Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației: „Nu cred că geometria vectorială e pentru toți copiii. Eu am reușit să fac ceva în viață și fără ea”
Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației: „Nu cred că geometria vectorială e pentru toți copiii. Eu am reușit să fac ceva în viață și fără ea”
Ministrul Educației recunoaște că programa școlară este prea încărcată, și dă ca exemplu geometria vectorială, “care nu este pentru toți copiii”, a spus luni seară într-un interviu la Digi24.
Sorin Cîmpeanu a explicat de ce crede că programa școlară este în continuare încărcată și motivele pentru care unii profesori nu au vrut să renunțe la părți din materii.
“Supraîncărcarea programelor e un element extrem de important. Da, trebuie schimbat ceva pe acest palier și anume planul cadrul. Noi, începând din 2023 de la anul pentru liceu, ocazie cu care revizuim planurile cadrul și pentru gimnaziu, care au avut ocazia să dovedească într-un ciclu ce progres au reușit să genereze și din păcate nu au reușit să genereze un progres. Schimbările au fost mai degrabă de formă.
Moderator: Din ce cauză?
Sorin Cîmpeanu: Rezistența la schimbare. Nici măcar nu pot fi acuzați profesorii pentru că își iubesc prea mult disciplina aceea încât nu au vrut să renunțe la nimic dinci din materie sau la numărul de ore. Am ajuns să facem geometrie vectorială pentru toți copii. Eu nu cred geometria vectorială e pentru toți copiii, spre exemplu. Nu cred. Se pot supăra pe mine colegii de matematică. Eu sunt totuși absolvent de mate fizică la liceul Sf Sava, si m-am descurcat în viață și fără geometrie vectorială și s-ar putea să mai fie câțiva tineri care să reușească în viață mult sau puțin, și fără ea, ” a explicat ministrul Educației.
Moderator: Din ce cauză am rămas cu materia asta uriașă?
Sorin Cîmpeanu: Cei care mine care am fost ministri și în 2014-2015 și nu am avut curajul și tăria ca să nu se supere prea multă lume pe noi.
Educația comprehensivă e foarte importantă. Trebuie apreciat cu multă înțelepciune până unde mergi și această competență e la nivelul grupurilor de lucru. Trebuie să fim onești cu noi înșine când propunem planul cadrul și programa pentru liceu și când revizuim programa pentru gimnaziu, în septembrie 2023.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii