SONDAJ: Sunteți de acord cu legea care prevede ca radarele să fie la vedere și presemnalizate cu panouri?
Sunteți de acord cu legea care prevede ca radarele să fie la vedere și presemnalizate cu panouri?
În timp ce în alte ţări europene radarele pot surprinde fără probleme şoferul care depăşeşte viteza legală, în România, unii parlamentari vor ca acestea să fie fixe și anunţate cu sute de metri înainte de locul în care au fost instalate.
Parlamentarii au votat legea care prevede ca radarele să fie la vedere, presemnalizate cu panouri şi susţin că Poliţia Rutieră nu va mai face pândă, ci prevenţie.
Sunteți de acord cu legea care prevede ca radarele să fie la vedere și presemnalizate cu panouri? Total Voters: 1.135
“Ne aflăm în situaţia ridicolă ca aleşii să facă pariuri cu viaţa oamenilor”, este reacţia dură a oponenţilor, care se tem că numărul morţilor de pe şosele va crește, nu va scădea în condiţiile în care şoferii vor fi mai greu de prins.
Inclusiv Consiliul European pentru Siguranţa Transporturilor a atras atenţia că acest proiect va avea consecinţe grave asupra siguranţei rutiere din România.
226 voturi pentru, 26 împotriva și 5 abţineri. Cu o majoritate covârşitoare, aşa a trecut joi proiectul care prevede ca poliţistul de la Rutieră să folosească radarul staţionat, doar dacă este situat între 500 şi 1.000 de metri distanţă de panoul de avertizare, în localitate, şi 2-4 kilometri în afara ei.
Maşinile neinscripţionate ar trebui să dispară. Iar agentul nu are voie să se îndepărteze cu pistolul radar la mai mult de 10 metri de maşina poliției.
Echipajele radar vor putea intra în acţiune doar după ce sunt presemnalizate cu panouri uriaşe, vizibile pentru şoferi. Și trebuie să fie la o distanţă de panou de mininum 500 de metri în localitate şi doi kilometri în afară ei. Şi doar pe această rază ar urma să aibă voie să-i înregistreze pe vitezomani şi, evident, să-i amendeze. Ai trecut de zona periculoasă, poţi continua să alergi pe şosele, susţin cei care s-au opus proiectului.
Oponenții mai cred că toate aceste condiţii vor duce la anularea punctelor de amendă pentru că şoferii vor contesta măsură şi vor susţine că au fost înregistraţi în „zona liberă”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Salariul NU va mai fi confidențial. Anunțurile de angajare vor conține și nivelul de salarizare. România pune în aplicare Directiva Europeană 2023/970
Salariul NU va mai fi confidențial. Anunțurile de angajare vor conține și nivelul de salarizare. România pune în aplicare Directiva Europeană 2023/970 Transpunerea Directivei (UE) 2023/970, care reglementează transparența salarială și egalitatea de remunerare între femei și bărbați, aduce schimbări semnificative pentru angajatorii și angajații din România. Potrivit calendarului publicat de Guvern, proiectul de lege […]