Rămâi conectat

Politică Administrație

SONDAJ: Potrivit eurobarometrului Pollwatch, PSD ar putea câștiga 15 mandate de europarlamentar, PNL – 7 iar PDL și PMP câte 4

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

eurobarometruUltimele estimări pentru România date publicității de Pollwatch, cu o săptămână înaintea alegerilor europarlamentare PSD a ajuns la 15 mandate.

Rezultatele sondajului nu sunt foarte diferite de cele de la începutul campaniei. Conform estimărilor Pollwatch, PSD este cotat la 42,5%, procent care le-ar aduce 15 mandate în viitorul Parlament European. Pe locul 2 se clasează PNL, care are un procent de 16,3%, ceea ce ar aduce liberalilor 7 mandate în viitorul legislativ european.

PDL nu scade față de începutul campaniei, dar conform algoritmului de distribuire a mandatelor va lua avea doar 4 europarlamentari. Față de începutul campaniei, PDL a urcat de la 10,6% la 10,9%.

În ceafa PDL suflă cei de la PMP. Cotați cu 9,8%, cei de la PMP ar obține 4 mandate de europarlamentar.

Față de începutul campaniei, au scăzut Forța Civică și PPDD, care nu mai fac pragul de 5%. Așa se explică redistribuirea și câștigarea celor 2 mandate de către PSD și unul câștigat de PNL.

Toate aceste calcule ar putea fi date peste cap dacă FC și PPDD vor trece pragul electoral. Cel mai aproape pare a fi FC, care este creditat cu 4,66%, în timp ce PPDD este creditat cu doar 3,5%.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea