Spitalul orăşenesc Cugir cere sprijin consiliului local
Printr-un Memoriu adresat consiliului local, conducerea Spitalului Orăşenesc Cugir solicită o atentă şi urgentă analiză a problemelor existente la unitatea locală de sănătate şi vine cu propuneri de revitalizare a activităţii care să asigure o asistenţă medicală corespunzătoare populaţiei. Potrivit unei radiografii privind structura organizatorică a spitalului rezultă că unitatea se compune dintr-un total de 147 de paturi spitalizare continuă, 3 paturi spitalizare de zi, 10 paturi însoţitori. Ca structură pe secţii şi compartimente instituţia are o secţie de interne, 10 compartimente medicale şi o secţie psihiatrie-acuţi.
În ceea ce priveşte problemele existente la spital, pe locul întâi se situează deficitul cronic de medici la care se mai adaugă şi plecarea din unitate a unui medic chirurg, a unui medic endocrinolog şi neprezentarea la post a medicului neonatolog. O a doua problemă o reprezintă imposibilitatea de angajare de medici pe posturile vacante existente prin blocarea acestora. În al treilea rând, există dificultăţi privind asigurarea asistenţei medicale de urgenţă prin cele două linii de gardă unde lipsesc medicii specialişti.
Managerul spitalului, ing. Cristian Simu şi directorul medical dr. Zoriţa Ciulea Prepeliţa, au venit şi cu propuneri care să conducă la revitalizarea activităţii medicale cum ar fi: aprobarea în regim de urgenţă a posturilor de medici specialişti pe posturile unice solicitate de spital, aprobate de autorităţi şi trimise MAI şi Ministerul Sănătăţii; posibilitatea angajării pe perioadă determinată pe posturi unice vacante a unor medici pensionari, până la ocuparea lor de către medici specialişti. Se solicită de asemenea, amânarea termenului de reevaluare a spitalului pentru rămânerea acestuia în gradul IV, până la deblocarea de posturi şi ocuparea lor prin concurs. De precizat că, pentru încadrare în categoria a IV-a, spitalul funcţionează cu plan de conformare până la 31.12.2011 prin care unitatea s-a angajat să încadreze un medic specialist ATI, problemă greu de rezolvat chiar şi cu un contract de 1\2 normă atâta timp cât postul este blocat.
Constantin PREDESCU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern” La 27 noiembrie 1885 în Târlișua, Bistrița-Năsăud se naște Liviu Rebreanu, autorul romanelor “Ion”, Răscoala”, “Pădurea Spânzuraţilor”. A fost director al Teatrului Naţional din Bucureşti, preşedinte al Societăţii Scriitorilor Români, membru al Academiei Române. În scrierile sale […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Opinii - Comentariiacum 18 ore
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Ştirea zileiacum 4 ore
Program 1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: Paradă militară, focuri de artificii și concerte
-
Politică Administrațieacum 5 zile
Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) dublu campion naţional de seniori la șah, într-o singură zi!