SONDAJ: Sunteți de acord cu legea care prevede ca radarele să fie la vedere și presemnalizate cu panouri?

 Sunteți de acord cu legea care prevede ca radarele să fie la vedere și presemnalizate cu panouri?

În timp ce în alte ţări europene radarele pot surprinde fără probleme şoferul care depăşeşte viteza legală, în România, unii parlamentari vor ca acestea să fie fixe și anunţate cu sute de metri înainte de locul în care au fost instalate.

Parlamentarii au votat legea care prevede ca radarele să fie la vedere, presemnalizate cu panouri şi susţin că Poliţia Rutieră nu va mai face pândă, ci prevenţie.

INFORMARE COVID-19

Sunteți de acord cu legea care prevede ca radarele să fie la vedere și presemnalizate cu panouri?

  • Da (57%, 642 Votes)
  • Nu (42%, 478 Votes)
  • Nu ma interesează (1%, 15 Votes)

Total Voters: 1.135

Loading ... Loading ...

Ne aflăm în situaţia ridicolă ca aleşii să facă pariuri cu viaţa oamenilor”, este reacţia dură a oponenţilor, care se tem că numărul morţilor de pe şosele va crește, nu va scădea în condiţiile în care şoferii vor fi mai greu de prins.

Inclusiv Consiliul European pentru Siguranţa Transporturilor a atras atenţia că acest proiect va avea consecinţe grave asupra siguranţei rutiere din România.

226 voturi pentru, 26 împotriva și 5 abţineri. Cu o majoritate covârşitoare, aşa a trecut joi proiectul care prevede ca poliţistul de la Rutieră să folosească radarul staţionat, doar dacă este situat între 500 şi 1.000 de metri distanţă de panoul de avertizare, în localitate, şi 2-4 kilometri în afara ei.

Maşinile neinscripţionate ar trebui să dispară. Iar agentul nu are voie să se îndepărteze cu pistolul radar la mai mult de 10 metri de maşina poliției.

Echipajele radar vor putea intra în acţiune doar după ce sunt presemnalizate cu panouri uriaşe, vizibile pentru şoferi. Și trebuie să fie la o distanţă de panou de mininum 500 de metri în localitate şi doi kilometri în afară ei. Şi doar pe această rază ar urma să aibă voie să-i înregistreze pe vitezomani şi, evident, să-i amendeze. Ai trecut de zona periculoasă, poţi continua să alergi pe şosele, susţin cei care s-au opus proiectului.

Oponenții mai cred că toate aceste condiţii vor duce la anularea punctelor de amendă pentru că şoferii vor contesta măsură şi vor susţine că au fost înregistraţi în „zona liberă”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

vasile 22 iulie 2018 at 21:33

Presemnalizarea aparatelor radar e putin cam prea mult dar amplasarea aparatelor radar vizibil, in masini inscriptionate, poate sa aduca ideea ca poate politia rutiere incearca sa faca si prevenire. In momentul asta avem parte doar de penalizarea efectelor fara a se analiza si contracara cauzele. Si poate inteleg si domnii de la circulatie ca frana brusca, apasata de soferul care a vazut radarul in tufa, poate sa puna in pericol atat acel sofer cat si alti participanti la trafic… Mai exista si posibilitatea de radare fixe si calculul mediei de viteza intre doua licatii ( asa cum e in Olanda )

Eu 23 iulie 2018 at 2:50

Am votat nu,inca o mare prostie scoasa pe banda de parlamentari incompetenti si tampiti! Orice om normal nu are treaba cu radarele,doar cei care incalca intentionat limitele de viteza se teme si deci voteaza da.Respectati regulile de circulatie si astfel nu aveti probleme,daca tot va credeti civilizati!Preventia o faceti voi,fiecare in parte,nu asteptati ca politia sa faca asta in locul vostru!Nu cautati mereu scuze pt orice,respecta si nu ai probleme.

vine politia!!! 23 iulie 2018 at 8:51

Da, dar si faptul ca stau ( militienii) ascusni si te inhata ca ai trecut cu 1-2 km peste 60 nu e in regula……trebuie facuta o distinctie clara intre ghertoii car merg cu peste 100 unde limita e de 60 , la astia luat carnetu fara discutii,…. dar sa ai 62 -63 ii se poate intampla oricui…. si poate fi sanctionat eventual si cu un avertisment…….pe langa asta sunt multe alte aspecte potential generatoare de accidente in care ar trebui sa se implice mai mult politia roamana , ca de pilda masinile parcate aproape de intersectie sau exact inainte de trecerea de pietoni…etc, etc, etc……

Ionut 23 iulie 2018 at 9:41

Sa ne facă centuri si autostrăzi sa poti merge linistit nu stresat ca nu ajungi la timp prin toate localitățile cu 50 km la ora ca 100 km sa ii faci in 2 ore
Si daca cumva ai 65 la iesirea din localitate sa iasa politaiul ca ninia din boschete si sa iti dea amendă

Euu 23 iulie 2018 at 12:23

Nu-i normal sa se ascundă prin boscheți numai sa te ardă, cu panourile de semnalizare da și nu

Un cetatean 23 iulie 2018 at 13:11

E un pas catre normalitate.
In Ungaria este la fel, stau langa masini inscriptionate. In Austria te opresc doar din masini in miscare si doar daca constata ca ai facut mai multe abateri. Astfel daca depasesti cu 20 km/h limita pt ca esti in depasire, iar dupa te incadrezi si respecti limita din zona respectiva nu se va intampla nimic.
Doar la noi stau la panda si nu stau in zonele cu nr de accidente crescut, ci doar in zone unde stiu ca au „clienti”. Nici vorba de preventie, ii intereseaza doar „norma”.
Foarte buna aceasta lege, sper sa le dispara naravurile.

Moxie 23 iulie 2018 at 13:27

Categoric nu! Vor merge ghiolbanii incet acolo in zonele unde sunt semnalizate radarele apoi apasa pedala pana la podea si omoara oameni nevinovati. Deci, ca raspuns, categoric nu!

Bodale Ionel 24 iulie 2018 at 7:14

Pentru preventie politistii trebuie sa fie imbracati regulamentar iar masinile de serviciu sa fie inscriptionate.
Un politist ascuns in boscheti nu face preventie.
In locul politistilor ascunsi in boscheti sa se monteze radare automate pe segmentele de drum cu risc ridicat de accidente.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...