Rămâi conectat

Politică Administrație

Sondaj INSCOP: Nicolae Ceaușescu, cel mai potrivit președinte în viziunea românilor

Dragoş Suciu

Publicat

în

presedinteSurprinzător sau nu, Nicolae Ceaușescu este considerat de români, cel mai potrivit fost președinte al României, conform rezultatelor unui sondaj INSCOP.

Nicolae Ceaușescu ocupă primul loc în top, 24,7% dintre români considerându-l cel mai potrivit președinte pe care l-a avut România. Pe locul al doilea în acest clasament se situează Ion Iliescu, cu 19,1% din opțiunile publicului, Traian Băsescu – pe locul al treilea, cu 14,2%, iar Emil Constantinescu – pe patru, cu 9,7%.

Pe de alta parte, 23,9% dintre respondenți consideră că niciunul dintre cei patru nu s-a ridicat la înălțimea funcției. Proporția celor care nu au răspuns la aceasta întrebare a fost de 8,4%.

Eroarea maxima admisa a datelor este de 3%, la un grad de încredere de 95%, eșantionul fiind de tip multistratificat, probabilistic. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Chestionarele au fost aplicate în 38 de județe si Municipiul București, într-un total de 75 de localități (orașe mari, medii si mici, comune, sate). Eșantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recensământului populației din 2011.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului ”Adevarul” în perioada 1-6 iulie. Volumul eșantionului a fost de 1.055 persoane si este reprezentativ pentru populația României de 18 ani si peste 18 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024 Pregătirea investiției a durat 4 ani, 2020 – 2024 Construcția noilor secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia reprezintă un pas important în îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților din județ. După […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea