Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Sorin Bumb, PDL Alba: ”Subfinanțarea sistemului de sănătate continuă sub guvernarea USL”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sorin BumbDegringolada din sistemul de sănătate continuă și în acest an. După ce Ministrul Sănătății a anunțat public că sistemul de coplată nu și-a atins scopul și că urmează să vadă ce măsuri se vor mai lua, situația devine și mai gravă din cauza subfinanțării sistemului de sănătate.

În ciuda eforturilor făcute de CAS Alba, spitalele din județul nostru vor avea iarăși un buget diminuat cu banii de pe un trimestru. Bugetul de anul acesta a fost întocmit de Ministerul Sănătății, la nivelul bugetului de anul trecut. Doar că, anul trecut, finanțarea pe ultimul trimestru s-a făcut din fondul de rezervă al CAS și nu din bugetul alocat de minister. Astfel, anul trecut, bugetul a acoperit doar trei trimestre. Anul acesta, realizând un buget la nivelul celui de anul trecut, el nu poate să fie decât insuficient, fiind din nou croit la nivelul a trei trimestre.

Iată de ce este justificată și îngrijorarea primarului de la Câmpeni. Rezolvarea nu stă însă în a face chetă de la primarii din zonă și nici în cutia milei. Rezolvarea stă în obținerea finanțării corecte de la Ministerul Sănătății, cheta fiind doar un fel de Algocalmin luat pentru o fractură de picior, adică un calmant de scurtă durată pentru o problemă foarte gravă, ce necesită rezolvare pe termen lung.

Parlamentarii USL au promis redeschiderea spitalelor închise din județul Alba, de a doua zi după câștigarea alegerilor. Nu s-a întâmplat însă nimic. Promisiuni uitate și slogane de campanie electorală!

Consiliul Județean Alba a fost și rămâne singura instituție care se gândește la problemele cetățenilor și chiar face ceva pentru a le rezolva. Astfel, la Baia de Arieș, a fost deschisă secția de psihiatrie, ca secție externă a Spitalului Județean Alba, cu 20 de paturi, iar în cursul acestui an, se va deschide, tot la Baia de Arieș, și Centrul de Îngrijire și Aistență Socială pentru persoane Adulte cu Handicap Neuropsihiatric, cu alte 50 de paturi.

La Ocna Mureș, după doi ani de zbatere și intervenții, prin implicarea Consiliului Județean Alba s-a obținut avizul pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional, ce va funționa și el tot în structura Spitalului județean Alba. O structură cu 20 de paturi, pentru specializările de medicină internă, pediatrie și ginecologie, ce va deveni funcțională din vara acestui an. Tot Consiliul județean este cel care, împreună cu CAS Alba, face demersuri pentru asigurarea finanțării acestui obiectiv.

Trag un nou semnal de alarmă către administrațiile locale ce au în administrare spitale deoarece în acest an, prin grija USL, bugetul pentru sănătate va fi iarăși unul insuficinet și aceste primării vor fi, probabil, nevoite să închidă anumite spitale, pentru că nu le vor mai putea susține funcționarea.

Sorin BUMB, vicepreședinte al PDL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea