Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

SONDAJ: Sunteți de acord cu legea care prevede ca radarele să fie la vedere și presemnalizate cu panouri?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Sunteți de acord cu legea care prevede ca radarele să fie la vedere și presemnalizate cu panouri?

În timp ce în alte ţări europene radarele pot surprinde fără probleme şoferul care depăşeşte viteza legală, în România, unii parlamentari vor ca acestea să fie fixe și anunţate cu sute de metri înainte de locul în care au fost instalate.

Parlamentarii au votat legea care prevede ca radarele să fie la vedere, presemnalizate cu panouri şi susţin că Poliţia Rutieră nu va mai face pândă, ci prevenţie.

Sunteți de acord cu legea care prevede ca radarele să fie la vedere și presemnalizate cu panouri?

  • Da (57%, 642 Votes)
  • Nu (42%, 478 Votes)
  • Nu ma interesează (1%, 15 Votes)

Total Voters: 1.135

Loading ... Loading ...

Ne aflăm în situaţia ridicolă ca aleşii să facă pariuri cu viaţa oamenilor”, este reacţia dură a oponenţilor, care se tem că numărul morţilor de pe şosele va crește, nu va scădea în condiţiile în care şoferii vor fi mai greu de prins.

Inclusiv Consiliul European pentru Siguranţa Transporturilor a atras atenţia că acest proiect va avea consecinţe grave asupra siguranţei rutiere din România.

226 voturi pentru, 26 împotriva și 5 abţineri. Cu o majoritate covârşitoare, aşa a trecut joi proiectul care prevede ca poliţistul de la Rutieră să folosească radarul staţionat, doar dacă este situat între 500 şi 1.000 de metri distanţă de panoul de avertizare, în localitate, şi 2-4 kilometri în afara ei.

Maşinile neinscripţionate ar trebui să dispară. Iar agentul nu are voie să se îndepărteze cu pistolul radar la mai mult de 10 metri de maşina poliției.

Echipajele radar vor putea intra în acţiune doar după ce sunt presemnalizate cu panouri uriaşe, vizibile pentru şoferi. Și trebuie să fie la o distanţă de panou de mininum 500 de metri în localitate şi doi kilometri în afară ei. Şi doar pe această rază ar urma să aibă voie să-i înregistreze pe vitezomani şi, evident, să-i amendeze. Ai trecut de zona periculoasă, poţi continua să alergi pe şosele, susţin cei care s-au opus proiectului.

Oponenții mai cred că toate aceste condiţii vor duce la anularea punctelor de amendă pentru că şoferii vor contesta măsură şi vor susţine că au fost înregistraţi în „zona liberă”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea