Rămâi conectat

Ştirea zilei

Soluții pentru reducerea emisiilor de carbon, la Cugir: Sistem de bike sharing și autobuze hibrid. Licitația de peste 35 de milioane lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a lansat de curând în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru proiectarea tehnică și execuție a planului de mobilitate urbană durabilă. Valoarea totală estimată a investiției este de 35.029.183,14 lei,  fără TVA.

Proiectul are ca scop optimizarea transportului în comun, prin modernizarea infrastructurii traseelor mijloacelor de transport in comun, introducerea unei noi rute de transport public local, achiziția de autobuze cu propulsie hibridă, modernizarea a 8 de stații de autobuz, și construirea a 41 de stații de autobuz (instalare sisteme de afișaj date călători transport în comun, sistem monitorizare video, automate pentru eliberarea biletelor), implementarea unui sistem de management al traficului, promovarea deplasărilor cu mijloace de transport alternative, prin înființarea de piste de biciclete, achiziționarea de biciclete, înființare sistem bike-sharing, reabilitarea și extinderea de trotuare) și, nu în ultimul rând, la creșterea mobilității urbane și a siguranței traficului prin reorganizarea intersecțiilor în punctele de conflict și în zonele cu risc ridicat.

Toate măsurile propuse au în final scopul de a scădea numărul de autovehicule utilizate pentru deplasările zilnice prin creșterea gradului de utilizare a mijlocelor alternative de deplasare și implicit scăderea gradului de poluare (cu noxe, dar și fonica) datorat utilizării mijloacelor de transport motorizat. Implementarea acestor măsuri va avea ca efect reducerea emisiilor de echivalent CO2 la nivelul zonei proiectului.

Electrica Furnizare Discount

Concret, prin proiect se vor finanța și implementa următoarele măsuri:

1. Modernizarea infrastructurii traseelor mijoacelor de transport în comun, adică Reabilitarea carosabilului pe următoarele străzi (in lungime totala de 14.182 m): Str Principala Vinerea (22.882 mp), Str Victoriei (34.605 mp), Str Stadionului (2.710 mp), Str I Ion Budai Deleanu (3.845 mp), Str M. Viteazul (4.105 mp), Str 1 Decembrie 1918 (1.845 mp), Str Rozelor (4.875 mp), Str Ion Creanga tr. 1 (9.818 mp), Strada Ion Creanga tr. 2 (1.942 mp), Strada Tineretului (1.625 mp), Strada Alexandru Sahia tr. 2 (1.473 mp), Strada Nicolae Balcescu (2.328 mp), Strada Grivitei (2.273 mp), Strada Râul Mic(l 1.224 mp). Suprafața totala supusă reabilitării este de 105.802 mp.

2. Reabilitarea si extinderea de trotuare, in suprafața totala de 46.085 m.p. Vor fi reabilitate si extinse trotuarele pe următoarele străzi (aceleași pe care se va reabilita carosabilul): Strada Principala Vinerea, Strada Victoriei, Strada Stadionului, Strada Ion Budai Deleanu, Strada M. Viteazul, Strada 1 Decembrie 1918, Strada Rozelor, Strada Ion Creanga tr. 1, Strada Ion Creanga tr. 2, Strada Tineretului, Strada Alexandru Sahia tr. 2, Strada Nicolae Balcescu, Strada Grivitei, Strada Râul Mic.

3. Înființarea de piste de biciclete, in suprafața totala de 28.026 m.p., pe străzile suspuse modernizării (cele menționate la punctul anterior).

4. Sistem de monitorizare video CATV, compus din:

Sistem de monitorizare video intersecții: 28 de puncte importante (intersecții) pe traseul reabilitat, sistem video monitorizare stații autobuz și bike-sharing: 7 puncte bike-sharing și 49 stații de autobuz, sistem video numărare și identificare auto: 6 puncte importante cu trafic intens, dispecerat de monitorizare video, management integrat pentru subsistemele de afișaj transport public, informare pasageri și date AVL flota autobuze, sistem de afișaj date călători transport în comun cu stand special amplasate în stațiile de autobuz, sistem/aplicație de tip AVL pentru operatori, infrastructură de transport date pe fibră optică

5. Sistem de management al traficului și informare a cetățenilor asupra timpilor de așteptare a mijloacelor de transport în comun și timpilor de deplasare.

Publicitate

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 23-25 octombrie 2021

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 23-25 octombrie 2021

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 23-25 octombrie 2021. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 23-25.10.2021

Electrica Furnizare Discount

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citește mai mult

Ştirea zilei

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

Publicat

în

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

După 3 ani, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Bistra, a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, după ce a lovit o femeie de 30 de ani cu motocicleta neînmatriculată pe care o conducea fără să dețină permis categoria A. În plus acesta a părăsit locul accidentului.

La data de 26 octombrie 2018, în jurul orei 13.25, poliţiştii din Cîmpeni au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că o persoană a fost victima unui accident rutier produs de un motociclist care a părăsit locul evenimentului.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că o femeie de 30 de ani, din comuna Bistra, în timp ce circula pe marginea drumului naţional 75, deplasându-se spre localitatea Hudricești, a fost acroşată de o motocicletă al cărui conducător şi-a continuat drumul.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni la nivelul unui picior şi a fost transportată la spital.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe motociclist, un tânăr de 19 ani la momentul comiterii infracțiunii, din comuna Bistra, care a condus motocicleta fără să deţină permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul şi fără ca aceasta să fie înmatriculată sau înregistrată în circulație.

În urma accidentului persoana vătămată a suferit leziuni corporale vindecabile în 100 – 105 zile de îngrijiri medicale.

În cadrul judecății, inculpatul a recunoscut în totalitate săvârșirea faptelor așa cum a fost reținute în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate, cerere admisă de către instanță.

Victimei accidentului i-au fost acordate de către Judecătoria Câmpeni daune morale în valoare de 21.000 de euro.

Hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru procuror, inculpat, părțile civile și partea responsabilă civilmente.

Citește mai mult

Ştirea zilei

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Publicat

în

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Raed Arafat a răspuns la câteva întrebări esențiale legate de restricțiile care vor intra în vigoare în România. Care este diferența între românii vaccinați și cei nevaccinați, care nu au avut coronavirus.

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat, vineri, într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Palatul Victoria, de ce doar persoanele care s-au vaccinat și cele care au trecut prin boală pot circula noaptea. De această libertate nu se pot bucura și cei care se bazează doar pe test.

Raed Arafat a explicat de ce nevaccinații sunt supuși mai multor restricții

„Explicația este că vor ieși numai persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, care au imunitate, nu și persoanele testate care pot să se infecteze dacă ajung undeva și să ajungă la spital mult mai ușor decât cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, a afirmat Raed Arfat. El a fost întrebat care este diferența, ținând cont că și persoanele vaccinate pot să se îmbolnăvească de COVID și să ajungă să aibă nevoie de spitalizare.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Certificatul verde va fi OBLIGATORIU pentru aproape orice activitate. Excepție fac magazinele alimentare și slujbele

„Mult mai puțin – citiți, vă rog, cifrele și vedeți că procentele sunt elocvente și arată foarte clar care este procentul celor care ajung în spital, care ajung la ATI și care și decedează fiind vaccinați și, am spus la un moment dat, înregistrați ca vaccinați.

Citește și: DOCUMENT| LISTA noilor măsuri și restricții care vor fi aplicate de luni, 25 octombrie. Hotărârea CNSU

Pentru că știm foarte bine cum sunt unii sunt cu certificatele, cum sunt obținute și cum este făcută vaccinarea”, a mai precizat șeful DSU, cu referire la fenomenul de „vaccinare la chiuvetă” pe care statul român l-a controlat cu foarte mare greutate.

Persoanele nevaccinate nu vor mai putea circula între 22.00 şi 05.00 pentru o perioadă de 30 de zile începând de luni, 25 octombrie 2021

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare