Rămâi conectat

Politică Administrație

SONDAJ: Ce premier își doresc românii dacă Victor Ponta sau Klaus Iohannis ar ajunge la Cotroceni

Ziarul Unirea

Publicat

în

iohannis-pontaUn sondaj INSCOP, realizat la comanda Adevărul, în perioada 30 august – 4 septembrie arată ce premier și-ar dori românii dacă Victor Ponta, respectiv Klaus Iohannis ar ajunge la Cotroceni.

Pe scenariul Victor Ponta – presedinte, majoritatea romanilor (46,2%) considera ca ar fi o decizie buna ca premierul să nu facă parte din alianța PSD-UNPR-PC, in timp ce 23,5% cred ca ar fi o decizie greșită, iar 30,3% dintre cei chestionați nu au știut sau nu au răspuns la această întrebare. Romanii au fost intrebati si ce prim-ministru ar prefera, în cazul în care Ponta ar fi președinte. 34,7% își doresc un premier tehnocrat, 26,4% vor un membru PSD la Palatul Victoria, 21,3% ar opta pentru un membru al opoziției, în timp ce 17,7% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Pe scenariul Klaus Iohannis – președinte, lucrurile se schimbă puțin, iar preferința pentru un tehnocrat este detronată de pe prima poziție. Însă întâi trebuie văzut ce părere au romanii despre planurile lui Iohannis de a îl înlocui pe Ponta cu Predoiu, odată ce ajunge la Cotroceni: 36,1% dintre respondenți cred că aceasta ar fi o decizie greșită. 32,2% cred că ar fi o decizie bună în timp ce 31,7% nu știu sau nu răspund la această întrebare. Întrebati ce personalitate ar fi mai potrivita sa conducă Guvernul, cu Iohannis presedinte, optiunea pentru un tehnocrat (26.1%) este detronata de preferinta pentru Victor Ponta (30,9%), iar pe ultimul loc se afla Cătălin Predoiu cu 19,7% din opțiuni. 23,3% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

În topul personalităților dorite la Palatul Victoria se află: Mugur Isarescu – 43,1%, Mircea Geoana 18,8%, George Maior (17,5%), Mihai Tănăsescu (10,9%), Liviu Dragnea (10,6%), Florin Georgescu (9,5%) și Ioan Rus (6,9%).

Volumul eșantionului a fost de 1058 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

[nggallery id=2335]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea