Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Spitalul orăşenesc Cugir cere sprijin consiliului local

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Printr-un Memoriu adresat consiliului local, conducerea Spitalului Orăşenesc Cugir solicită o atentă şi urgentă analiză a problemelor existente la unitatea locală de sănătate şi vine cu propuneri de revitalizare a activităţii care să asigure o asistenţă medicală corespunzătoare populaţiei. Potrivit unei radiografii privind structura organizatorică a spitalului rezultă că unitatea se compune dintr-un total de 147 de paturi spitalizare continuă, 3 paturi spitalizare de zi, 10 paturi însoţitori. Ca structură pe secţii şi compartimente instituţia are o secţie de interne, 10 compartimente medicale şi o secţie psihiatrie-acuţi.
În ceea ce priveşte problemele existente la spital, pe locul întâi se situează deficitul cronic de medici la care se mai adaugă şi plecarea din unitate a unui medic chirurg, a unui medic endocrinolog şi neprezentarea la post a medicului neonatolog. O a doua problemă o reprezintă imposibilitatea de angajare de medici pe posturile vacante existente prin blocarea acestora. În al treilea rând, există dificultăţi privind asigurarea asistenţei medicale de urgenţă prin cele două linii de gardă unde lipsesc medicii specialişti.
Managerul spitalului, ing. Cristian Simu şi directorul medical dr. Zoriţa Ciulea Prepeliţa, au venit şi cu propuneri care să conducă la revitalizarea activităţii medicale cum ar fi: aprobarea în regim de urgenţă a posturilor de medici specialişti pe posturile unice solicitate de spital, aprobate de autorităţi şi trimise MAI şi Ministerul Sănătăţii; posibilitatea angajării pe perioadă determinată pe posturi unice vacante a unor medici pensionari, până la ocuparea lor de către medici specialişti. Se solicită de asemenea, amânarea termenului de reevaluare a spitalului pentru rămânerea acestuia în gradul IV, până la deblocarea de posturi şi ocuparea lor prin concurs. De precizat că, pentru încadrare în categoria a IV-a, spitalul funcţionează cu plan de conformare până la 31.12.2011 prin care unitatea s-a angajat să încadreze un medic specialist ATI, problemă greu de rezolvat chiar şi cu un contract de 1\2 normă atâta timp cât postul este blocat.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall Punguta cu doi bani Regia: Gabriela Dumitru Cu: Ciprian Niculae, Voicu Hetel, Marius Nanau, Oana Banuta, Liliana Donici Gen Film: Teatru Durată: 39 min Rating: AG „Punguta cu doi bani” este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea