SONDAJ: Ce premier își doresc românii dacă Victor Ponta sau Klaus Iohannis ar ajunge la Cotroceni

iohannis-pontaUn sondaj INSCOP, realizat la comanda Adevărul, în perioada 30 august – 4 septembrie arată ce premier și-ar dori românii dacă Victor Ponta, respectiv Klaus Iohannis ar ajunge la Cotroceni.

Pe scenariul Victor Ponta – presedinte, majoritatea romanilor (46,2%) considera ca ar fi o decizie buna ca premierul să nu facă parte din alianța PSD-UNPR-PC, in timp ce 23,5% cred ca ar fi o decizie greșită, iar 30,3% dintre cei chestionați nu au știut sau nu au răspuns la această întrebare. Romanii au fost intrebati si ce prim-ministru ar prefera, în cazul în care Ponta ar fi președinte. 34,7% își doresc un premier tehnocrat, 26,4% vor un membru PSD la Palatul Victoria, 21,3% ar opta pentru un membru al opoziției, în timp ce 17,7% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Pe scenariul Klaus Iohannis – președinte, lucrurile se schimbă puțin, iar preferința pentru un tehnocrat este detronată de pe prima poziție. Însă întâi trebuie văzut ce părere au romanii despre planurile lui Iohannis de a îl înlocui pe Ponta cu Predoiu, odată ce ajunge la Cotroceni: 36,1% dintre respondenți cred că aceasta ar fi o decizie greșită. 32,2% cred că ar fi o decizie bună în timp ce 31,7% nu știu sau nu răspund la această întrebare. Întrebati ce personalitate ar fi mai potrivita sa conducă Guvernul, cu Iohannis presedinte, optiunea pentru un tehnocrat (26.1%) este detronata de preferinta pentru Victor Ponta (30,9%), iar pe ultimul loc se afla Cătălin Predoiu cu 19,7% din opțiuni. 23,3% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

În topul personalităților dorite la Palatul Victoria se află: Mugur Isarescu – 43,1%, Mircea Geoana 18,8%, George Maior (17,5%), Mihai Tănăsescu (10,9%), Liviu Dragnea (10,6%), Florin Georgescu (9,5%) și Ioan Rus (6,9%).

Volumul eșantionului a fost de 1058 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Horea 16 septembrie 2014 at 14:54

Mircea Geoana , George Maior , Mihai Tănăsescu, Florin Georgescu la PALATUL Victoria?

Gresit! Premier ar trbui sa fie un tehnocrat, unul priceput la problemele practice ale tarii. Filosofie toti stim sa facem.

Carcotas 17 septembrie 2014 at 12:56

Cel mai bun premier? Niciunul nu-i ca Basescu!

padureanu 18 septembrie 2014 at 6:58

Ai dreptatae. Asta pentru că e saşiu şi vede doar în interior, e chel şi nu consumă banii publici pe şampoane ca şi Ungureanu, e răzbunător şi-şi foloseşte energiile pentru înlăturarea adversarilor, şi mai presus de toate e boier pentru că are moşie. În rest are ce are şi n-are ce n-are, mai ales nare.

@ Carcotasul padurean ! 18 septembrie 2014 at 8:37

Si ar mai fi câteva avantaje pentru care Basescu ar fi cel mai bun premier :
– am putea asista destul de des la câte un spectacol de circ gratis, Trăienică fiind cel mai bun măscărici. Ne-am hăhăi destul de consistent.
– Tot gratis, Trăienel ne-ar învăţa tehnica cea mai bună de consum băuturi alcoolice, whisky în mod special.
– Indrumaţi de eventual noul premier, am aprofunda mai serios limba română, ocazie cu care vom putea utiliza mai des cuvinte mai puţin rostite de români : ex. ţigancă împuţită, găozari, cap în gură şi altele.
– Dar ce-i mai important, Trăian ne-ar putea învăţa, fără mari eforturi, tehnica bălăcărelii, a borfăşăriei şi a mîrlăniei, tehnică ridicată de dumnealui la nivel de artă. Pe toate astea „le are” din plin !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...