Ziarul Unirea
 

Soluție definitivă în dosarul ”Caccia in Romania”: Închisoare cu suspendare pentru doi oameni de afaceri italieni stabiliţi la Alba Iulia, acuzaţi de evaziune fiscală

Soluție definitivă în dosarul ”Caccia in Romania” • Închisoare cu suspendare pentru doi oameni de afaceri italieni stabiliţi la Alba Iulia, acuzaţi de evaziune fiscală de DIICOT: Curtea de Apel le-a admis expertiza financiară şi i-a achitat pentru constituire de grup infracţional

Doi cunoscuți oameni de afaceri italieni, stabiliți în Alba Iulia, scapă de închisoare cu executare după ce Curtea de Apel Alba Iulia le-a admis apelurile și a schimbat soluția dată de Tribunalul Alba în 2014, potrivit căreia au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat joi, 1 martie, o decizie definitivă în dosarul cunoscut opiniei publice sub denumirea ”Caccia in Romania” (Vânătoare în România), stabilind că italienii Luigi Saviato și Sergio Cortigiani au de executat câte 3 ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de încercare de 5 ani pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Cei doi au scăpat de acuzația de constituire de grup infracțional nestructurat pentru care magistrații Curții i-au achitat. De asemenea, Curtea le-a admis celor doi întocmirea unei expertize financiar-contabile din care a rezultat un prejudiciu mult mai mic decât cel stabilit inițial de DIICOT, și anume 92.822 de lei, în loc de 351.046 de lei. La Tribunal le fusese refuzată această expertiză.

În cazul altor doi inculpați din dosar instanța a menținut soluția de la Tribunal: achitare pentru Ana M. L., iar Petru Șerpu a rămas cu condamnarea de 6 luni cu suspendare pronunțată în 2013, ca urmare a recunoașterii faptelor.

”Reduce suma pe care au fost obligați în solidar inculpații Saviato Luigi, Cortigiani Sergio şi Şerpu Petru să o plătească părții civile MFP-ANAF prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov de la 351.046 lei reprezentând impozit pe profit -127.124 lei şi T.V.A- 223.922 lei la suma de 92.822 lei, din care TVA 88.800 lei și 4022 lei impozit pe profit. (…) Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 1.03.2018”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Reamintim că cei patru au fost acuzați de procurorii DIICOT că ar fi pus bazele unui ”grup infracţional nestructurat care în intervalul 2009 – 2010 a organizat şi facilitat sesiuni de vânătoare pentru 58 de grupuri de vânători italieni a câte 3-6 persoane”.

„Inculpaţii aduceau turişti străini pentru vânătoare. Acestora le erau puse la dispoziţie autorizaţii de vânătoare, cazare, masă, totul contra-cost, însă membrii grupării înregistrau în contabilitate doar cheltuielile, nu şi veniturile.

În acest mod s-a ajuns la un prejudiciu de 315.351 de lei”, susțineau procurorii în noiembrie 2012, la data trimiterii în judecată.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

gicu 9 martie 2018 at 21:21

batjocura.. o sa-si continue activitatea infractionala prin interpusi..

Mafio 10 martie 2018 at 8:12

Daca sunt oameni cu bani ,inchisoare cu suspendare.Daca erau niste amarati le dadeau cu executare,….. Sa ne fereasca cel de sus de “judecata” din justitia din romanica!!!

Costelis 10 martie 2018 at 8:33

Vedeți acum de ce se ascunde mafia italiană in Romania? ?

Costelis 10 martie 2018 at 8:34

O mână spală pe alta…..

Costelis 10 martie 2018 at 8:35

Bine că nu au furat o găină! !!Luau 3ani cu executare! !

Eu 11 martie 2018 at 0:59

Stimate Mafio:justitia din ROMANIA tot a facut ceva,de bine,de rau,chiar daca le-a dat cu suspendare,dar vedeti ca justitia din germania nu a facut absolut NIMIC in cazul celei mai mari INSELATORII puse la cale de grupul vw-toti sefii,dar absolut toti sunt liberi.Justitia germana nu numai ca nu a facut nimic in acest caz dar au musamalizat totul.Asa ca,va rog frumos,vedeti ca sunt altii MUUULT MAI CORUPTI DECAT NOI si sunt considerati corecti.

Costelis 11 martie 2018 at 8:08

Lasă Jermania…pe noi ne ard macaronarii astia in țara noastră! !!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...