Rămâi conectat

Actualitate

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației: „Nu cred că geometria vectorială e pentru toți copiii. Eu am reușit să fac ceva în viață și fără ea”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației: „Nu cred că geometria vectorială e pentru toți copiii. Eu am reușit să fac ceva în viață și fără ea”

Ministrul Educației recunoaște că programa școlară este prea încărcată, și dă ca exemplu geometria vectorială, “care nu este pentru toți copiii”, a spus luni seară într-un interviu la Digi24.

Sorin Cîmpeanu a explicat de ce crede că programa școlară este în continuare încărcată și motivele pentru care unii profesori nu au vrut să renunțe la părți din materii.

“Supraîncărcarea programelor e un element extrem de important. Da, trebuie schimbat ceva pe acest palier și anume planul cadrul. Noi, începând din 2023 de la anul pentru liceu, ocazie cu care revizuim planurile cadrul și pentru gimnaziu, care au avut ocazia să dovedească într-un ciclu ce progres au reușit să genereze și din păcate nu au reușit să genereze un progres. Schimbările au fost mai degrabă de formă.

Moderator: Din ce cauză?

Sorin Cîmpeanu: Rezistența la schimbare. Nici măcar nu pot fi acuzați profesorii pentru că își iubesc prea mult disciplina aceea încât nu au vrut să renunțe la nimic dinci din materie sau la numărul de ore. Am ajuns să facem geometrie vectorială pentru toți copii. Eu nu cred geometria vectorială e pentru toți copiii, spre exemplu. Nu cred. Se pot supăra pe mine colegii de matematică. Eu sunt totuși absolvent de mate fizică la liceul Sf Sava, si m-am descurcat în viață și fără geometrie vectorială și s-ar putea să mai fie câțiva tineri care să reușească în viață mult sau puțin, și fără ea, ” a explicat ministrul Educației.

Moderator: Din ce cauză am rămas cu materia asta uriașă?

Sorin Cîmpeanu: Cei care mine care am fost ministri și în 2014-2015 și nu am avut curajul și tăria ca să nu se supere prea multă lume pe noi.

Educația comprehensivă e foarte importantă. Trebuie apreciat cu multă înțelepciune până unde mergi și această competență e la nivelul grupurilor de lucru. Trebuie să fim onești cu noi înșine când propunem planul cadrul și programa pentru liceu și când revizuim programa pentru gimnaziu, în septembrie 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea