Rămâi conectat

Societate

Spectacole de dresaj, gimnastică pe cal şi plimbări călare în natură la Centrul de echitaţie „Aladin” din Galda de Jos

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iubitorii de cai au acum un nou centru de echitaţie, unde pot învăţa tainele sportului ecvestru. Spectacol de dresaj, gimnastică pe cal, călărie naturală, sărituri, dansuri, etc., cu toate acestea s-au putut delecta cele peste 200 de persoane ce au luat parte la deschiderea oficială a noului Centru de echitaţie “Aladin”.

Duminică, 17 iunie 2012,  în comuna Galda de Jos, la ieşirea din satul Mesentea spre satul Benic, a avut loc deschiderea oficială a  Centrului. În deschidere, un spectacol deosebit a fost oferit de membri ai  Asociaţiei Hip Ţep Leorint, asociaţie ce are ca obiect de activitate principal hipoterapia. A urmat un impresionant număr susţinut de elevele asociaţiei, Antonia Groza şi  Ioana Maier, care au prezentat un număr de voltija individual şi în 2, precum şi un număr de călărie individuală.  Norbert Baloch  a prezentat un spectaculos număr de sărituri împreună cu calul Emese. Un moment mai impresionant pentru cei prezenţi a fost atunci când calul Dana a îngenunchiat, s-a aşezat jos şi a stat în poziţia şezut iar fetele Adina Avram şi Andreea Barbu au prezentat în jurul lui un dans ţigănesc. Cătălin Vasilescu (instructor de călărie) împreună cu calul Luna le-a prezentat celor prezenţi un număr de călărie naturală. Calul a fost condus doar cu ajutorul unei cravaşe şi a unei corzi în jurul gâtului şi a executat pasul, trapul şi galopul. Eleva Centrului de călărie,  Diana, în vârstă de doar 7 ani, a făcut o demonstraţie, prezentând număr de călărie individual în pas şi trap alături de calul Dana. În final, calul Anca în vârstă de 24 de ani a realizat o serie de sărituri cu înălţimea maximă de 115 cm.

Spectacolul a fost încheiat de Grupul de Dansatori „Floare de Colţ” şi formaţia lor din Galda de Jos.

Centrul de Călărie Aladin le aparţine lui Valea Oana, care este deţinătoarea spaţiului şi a cailor,  şi Cătălin Vasilescu, antrenor şi intrusctor de călărie. Potrivit acestora, Centrul şi-a primit numele în cinstea şi memoria căluţului Aladin, pe care, în urmă cu scurt timp, din cauza unor probleme medicale grave l-au pierdut. Pentru început, Centrul deţine 8 cai:3 mânji şi 5 iepe, care pot fi admiraţi şi călăriţi zilnic de către pasionaţii acestui sport. Pe lângă asta, caii vor fi folosiţi şi în terapiile de ajutorare a copiilor cu probleme de sănătate.  Centrul de călărie oferă doritorilor lecţii de călărie, lecţii de sărituri, lecţii de voltija ( gimnastică pe cal), precum şi plimbări călare pe diverse trasee : Întregalde, Băile Romane, Geoagiu, Râmeţ, Tibru, Poiana Galdei etc.

Tarifele sunt: 30 lei şedinţa pentru copiii sub 16 ani şi 40 lei pentru adulţi. Abonamentele de 10 şedinţe costă 250 lei pentru copii şi 350 lei pentru adulţi, iar plimbările călare au un preţ de  50 lei/ora.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea