Rămâi conectat

Politică Administrație

Sorin Bumb, PDL Alba: ”Subfinanțarea sistemului de sănătate continuă sub guvernarea USL”

Publicat

în

Sorin BumbDegringolada din sistemul de sănătate continuă și în acest an. După ce Ministrul Sănătății a anunțat public că sistemul de coplată nu și-a atins scopul și că urmează să vadă ce măsuri se vor mai lua, situația devine și mai gravă din cauza subfinanțării sistemului de sănătate.

În ciuda eforturilor făcute de CAS Alba, spitalele din județul nostru vor avea iarăși un buget diminuat cu banii de pe un trimestru. Bugetul de anul acesta a fost întocmit de Ministerul Sănătății, la nivelul bugetului de anul trecut. Doar că, anul trecut, finanțarea pe ultimul trimestru s-a făcut din fondul de rezervă al CAS și nu din bugetul alocat de minister. Astfel, anul trecut, bugetul a acoperit doar trei trimestre. Anul acesta, realizând un buget la nivelul celui de anul trecut, el nu poate să fie decât insuficient, fiind din nou croit la nivelul a trei trimestre.

Iată de ce este justificată și îngrijorarea primarului de la Câmpeni. Rezolvarea nu stă însă în a face chetă de la primarii din zonă și nici în cutia milei. Rezolvarea stă în obținerea finanțării corecte de la Ministerul Sănătății, cheta fiind doar un fel de Algocalmin luat pentru o fractură de picior, adică un calmant de scurtă durată pentru o problemă foarte gravă, ce necesită rezolvare pe termen lung.

Electrica Furnizare Discount

Parlamentarii USL au promis redeschiderea spitalelor închise din județul Alba, de a doua zi după câștigarea alegerilor. Nu s-a întâmplat însă nimic. Promisiuni uitate și slogane de campanie electorală!

Consiliul Județean Alba a fost și rămâne singura instituție care se gândește la problemele cetățenilor și chiar face ceva pentru a le rezolva. Astfel, la Baia de Arieș, a fost deschisă secția de psihiatrie, ca secție externă a Spitalului Județean Alba, cu 20 de paturi, iar în cursul acestui an, se va deschide, tot la Baia de Arieș, și Centrul de Îngrijire și Aistență Socială pentru persoane Adulte cu Handicap Neuropsihiatric, cu alte 50 de paturi.

La Ocna Mureș, după doi ani de zbatere și intervenții, prin implicarea Consiliului Județean Alba s-a obținut avizul pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional, ce va funționa și el tot în structura Spitalului județean Alba. O structură cu 20 de paturi, pentru specializările de medicină internă, pediatrie și ginecologie, ce va deveni funcțională din vara acestui an. Tot Consiliul județean este cel care, împreună cu CAS Alba, face demersuri pentru asigurarea finanțării acestui obiectiv.

Trag un nou semnal de alarmă către administrațiile locale ce au în administrare spitale deoarece în acest an, prin grija USL, bugetul pentru sănătate va fi iarăși unul insuficinet și aceste primării vor fi, probabil, nevoite să închidă anumite spitale, pentru că nu le vor mai putea susține funcționarea.

Sorin BUMB, vicepreședinte al PDL Alba

Publicitate

Politică Administrație

163 de ani de la MICA UNIRE. Radu Cristian, consilier local PSD Sebeș: „Un moment crucial pentru istoria poporului român și temelia formării statului nostru modern”

Publicat

în

163 de ani de la MICA UNIRE. Radu Cristian, consilier local PSD Sebeș: „Un moment crucial pentru istoria poporului român și temelia formării statului nostru modern”

Radu Cristian, consilier local PSD al municipiului Sebeș, a prezentat un mesaj cu ocazia Micii Uniri, comemorată astăzi, aducând aminte de toate valorile care au reprezentat acest eveniment istoric, de o mare însemnătate pentru poporul nostru.

„Astăzi, 24 ianuarie se împlinesc 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, cunoscută și sub numele de „Mică Unire”.

A fost un moment crucial pentru istoria poporului român, o dorință colectivă, materializată cu ajutorul elitelor din lumea politică, care au înțeles care este nevoia tuturor românilor, și implicit soluția.

Electrica Furnizare Discount

Unirea Principatelor Române a fost temelia formarii statului român modern, reformele inițiate de către Alexandru Ioan Cuza în domeniul juridic, social și economic, având un rol cheie în dezvoltarea societății noastre la acea vreme.

CITEȘTE ȘI: Radu Cristian: „Am promovat produsele locale din Sebeș în Parlamentul European și voi continua sprijinirea producătorilor locali”

Dragii mei, cu acest prilej vă doresc tuturor multă sănătate, înțelepciune și curaj pentru a merge mai departe și să nu uitați faptul că oamenii care și-au iubit cu adevărat țara, au realizat lucruri mărețe, iar această pagină de istorie, ar trebui să fie o lecție pentru mulți dintre noi.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!”, a fost mesajul consilierului local PSD Sebeș.

Citește mai mult

Politică Administrație

În ce condiții se va termina pandemia de Covid-19. Ce spune Alexandru Rafila?

Publicat

în

În ce condiții se va termina pandemia de Covid-19. Ce spune Alexandru Rafila?

„În aceste trei săptămâni am observat că procentul persoanelor care se internează a variat între 0,5 şi 3 la sută – deci mai mic decât analiza făcută de colegii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică – iar numărul de decese şi de persoane internate în secţiile de terapie intensivă a rămas scăzut”, a afirmat Alexandru Rafila duminică, în emisiunea Insider Politic difuzată de Prima TV.

Citește și: 23 ianuarie 2022: Peste 14.000 cazuri de COVID, raportate în România – bilanț parțial

Medicul precizează că această creştere rapidă a numărului de cazuri coroborată cu creşterea „discretă” a numărului deceselor şi cazurilor grave „ar putea să însemne, într-un fel, sfârşitul acestei pandemii, chiar dacă ne aflăm într-un val”.

Potrivit ministrului, România a ajuns la o rată de testare de aproape 100.000 de persoane zilnic, iar de săptămâna viitoare va exista o creştere a gradului de testare „substanţială”, care ar putea duce la realizarea a 150.000 de teste zilnic.

Electrica Furnizare Discount

Rafila a explicat că de testele decontate de stat beneficiază persoanele care prezintă simptome ale bolii COVID sau persoane considerate contacţi direcţi ai unor persoane infectate.

Ministrul a reafirmat că în prezent în România circulă în paralel variantele virale Delta şi Omicron, estimând că aproximativ 25% dintre cazuri sunt infecţii cu varianta Delta, aceasta provocând şi cazuri mai grave.

Citește și: Care sunt simptomele Omicron, noua varianta de COVID-19

Întrebat dacă este posibil ca România să se confrunte şi cu un al şaselea val al pandemiei de COVID, Alexandru Rafila răspunde că în biologie nu există lucruri imposibile.

„Eu niciodată nu mă hazardez să spun că din punctul de vedere al biologiei lucrurile sunt imposibile. Biologia este foarte surprinzătoare, câteodată”, susţine medicul.

Rafila explică faptul că ar putea apărea o variantă virală mai patogenă, care să provoace cazuri mai grave de boală, dar care, probabil, ar avea o transmisibilitate mai mică decât în cazul Omicron.

sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Elevii din Sântimbru vor beneficia de 107 tablete cu acces la internet, pentru școala online: Licitația de peste 250.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Elevii din Sântimbru vor beneficia de 107 tablete cu acces la internet, pentru școala online: Licitația de peste 250.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Sântimbru a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii TIC în domeniul e-educație, în unitățile de Învățământ din Comuna Sântimbru”. Valoarea totală estimată a achiziției este de 252.887,63 de lei, fără TVA.

Având în vedere situaţia pandemică creată de răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2, încă de la începutul anului 2020, şi instituirea stării de urgenţă în întreagă ţară, s-a stabilit necesitatea desfăşurării activităţii educaţionale în mediul on-line, după posibilităţi.

Electrica Furnizare Discount

Aceasta experienţă a scos la iveală multe lipsuri existente, constatându-se astfel că majoritatea elevilor nu dispun de dispozitivele adecvate pentru participarea la cursurile online.

Astfel, având în vedere situaţia actuală, Primăria Comunei Sântimbru doreşte dotarea unităţilor de învăţământ cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităţilor să se poată desfăşura on-line, şi în condiţii de siguranţă.

În vederea facilitării accesului elevilor şi cadrelor didactice la facilităţile tehnice necesare continuării procesului educaţional şi în circumstanţele speciale create de evoluţia pandemiei cauzate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, prin OUG nr. 144/2020, au fost create premisele pentru dotarea instituţiilor de învăţământ cu infrastructura tehnică necesară desfăşurării cursurilor în sistem on-line.

Echipamentele de tip IT sunt astfel necesare desfăşurării activităţilor didactice in mediul on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii si cu ceilalţi elevi, precum şi pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfăşurarea în condiţii normale a tuturor activităţilor didactice necesare procesului de învăţământ.

Specificaţii tehnice:

Tehnologie Reţea – GSM | HSPA / LTE, va funcţiona în orice reţea publică de telefonie mobilă.
Husă protecţie – Dedicată, tip TPU, să ofere protecţie împotriva zgârieturilor şi şocurilor,margine care să protejeze ecranul, sa ofere funcţionalitatea tip stand (inel, pliere, etc.)
CPU – Quad-core 1.5 GHz, 64bit.
Memorie – 16GB interna, 2GB RAM

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare