Rămâi conectat

Actualitate

Speranţe privind scăderea preţului la apă potabilă pentru populaţie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Preţul apei potabile ar putea să scadă în perioada următoare, potrivit ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb. În cadrul conferinţei “Tehnologii noi de epurare a apelor uzate”, organizată în cadrul celei de-a 14-a ediţii a Forumului Regional al Apei, aceasta a afirmat că preţul corect al apei se află în atenţia autorităţilor, care încearcă să identifice soluţii în vederea diminuării tarifului la apa potabilă pentru beneficiarul final, respectiv pentru cetăţean.
Ministrului Mediului susţine că, atât autorităţile, cât şi Guvernul, trebuie să lucreze pentru asigurarea accesului tuturor cetăţenilor la serviciile de apă potabilă şi la infrastructura de canalizare, până în anul 2018, şi la diminuarea preţului la apa potabilă. Ea a precizat că soluţiile referitoare la diminuarea tarifului la apă potabilă vor fi discutate cât mai curând. “Autorităţile, respectiv Guvernul, trebuie să lucreze pe două paliere. Pe de o parte, trebuie să asigurăm, în conformitate cu angajamentele asumate de România, accesul cetăţenilor în proporţie de 100% la serviciile de alimentare cu apă potabilă până în 2018, respectiv la infrastructura de canalizare, tratare a apei uzate, dar cred că avem şi datoria să venim în sprijinul beneficiarului final, al cetăţeanului, cu soluţii constructive în vederea diminuării preţului la apa potabilă”, a declarat Rovana Plumb. (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

24 iulie | COD GALBEN și PORTOCALIU de FURTUNĂ, în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, averse torențiale

Bera Larisa

Publicat

în

24 iulie | COD GALBEN și PORTOCALIU de FURTUNĂ, în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, averse torențiale ANM a emis miercuri, 24 iulie 2024, o avertizare de cod galben și portocaliu de furtună, în Alba și alte județe din țară. COD GALBEN Interval de valabilitate: 24 iulie, ora 10 – 25 iulie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea