Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

SONDAJ CSCI: Scade încrederea în Iohannis iar PNL rămâne în topul preferinţelor alegătorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Datele celui mai recent sondaj CSCI relevă faptul că președintele Klaus Iohannis continua sa fie personalitatea politică in care românii au cea mai mare încredere, însă ”rating-ul” său este în scădere – 59% la data actuală, comparativ cu 78% în decembrie 2014. Este urmat de Sorin Oprescu (40% atat în august 2015, cât și în decembrie 2014), Victor Ponta (35%, comparativ cu 36% în decembrie 2014) și Călin Popescu Tăriceanu (33%, comparativ cu 36% în decembrie 2014).

sondaj

Conform aceluiași sondaj, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 41% dintre români ar vota Noul PNL, iar 37% ar vota PSD. UDMR și M10 ar fi votate de 5% dintre români, iar ALDE, PMP și PRU ar câștiga, fiecare, câte 3% din voturile românilor. UNPR ar fi votat de 2% dintre români.

Datele mai arată că 47% dintre români consideră că în guvernarea Ponta economia României s-a îmbunătatit, 31% cred că economia României a rămas la același nivel ca înaintea guvernării Ponta, iar 20% dintre români cred că economia României s-a înrăutățit în timpul actualei guvernări.

De asemenea, 44% dintre români consideră că, în momentul de față, România se îndreaptă într-o direcție bună iar 49% cred că direcția spre care țara se îndreaptă este una greșită.
Întrebați cât de mulțumiți sunt în general de felul în care trăiesc, 57% dintre repondenți se declară mulțumiți, iar 43% sunt nemulțumiți.

• Volumul esantionului: 1021 persoane
• Tipul esantionului: national, multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor
• Reprezentativitate: eroarea limita este de ±3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%
• Chestionarele au fost aplicate prim metoda CATI
• Perioada anchetei: 10 – 17 august 2015

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea