Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, ACREDITAT să pregătească MEDICI REZIDENȚI

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia a fost inclus, cu 16 secții, de către Ministerul Sănătății, pe lista unităților nou acreditate, care vor putea pregăti medici rezidenți.

Specialitățile din cadrul SJU Alba Iulia, care au fost acreditate, sunt: Anestezie și terapie intensive, Boli infecțioase, Cardiologie, Chirurgie generală, Gastroenterologie, Medicină de urgență, Medicină fizică și de reabilitare, Medicină internă, Neonatologie, Neurologie, Obstetrică-ginecologie, Oncologie medicală, Ortopedie și traumatologie, Otorinolaringologie, Pediatrie și Psihiatrie.

Astfel, conform arondării realizate de către Ministerul Sănătății, SJU Alba Iulia va primi medici rezidenți de la centrul universitar Cluj-Napoca.

Potrivit noilor reglementări, rezidențiatul poate fi desfășurat și în spitale județene, militare sau private, spre deosebire de anii trecuți când putea fi urmat doar în centre universitare.

Reprezentanții SJU Alba Iulia au vizat atragerea și formarea profesională a medicilor rezidenți, iar astfel au depus documentația pentru atestare. În vederea acreditării s-a ținut cont de mai multe criterii, precum dispunerea de dotări necesare pentru acordarea asistenței medicale de specialitate a pacienților cu patologii diverse, iar SJU Alba Iulia deține aparatură și echipamente performante datorită finanțării asigurate de Consiliul Județean Alba. Un alt aspect a vizat existența responsabililor de formare, a îndrumătorilor de rezidențiat, iar la SJU Alba Iulia profesează medici cu experiență profesională, care beneficiază de pregătire continuă, în țară și străinătate.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este subordonat Consiliului Județean Alba și asigură servicii medicale (preventive, curative şi de recuperare). Unitatea sanitară funcționează după principiile prevăzute în Legea nr. 95/2006 cu modificările şi completările ulterioare. SJU Alba Iulia este unitatea sanitară cea mai complexă a județului care funcționează din anul 1973 și asigură asistență medicală pentru peste 65.000 de locuitori ai municipiului, dar și pentru cei circa 340.000 din județ.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 19 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea