Rămâi conectat

Politică Administrație

Sondaj: Diferență de 8% între PSD și PNL, cu două luni înainte de alegerile parlamentare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit unui sondaj realizat de Agenția de Rating Politic la comanda PNL, Partidul Social Democrat se plasează pe primul loc în preferințele electoratului, urmat de Partidul Național Liberal și Uniunea Salvați România.

sondajConform datelor cercetării, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 38% din respondenți ar vota PSD, 30% — PNL, 9% — USR, 5,5% — ALDE, 5% — UDMR și 4% — PMP.

La întrebarea cu răspuns liber „Cine ați dori să fie primul ministru al României după alegerile parlamentare din decembrie?”, cel mai mare procent l-a întrunit Victor Ponta — 23%, urmat de Dacian Cioloș — 22%, Călin Popescu-Tăriceanu — 6%. Cei mai mulți subiecți — 33% — nu au dorit să răspundă la această întrebare sau au răspuns că nu știu.

Totuși, 44,5% din cei intervievați au indicat faptul că guvernul tehnocrat este o soluție bună pentru România, față de doar 43,% care consideră că reprezintă o soluție proastă.

Potrivit analizei sociologice, PNL este susținătorul principal al Guvernului Cioloș, 57% dintre subiecții chestionați exprimând o astfel de opinie, față de doar 9,5% care apreciază că PSD joacă acest rol.

Pe de altă parte, 65% dintre repondenți apreciază că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită și doar 28% susțin contrariul.

În ceea ce privește încrederea în instituții, Armata se află primul loc, cu o cotă de 91%, urmată de biserică, UE și NATO, fiecare cu o cotă de 71%, Poliție și BNR — ambele cu 71%, DNA — 63%. Pe listă mai sunt alte șapte instituții cu cote diferite de încredere, ultimele două fiind Parlamentul — 31,5% și partidele politice — 26%.

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 17 — 24 septembrie 2016, pe baza a 1.170 interviuri la nivelul populației adulte a României. Marja de eroare este de plus/minus 2,9%, la un nivel de încredere de 95%.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent

Bogdan Ilea

Publicat

în

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent În anul 2023 deși rata infracționalității a scăzut cu 1% față de anul 2022, a avut loc o creștere exponențială a infracționalității economice. Aceasta a crescut cu 13,7%, așa cum a precizat Comisar-șef de poliție, Florin Dogaru în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea