Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației: „Nu cred că geometria vectorială e pentru toți copiii. Eu am reușit să fac ceva în viață și fără ea”
Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației: „Nu cred că geometria vectorială e pentru toți copiii. Eu am reușit să fac ceva în viață și fără ea”
Ministrul Educației recunoaște că programa școlară este prea încărcată, și dă ca exemplu geometria vectorială, “care nu este pentru toți copiii”, a spus luni seară într-un interviu la Digi24.
Sorin Cîmpeanu a explicat de ce crede că programa școlară este în continuare încărcată și motivele pentru care unii profesori nu au vrut să renunțe la părți din materii.
“Supraîncărcarea programelor e un element extrem de important. Da, trebuie schimbat ceva pe acest palier și anume planul cadrul. Noi, începând din 2023 de la anul pentru liceu, ocazie cu care revizuim planurile cadrul și pentru gimnaziu, care au avut ocazia să dovedească într-un ciclu ce progres au reușit să genereze și din păcate nu au reușit să genereze un progres. Schimbările au fost mai degrabă de formă.
Moderator: Din ce cauză?
Sorin Cîmpeanu: Rezistența la schimbare. Nici măcar nu pot fi acuzați profesorii pentru că își iubesc prea mult disciplina aceea încât nu au vrut să renunțe la nimic dinci din materie sau la numărul de ore. Am ajuns să facem geometrie vectorială pentru toți copii. Eu nu cred geometria vectorială e pentru toți copiii, spre exemplu. Nu cred. Se pot supăra pe mine colegii de matematică. Eu sunt totuși absolvent de mate fizică la liceul Sf Sava, si m-am descurcat în viață și fără geometrie vectorială și s-ar putea să mai fie câțiva tineri care să reușească în viață mult sau puțin, și fără ea, ” a explicat ministrul Educației.
Moderator: Din ce cauză am rămas cu materia asta uriașă?
Sorin Cîmpeanu: Cei care mine care am fost ministri și în 2014-2015 și nu am avut curajul și tăria ca să nu se supere prea multă lume pe noi.
Educația comprehensivă e foarte importantă. Trebuie apreciat cu multă înțelepciune până unde mergi și această competență e la nivelul grupurilor de lucru. Trebuie să fim onești cu noi înșine când propunem planul cadrul și programa pentru liceu și când revizuim programa pentru gimnaziu, în septembrie 2023.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana