Rămâi conectat

Actualitate

Sondaj INSCOP: Tot mai mulți români se tem de înrăutățirea stării de sănătate și diminuarea veniturilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mult de jumătate dintre români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, majoritatea fiind îngrijorați de posibilitatea înrăutățirii stării de sănătate și a diminuării veniturilor, conform unui sondaj realizat de INSCOP Research, în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie.

sondajAstfel, 51,5% dintre respondenți sunt de părere că direcția este greșită (față de 48,5% în septembrie), 35,9% consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună (față de 42,3% în septembrie), iar 12,7% nu știu sau nu răspund (față de 9,2% în septembrie).

Înrăutățirea stării de sănătate conduce în topul surselor de îngrijorare cu 23,3% dintre opțiuni (față de 18,4% în septembrie). Urmează diminuarea veniturilor, cu 16% dintre opțiuni (față de 18,6% în septembrie), posibilitatea unui conflict/război în zonă, care îi îngrijorează pe 14,2% dintre respondenți (față de 18,4% în septembrie) și creșterea prețurilor, cu 13,1% dintre opțiuni (față de 9,7% în septembrie).

Potrivit sondajului, sunt îngrijorați de posibilitatea pierderii locului de muncă 12,5% dintre români (față de 13,2% în luna septembrie). Urmează instabilitatea politică — 8,7% (față de 10,5% în septembrie), posibilitatea producerii unor calamități naturale cu 5,6% (față de 5% în septembrie) și deteriorarea mediului înconjurător cu 1,5% dintre opțiuni (față de 2,6% în septembrie). Pe de altă parte, 4,1% dintre respondenți se declară îngrijorați de alte probleme, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 1%.

De asemenea, 49,8% dintre români consideră că în România se trăiește la fel ca în urmă cu un an (față de 50,3% în luna septembrie), 28,1% spun că în țara noastră se trăiește mai rău ca în urmă cu un an (față de 29% în luna septembrie), iar 19,5% apreciază că aici se trăiește mai bine decât în urmă cu un an (față de 19% în luna septembrie). 2,6% dintre respondenți nu știu sau nu răspund la întrebare (față de 1,7% în luna septembrie).

Volumul eșantionului a fost de 1.098 persoane, având o eroare maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. (Z.U.)

SURSA: Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea