 13 ianuarie 2012. De atunci a rămas spitalizat, fiind dependent de transfuziile cu eritrocite şi trombocite concentrate.Aspiraţia de măduvă osoasă şi biopsia prin trepanaţie au fost repetate în data de 11 aprilie 2012, rezultatul fiind anemie aplastică severă, fără răspuns cu tratamentul cu ATG. Pentru că nu a răspuns la tratamentul medicamentos, i s-a recomandat un transplant alogen de măduvă oasoasă, fraţii săi fiind prima alegere pentru transplant. Aceştia trebuie să se deplaseze în Portugalia, la spitalul unde este internat Daniel Berchi, pentru testele de compatibilitate. Şi tragedia continuă: ca în foarte multe cazuri, familia nu poate suporta financiar cheltuielile – nu neapărat de deplasare – dar mai ales cele de extracţie de măduvă osoasă de la fraţii sănătoşi şi implantul la fratele bolnav.   *După anunţul apărut în ziarul Unirea, persoane cu suflet mare au donat diverse sume de bani în contul pus de noi la dispoziţie. Astfel, Daniel a putut fi adus în week-end-ul trecut la Bucureşti unde a fost internat la Spitalul Filantropia.

La acest spital din Capitală vor fi făcute testele de compatibilitate a măduvei osoase a celor doi fraţi donatori de celule stem pentru Daniel. Acesta este şi motivul pentru care, din nou, readucem în atenţie cazul acesta umanitar, apelând la bunăvoinţa dumneavoastră.

CEI CARE ÎNŢELEG DRAMA FAMILIEI BERCHI ŞI CONSIDERĂ CĂ ÎL POT AJUTA PE DANIEL SĂ TRĂIASCĂ, SUNT RUGAŢI SĂ DONEZE ORICE SUME ÎN CONTURILE:

EURO:  RO89BTRL00104201RO4263XX

LEI:  RO17BTRL00101201RO4263XX

Ioan Berchi (telefon 0740/564613) le mulţumeşte tuturor acelora cu suflet bun, care îi oferă un sprijin acum, când viaţa îl încearcă atât de greu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea