Rămâi conectat

Ştirea zilei

Spitalul Județean Alba Iulia, dat în judecată pentru o infecție nosocomială: Familia unei paciente care a decedat cere daune de peste 100.000 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Județean Alba Iulia, dat în judecată pentru o infecție nosocomială: Familia unei paciente care a decedat cere daune de peste 100.000 de euro

Familia unei femei care a decedat ca urmare a unei infecții nosocomiale a dat în judecată Spitalul județean de Urgență din Alba Iulia și cere daune de peste 100.000 de euro.

Cele două femei, fiica și nepoata defunctei cer daune în valoare de 100.000 euro pentru prejudiciul moral și de 30.000 lei pentru prejudiciul material cauzat de contactarea unei infecţii nozocomiale de către defunctă.

Cum a motivat familia acțiunea

În motivarea cererii, reclamantele au arătat că sunt fiica și nepoata defunctei decedată la data de 28.04.2022. în cadrul Spitalului.

Defuncta, a fost internată în 09.02.2022 în Spital pentru multiple episoade de hematemeza, scaune melenice dureri abdominale, alterarea stării generale. În timpul spitalizării a contactat o infecție nozocomială conform Buletinului de Analiză Medicală al Medlife. Având în vedere vârsta și afecțiunile defunctei infecția nozocomială s-a extins, i-a afectat major starea de sănătate și a generat decesul acesteia.

Fiica și-a dat seama că în urma spitalizării mama sa se simte mai rău, iar starea sa nu se ameliorează deoarece după prima spitalizare din intervalul 09.02.2022-24.02.2022 starea mamei sale s-a înrăutățit, aceasta fiind teoretic perioada în care a contactat infecţia. La scurt timp după externare, defuncta s-a simțit tot mai rău, astfel că i-a făcut un set de analize la clinica Medicală Medlife, din rezultatele căruia rezultă că deja defuncta era infectată cu o infecție nozocomială, care este specifică mediului intraspitalicesc. Defuncta a necesitat o spitalizare de urgență din 16.03.2022, după care bacteria s-a dezvoltat și i-a afectat major organismul pacientei. care a murit în spital.

Apărarea Spitalului Județean

În data de 10.10.2022, pârâta a depus la dosar întâmpinare (f.60-64) solicitând respingerea cererii de chemare în judecată ca fiind neîntemeiată şi netemeinică. În motivarea întâmpinării, pârâta a arătat că, consultul, analizele şi examinările efectuate în UPU imediat după prezentare confirmă diagnosticul de inferioare anterioara prezentării la spital.

Consultul medicului de garda de pe Secţia Interne pe baza semnelor clinice şi examinărilor paraclinice confirmă de asemenea diagnosticul de stare septică şi în infecţie cutanată membre inferioare prezente încă de la prezentarea în UPU. Consultul medicului de gardă de pe Secţia Gastroenterologie si Nefrologie efectuat în UPU confirmă de asemenea starea septică şi infecţia de la nivelul membrelor inferioare.

Probele biologice recoltate in UPU arata prezenta sindromului infecţios şi a stării septice la sosirea în UPU. Buletinul de analiză recoltat de la nivelul leziunilor membrelor inferioare la internare pe Secţia Medicină Internă arată o infecţie cu STAPHYLOCOCCUS COAGULASE NEGATIVE rezema la data internării (16.03.2022).

Buletinul de analiza de la MEDLIFE confirma prezenta infecţiei (INFECȚIE CU PSEUDOMONAS AERUGINOSA) anterior internării. Toate acestea confirmă indubitabil faptul că starea septică şi infecția de la nivelul membrelor inferioare au fost dobândite anterior internării pe secţia medicină internă.

Pe durata internării toate materialele sanitare, pansamentele utilizate au fost complet sterile şi corespunzătoare standardelor si au etichetele de control lipite în foaia de observaţie.

La data de 24 mai, magistrații Tribunalului Alba au declinat competența de soluţionare a cererii de chemare în judecată în favoarea Judecătoriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea