Rămâi conectat

Ştirea zilei

Spitalul orășenesc din Ocna Mureș va fi reabilitat termic: Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Spitalul orășenesc din Ocna Mureș se va putea bucura în curând de o nouă ,,față”, ca parte a unui proiect de creștere a eficienței energetice a clădirii.

Astfel, potrivit licitației, care a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice( SEAP), investiția de peste cinci milioane de lei își propune următoarele obiective:

Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii -izolarea termică a fațadelor-parte opacă, a fațadei-parte vitrată -termo-hidroizolarea acoperișului de tip terasă;

Electrica Furnizare Discount

-izolarea termică a pereților de la subsol pe fața interioară

Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/sistemului de furnizare a apei de consum -înlocuirea cazanului din centrala termică proprie, corpurilor de încălzire cu radiatoare, instalației de distribuție a agentului termic pt. încălzire, instalației de distribuție a agentului termic pt. apa de consum

3.Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei și/sau termice pt. consum propriu
-instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei

4. Lucrări de reabilitare/modernizare a instalației de iluminat în clădiri
-reabilitarea instalației de iluminat
-înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescente și incandescente

5. Reparația acoperișului de tip terasă, inclusiv repararea sistemului de colectare a apelor meteorice la nivelul terasei

6. Demontarea instalațiilor și a echipamentelor montate aparent pe fațadele/terasa clădirii, precum și montarea/remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de intervenție

7. Refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție

8. Repararea trotuarelor de protecție, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura clădirii

9. Crearea de facilități/adaptarea infrastructurii pt. persoane cu dizabilități
– realizarea unei rampe de acces în clădire
– realizarea unui grup sanitar destinat persoanelor cu dizabilități
W.Procurarea și montarea lifturilor în cadrul unei clădiri prevăzute pt. proiectare cu lifturi

11. Lucrări specifice necesare obținerii avizului ISU
-instalații de detectare, semnalizare și avertizare incendiu;
-refacere instalație existentă de hidranți interiori (în afară de etajul 1);

12. Reabilitarea/modernizarea instalației electrice, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate

13. Lucrări de înlocuire a tâmplăriei interioare (uși de acces și ferestre)

14. Lucrări de modernizare a instalației de paratrăznet.
Lucrările propuse a se realiza în vederea creșterii eficienței energetice sunt:

Construcții:
– Izolarea termică a părții opace a fațadelor: montarea de sisteme compozite de izolarea termică a fațadelor, parte opacă cu o grosime a termoizolației de 20 cm;
– Izolarea termică a fațadei-parte vitrată: înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă;
-Termoizolare planșeu peste ultimul nivel la partea superioară cu sistem compozit de 25 cm; -Izolarea termică a pereților de la subsol pe fața interioară cu un sistem termoizolant realizat din plăci minerale cu o grosime de 10 cm;
-Instalații:
-încălzire: înlocuirea cazanului din centrala termică proprie cu cazane în condensație cu funcționare pe gaze naturale combustibile; înlocuirea corpurilor de încălzit cu radiatoare din fontă, dotate cu robinet retur, aerisitor, robinet de golire și robinet colțar reglaj tur cu cap termostatic; înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru încălzire; înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru apă caldă de consum;
-reabilitarea instalației de iluminat; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescente și incadescente cu corpuri de iluminat de tip LED, cu eficiență energetică ridicată și durata mare de viață.

Se propune instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și a emisiilor de gaze cu efect de seră și anume: instalarea unei centrale pe biomasă sub formă de peleți cu puterea minima de 55 Kw și 22 de captatoare solare termice.

Publicitate

Ştirea zilei

Medic pensionar din Cugir, despre un posibil CONFLICT armat la granițele noastre: „Majoritatea nu cunosc ce înseamnă o plagă împușcată, o arsură severă, amputație de membre sau o lovitură nucleară”

Publicat

în

Medic pensionar din Cugir, despre un posibil CONFLICT armat la granițele noastre: „Majoritatea nu cunosc ce înseamnă o plagă împușcată, o arsură severă, amputație de membre sau o lovitură nucleară”

Într-un timp în care dialogul și diplomația par să fie uitate și înlocuite cu forța militară, la fel ca și acum un secol, de către marile puteri ale lumii noastre, un medic pensionar din Cugir trage un semnal de alarmă în ceea ce privește un eventual conflict armat, purtat cu arsenalul din prezent.

„Urmărind emisiunile tv, presa și postările din rețelele sociale legate de actuala criză ucrainiană, am rămas surprins de ușurința acceptării unui conflict armat între superputeri de către majoritatea comentatorilor pro sau contra uneia dintre puteri.

În realitate cei mai mulți nu au habar ce înseamnă un conflict armat adevărat. Ei au impresia că, un conflict armat va fi unul asemănător cu cel prezentat în filmele de acțiune în care “binele” o să învingă, ei fiind practic neafectați și doar simpli spectatori. Se vor trezii ca dintr-un vis urât atunci când le vor fi distruse bunurile personale, când se vor trezi în postura de refugiați, când le vor fi rănite sau ucise persoanele dragi sau când vor fi ei însuși victime pe front.

Electrica Furnizare Discount

Mă îngrijorez când aud cu câtă ușurință se discută de lovituri precise cu rachete sau lovituri nucleare. Majoritatea nu cunosc ce înseamnă o plagă împușcată, o arsură severă, amputație de membre sau o lovitură nucleară (temperatură în focarul exploziei peste 300.000 grade C, undă de șoc distructivă pe o rază de mulți km, radiații radioactive, “iarnă nucleară” după explozia mai multor bombe etc.) și ce consecințe va avea pe termen lung.

Sunt ferm convins că, singura soluție rațională este continuoarea dialogului șI eforturile ambelor părțI pentru evitarea cu orice preț a unui conflict armat!

Dumnezeu să ne ajute!”, a fost mesajul medicului Karlheinz Ludwig, din Cugir.

Potențiala invazie a Ucrainei de către trupele rusești comasate la graniță este un scenariu tot mai discutat de analiștii politici și militari în ultimele săptămâni. Știrile externe se succed cu rapiditate și expun diverse ipoteze.

Recent, Marea Britanie acuza Rusia că vrea să răstoarne guvernul de la Kiev pentru a instala o conducere pro-rusă, ca parte a planului de a invada țara. În ultimele săptămâni, oficialii americani și NATO au declarat în repetate rânduri că se așteaptă și se pregătesc pentru un atac.

La Kiev, ucrainenii sunt îngrijorați pentru soarta țării lor, dar se declară pregătiți să meargă la luptă dacă li se va cere. Totuși, majoritatea populației speră că scenariul cel mai sumbru nu va deveni realitate.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Virgil Popescu, ministrul Energiei, REINFECTAT cu COVID-19: „De dimineață nu m-am simțit foarte bine, așa că am decis să fac un test rapid”

Publicat

în

Virgil Popescu, ministrul Energiei, REINFECTAT cu COVID-19: „De dimineață nu m-am simțit foarte bine, așa că am decis să fac un test rapid”

În cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie, Virgil Popescu, ministrul Energiei a anunțat faptul că a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și s-a izolat la domiciliu.

„De dimineață nu m-am simțit foarte bine, așa că am decis să fac un test rapid. Rezultatul a fost pozitiv. În urmă cu câteva minute am primit și rezultatele la testul RT-PCR, care a confirmat că sunt infectat cu COVID – 19”, a anunțat Popescu pe Facebook.

Electrica Furnizare Discount

„Am o formă ușoară, sunt izolat la domiciliu și iau tratamentul prescris de medici. Am făcut mai multe teste în ultima perioadă, ieri am avut test negativ”, a precizat el.

„Vă doresc tuturor multă sănătate, aveți grijă de voi și de cei dragi. Păstrați regulile de distanțare socială, purtați masca și protejați-vă. Da, recomand în continuarea vaccinarea, pentru că sunt încrezător că vom reuși să scăpăm de acest virus, care ne tot dă viețile peste cap”, a mai scris Popescu.

Ministrul a participat marți, la ședința de Guvern, iar apoi la conferința de presă unde a prezentat ordonanța de urgență privind plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea drumului național DN14B și a podurilor de la Teiuș și Crăciunel: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

Modernizarea drumului național DN14B și a podurilor de la Teiuș și Crăciunel: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Drumul naţional DN 14, între Teiuş și Blaj, lungime estimate de aproximativ 23,7 km, este subdimensionat ca lăţime şi se află într-un proces de degradare care impune reabilitarea și modernizare lui astfel încât să asigure condiţii optime de exploatare în condiţii de siguranţă a circulaţiei rutiere.

Proiectul „Modernizare DN 14 B + Poduri (peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)” este un obiectiv de investiții în lista proiectelor localizate pe rețeaua secundară – drumuri de conectivitate și transregio – punctul 3. Blaj- Teiuș-A10 (profil 1+1).

Electrica Furnizare Discount

Acest drum face parte din rețeaua rutieră secundară, rețea care are
rolul de a conecta reședințele de județ la rețeaua primară într-o manieră rapidă și sigură, pentru populație și mediul de afaceri. Rețeaua rutieră secundară funcționează ca sursă care alimentează rețeaua rutieră rapidă, crescând astfel atracvitatea invesțiilor.

Pentru realizarea invesțiilor în infrastructura de transport, este general acceptat faptul că acestea trebuie ghidate după o strategie de dezvoltare a sectorului. Planul Invesțional al Ministerului Transporturilor dezvoltă o strategie a asigurării finanțării necesare pe cei 10 ani de implementare plecând de la corelarea principalelor surse de finanțare disponibile României: PNRR, POT, CEF 2.0 și bugetul național.

Asfel pentru a se realiza acest obiectiv de investiții este necesară încheierea unui Parteneriat avut în vedere este unul de interes regional și urmărește stabilirea drepturile şi obligaţiile părţilor, contribuţia financiară proprie a fiecărei părţi la bugetul proiectului, precum şi responsabilităţile ce le revin în implementarea activităţilor aferente pregătirii proiectului “Elaborare Studiu de Fezabilitate, PAC si elaborare Proiect Tehnic pentru „Modernizare DN 14 B + Poduri (peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)”.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare