Rămâi conectat

Curier Județean

Spectacol de teatru în aer liber, cu Skepsis, la Alba Iulia: Sâmbătă, ”Extraordinarele Aventuri ale Căpitanului Spaventa”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grupul Skepsis vă invită sâmbătă, 21.07.2018, ora 20.00, la poarta a IV-a a Cetăţii (Catedrala Catolică), la  Extraordinarele Aventuri ale Căpitanului Spaventa – un spectacol original creat de Viorel Cioflică în genul Comedia dell Arte –  gen specific Renaşterii italiene, caracterizat prin ritm alert, improvizaţie, comic popular şi personaje tipologice, unde veselia şi bucuria de a trăi este sunt la ele acasă.

Căpitanul Spaventa, cel mai viteaz om de arme al vremii sale, după propria descriere, va încerca încă o dată să-şi demonstreze capacitatea de a cuceri cetăţi şi oraşe, inima Isabellei, admiraţia lui Arlechino şi mai ales… aplauzele spectatorilor!

Spectacolul are pasaje muzicale, elemente de interacşiune cu publicul, ritm susţinut şi toate incredientele care fac atractiv genul comedia dell arte.

Pentru pregătirea şi susţinerea spectacolelor din cadrul programului de vară, Grupul Skepsis are acces la Caponiera situată între Bastionul sf. Carol și Bastionul Sf. Elisabeta din Cetatea Alba Carolina amenajată de Municipiul Alba Iulia în cadrul proiectului transnational “Rețea pilot focusată pe activități temporare ca instrumente de regenerare urbană” – Acronim TUTUR. Prin amenajarea Caponierei mai sus menționată, Municipalitatea a dorit să faciliteze accesul cetățenilor la activități educative, sportive, culturale, pentru creșterea calitații vieții la nivelul orașului.

Spectacolul este prezentat în cadrul proiectului “Stagiunea cu Skepsis 2018” – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

 

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia;

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea