Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Spitalul din Alba Iulia a primit 1.000.000 de lei de la Ministerul Sănătății pentru aparatură medicală

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Sănătății (MS) a alocat, în 2016, Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, suma de 1.000.000 pentru aparatură medicală.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, a spus, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că Ministerul Sănătății a alocat suma de 1.000.000 de lei pentru aparatură medicală performantă ce va fi achiziționată în acest an.

Din banii alocați de minister vor fi achiziționate un ventilator pulmonar, un aparat de anestezie și un computer tomograf ultraperformant, care va fi cofinanțat de Consiliul Județean Alba.

Pentru achiziționarea computerului tomograf, pe lângă banii primiți de la MS, Consiliul Județean Alba a mai alocat circa 800.000, potrivit directorului medical al Spitalului din Alba Iulia, Dan Crainic.

”Sperăm să achiziționăm un computer tomograf foarte deștept, cu 128 de secțiuni concomitente. Ce avem noi, aici, e cu 16 secțiuni. Deci de la 16 la 128 e o diferență foarte mare. Un aparat, cred eu, foarte rapid, cu o rezoluție foarte bună. Va îmbunătăți mult calitatea examinărilor. Nici acesta nu e ”prost”, dar cel pe care vrem să-l achiziționăm va fi ceva Rolls-Royce față de ce avem noi acum. Acesta pe care-l avem va rămâne pentru Unitatea de Primiri Urgențe, iar cel pe care dorim să-l achiziționăm va face examinări mai speciale: monitorizare oncologică și toate cazurile care sunt în spital și din ambulatoriu”, a spus Crainic.

Nu se știe, deocamdată, cât va costa computerul tomograf întrucât pentru achiziționarea acestuia urmează să se facă licitație.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea