Rămâi conectat

Ştirea zilei

Spectacol grandios la Sărbătoarea Muzicii 2015: Opera Traviata va fi pusă în scenă pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

Dragoş Suciu

Publicat

în

Opera Traviata va fi pusă în scenă la Sărbătoarea Muzicii 2015, ce va avea loc în perioada 19-21 iunie, a precizat Mihai Coșer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, la Radio Unirea FM. El a arătat  că spectacolul va avea loc pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina.

Aida de Verdi Alba Iulia313Pe portalul Primăriei Alba Iulia, turism.apulum.ro, destinat evenimentelor din Orașul Marii Uniri, Sărbătoarea Muzicii este descrisă astfel: ”În Cetatea Alba Carolina, reîncepe Dominația Sunetului! Alba Iulia e pregătită pentru invazia de nume colosale venite de pe scene internaționale. Sărbătoarea Muzicii înseamnă că știți să alegeți ce ascultați și știti să vă bucurați de muzică în starea ei de grație și în formă ei cea mai avansată și mai elevată. Un week-end eminamente muzical, 3 seri de super concerte, asta se va întampla în Cetatea Alba Carolina – Sărbătoarea Muzicii, un eveniment muzical exceptional”.

Opera Traviata va fi pusă în scenă într-una din cele trei zile dedicate evenimentului, în același loc în care a fost jucată, în 2014, AIDA de Verdi – cu ocazia aceleiași sărbători. 

Traviata a fost inspirată de Rose Alphonsine Plessis (1824 – 1846) (născută în satul Nonant, nu departe de orașul Bayeux din Franța), care a fugit de acasă la vârsta de 13 ani. Ajunsă la Paris fără bani, a început să practice prostituția. La 18 ani devenise deja cunoscută ca una din cele mai scumpe curtezane (care în limba italiană se numește „traviata”). Spre a scăpa de urmărirea familiei, și-a schimbat numele de fată în Marie-Duplessis. În această perioadă, l-a cunoscut pe scriitorul Alexandre Dumas-fiul (1824 – 1895), care s-a îndrăgostit de ea și cu care a întreținut strânse legături amoroase. Legătura lor au continuat chiar și după căsătoria ei, până la prematura ei moarte, în urma unei tuberculoze, la data de 3 februarie 1846, la vârsta de numai 22 ani. Sicriul ei, acoperit cu o mulțime de camelii, floarea ei preferată, a fost depus în cimitirul Montmartre. În anul 1848, Alexandre Dumas fiul a publicat romanul „Dama cu camelii”, roman puternic autobiografic, care a servit apoi ca sursă de inspirație pentru libretul operei lui Giuseppe Verdi, La Traviata, cu singura diferență că în operă, personajul feminin apare sub numele de „Violetta Valery”, potrivit Wikipedia.com.

Sărbătoarea Muzicii de anul trecut a adunat o mare de oameni în Piața Cetății din Alba Iulia, cu ocazia concertului cântăreței pop-rock, Bonnie Tyler.

Programul complet al Sărbătorii Muzicii 2015 va fi dat publicității, în iunie, cu câteva zile înaintea evenimentului.

Sărbătoarea Muzicii 2015 are costuri estimate de până la 400.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea