Rămâi conectat

Ştirea zilei

Spitalul Județean Suceava a fost MILITARIZAT: Conducerea interimară va fi asigurată de un manager militar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autoritățile au decis ca Spitalul Județean de Urgență Suceava să fie militarizat, iar doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu este de joi managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, transmite Mediafax.

Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu îl înlocuieşte pe Florin Filip la conducerea spitalului, care şi-a dat demisia miercuri seara de la conducerea unităţii medicale, la doar o săptămână de la preluarea funcţiei.

Derioiu a mers la Suceava cu o echipă formată din patru specialişti ai Ministerului Apărării Naţionale.

Alţi patru specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale sunt la Suceava, pentru a ajuta la reorganizarea spitalului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și noul secretar de stat Ionel Oprea au mers la Suceava, iar secretarul de stat, fost șef al Direcției medicale a Ministerului Apărării, va rămâne în localitate pentru gestionarea situației, anunța Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Florin Filip şi Doina Ganea Motan au preluat managmentul Spitalului Judeţean Suceva acum o săptămână, după ce a fost suspendat constractul de managment al lui Vasile Râmbu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu în cazul Spitalului Judeţean Suceava.

„Sunt avute în vedere împrejurările în care s-a realizat testarea pentru infecţia cu COVID-19, respectiv au fost testate unele persoane, cu încălcarea reglementărilor legale, în condiţiile existenţei unui număr limitat de teste, iar probele recoltate unor angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu au fost înaintate către laboratoare specializate, în vederea analizării, ceea ce a determinat prelungirea perioadei de izolare a cadrelor medicale, zădărnicind în acest fel activităţile de prevenire şi combatere a infecţiei virale cu noul coronavirus”, spun procurorii.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea