Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Sondaj IMAS: Credibilitatea președintelui PNL Crin Antonescu ”în picaj” după ruperea USL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sondajUn nou sondaj IMAS, realizat în luna martie şi prezentat sâmbătă, la o televiziune națională, arată cele mai noi cifre cu privire la dinamica şi nivelul încrederii în personalităţi politice, care sunt preferinţele românilor pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, dar şi care sunt profilurile votanţilor PSD, PNL şi PDL.

Cu privire la dinamica şi nivelul credibilităţii principalilor lideri politici, scorurile prezentate de IMAS arată în următorul mod:

– Victor Ponta- 29%
– Răzvan Ungureanu- 22%
– Traian Băsescu- 20%
– Corneliu Vadim Tudor- 16%
– Crin Antonescu- 15%.

Explicaţia căderii liderului PNL, din punct de vedere al credibilităţii, este explicată de cei de la IMAS prin faptul că 85% dintre respondenţi îl văd pe Crin Antonescu drept principalul vinovat pentru ruperea USL.

Ruperea USL este evenimentul politic în urma căruia PNL pare să fie principalul perdant. Conform datelor IMAS, PSD ar urma să ia la alegerile europarlamentare 42%, PNL 15%, PDL 8%. Tot 8% ar lua şi PMP, dar şi PPDD. UDMR ar urma să câştige 7%.

Cu privire la profilul votantului PSD, PNL şi PDL, sondajul IMAS ne prezintă următoarele:

– Votantul PSD are peste 55 de ani, cu un nivel de educaţie uşor scăzută, ce îl găsim şi în mediul rural, dar şi în urban.

– Votantul PNL are, în medie, între 40 şi 55 de ani, are un nivel de educaţie peste medie, absolvent de studii superioare, extrem de loial valorilor liberale, care trăieşte în mediul urban.

– Votantul PDL se încadrează în intervalul de vârsta 18- 39 de ani, absolvent de liceu sau scoală postliceală, ce trăieşte preponderent în mediul urban.

Sursa: pesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea