Rămâi conectat

Ştirea zilei

SOLUŢIA USL pentru zona Cugir-Zlatna: Teodor ATANASIU şi Dan-Coriolan SIMEDRU

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

 SOLUŢIA USL pentru zona Cugir-Zlatna: Teodor ATANASIU şi Dan-Coriolan SIMEDRU

Oamenii din localităţile din zona Cugir – Zlatna au nevoie de locuri de muncă stabile şi bine plătite, au dreptul la un trai decent şi la un viitor pentru copiii lor. Senatorul şi deputatul care îi vor reprezenta în viitorul Legislativ au obligaţia de a se implica activ în relansarea economică a acestei zone, în atragere de investitori şi în creşterea nivelului de trai. Teodor ATANASIU şi Dan-Coriolan Simedru au forţa, experienţă şi capacitatea de a schimba în bine zona Cugir – Zlatna!

Locuri de muncă pentru oamenii din zona Cugir – Zlatna: extindem Parcul Industrial Cugir şi relansăm mineritul din Apuseni!

Teodor ATANASIU este preşedintele AVAS care a negociat cu succes privatizarea Automobile Craiova şi venirea FORD în România. Au fost astfel create peste 15.000 de locuri de muncă.
Teodor Atanasiu a rămas devotat oamenilor din Alba şi îşi pune experienţa în slujba acestora pentru extinderea Parcului Industrial Cugir şi crearea unui pol de dezvoltare economică în zona oraşului Zlatna. Priorităţile lui Teodor Atanasiu: atragerea de investitori şi locurile de muncă ale oamenilor din Alba.

Dan-Coriolan SIMEDRU este vicepreşedintele Consiliului Judeţean care s-a implicat în dezvoltarea şi modernizarea Parcului Industrial de la Cugir. Ca prefect, a susţinut crearea relaţiilor economice, în domeniul exploatării cuprului, cu investitori externi şi a capacitat în acest sens interesul ambasadorului Coreei de Sud. Acum îşi pune experienţa în slujba oamenilor din zona Cugir – Zlatna pentru atragerea de investitori şi înfiinţarea de locuri de muncă.

lPunem Cugirul pe harta Autostrăzii Sibiu – Orăştie – oraşul va avea un nod rutier de intrare!

O prioritate pentru Teodor Atanasiu şi Dan-Coriolan Simedru o reprezintă includerea Cugirului pe harta Autostrăzii Orăştie – Sibiu, prin crearea unui nod de intrare şi ieşire în tronsonul de autostradă. În acest sens, cei doi liberali au făcut deja demersurile necesare la Ministerul Transporturilor, iar lucrările de proiectare şi execuţie a nodului de legătură a oraşului Cugir la autostradă vor fi făcute fără costuri pentru administraţia locală din Cugir şi pentru judeţul Alba.

lMuncitorii din zona Cugir – Zlatna au dreptul la grupa specială de muncă – reparăm această nedreptate!

Un punct important pe agenda comună a viitorului senator Teodor Atanasiu şi a viitorului deputat Dan-Coriolan Simedru este să îndrepte nedreptatea făcută de stat muncitorilor de la UM Cugir care nu au fost încadraţi în grupa specială de muncă. Deşi unitatea de producţie din Cugir desfăşoară o activitate de fabricare a muniţiei şi armamentului greu de infanterie, care se regăseşte pe lista locurilor de muncă încadrate în condiţii speciale din Anexa numărul 2 a Proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii, salariaţii cugireni nu beneficiază de grupa specială de muncă. În aceeaşi situaţie se află şi muncitorii din zona Zlatna, ale căror drepturi la grupa specială de muncă au fost ignorate.
lRelansăm industria de apărare şi creăm sute de noi locuri de muncă la Cugir!
Teodor Atanasiu este ministrul Apărării Naţionale care a avut curajul să desfiinţeze stagiul militar obligatoriu şi să transforme Armata României în „armată de profesionişti”. Ca senator, va milita pentru intrarea României în proiectele Agenţiei Europene de Apărare, ţara noastră fiind singurul stat european care nu are un acord în acest sens. Pentru oamenii din zona Cugir va însemna sute de locuri de muncă.
Dan-Coriolan Simedru este deputatul care a iniţiat pentru prima dată legea industriei de apărare. A contribuit decisiv la aducerea Star Transmission la Cugir şi la obţinerea celor 24 milioane de euro, necesari pentru achiziţionarea de noi utilaje pentru linia de fabricat muniţie de tip NATO. A stat o zi întreagă pe holurile guvernului, pentru a se asigura că în ultima şedinţă a Guvernului Isărescu, oraşul Cugir va fi declarat zonă defavorizată.

lSprijinim agricultorii – prima întabulare a terenurilor va fi gratuită, subvenţiile pentru terenuri şi animale vor fi corecte şi acordate la timp, iar sistemul de irigaţii va fi unul de nivel european!

Dezvoltarea agriculturii şi susţinerea fermierilor este o prioritate pentru Guvernul USL. Teodor Atanasiu şi Dan-Coriolan Simedru vor susţine în Parlament o lege prin care prima întabulare a terenurilor să fie gratuită şi alte măsuri legislative pentru sprijinirea agriculturii, dar şi pentru acordarea subvenţiilor pentru terenuri şi animale, corect şi la timp.

lMedicină de calitate pentru oamenii din colegiul nostru! Cugirul va avea un spital renovat şi modern, iar spitalul din Zlatna se va redeschide!

Oamenii din zona Cugir – Zlatna au dreptul la servicii de sănătate de calitate, au dreptul să fie trataţi în spitale dotate şi modernizate. Sănătatea oamenilor nu poate fi inclusă în balanţa rentabilităţii, iar măsura închiderii unul spital, cum a fost cel din Zlatna, este inumană. Teodor Atanasiu şi Dan-Coriolan Simedru îşi propun să repare greşelile făcute în domeniul sănătăţii de PDL prin promovarea unor măsuri legislative menite să reformeze sistemul de sănătate. Au obţinut promisiunea includerii în bugetul pe anul 2013 a sumelor necesare modernizării Spitalului din Cugir şi a redeschiderii Spitalului din Zlatna.

lReînfiinţăm la Cugir o Secţie a Universităţii Tehnice din Cluj! Tinerii au dreptul să se formeze, să lucreze şi să rămână acasă!

Dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic este un obiectiv permanent, după părerea reprezentanţilor USL în competiţia pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Teodor Atanasiu şi Dan-Coriolan Simedru sunt convinşi că, la Cugir, trebuie reînfiinţată o secţie tehnică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Astfel, generaţiile tinere vor avea posibilitatea să se formeze, să lucreze şi să rămână acasă.

lAducem bani în comunităţile din Alba indiferent de culoarea politică a primarilor!

Teodor Atanasiu este preşedintele Consiliului Judeţean Alba care, în perioada iunie-decembrie 2004, a dat o viziune pe termen lung judeţului şi a început proiecte importante de alimentare cu apă, canalizare şi drumuri. Ulterior în perioada cât a făcut parte din Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Atanasiu a adus zeci de milioane de euro pentru comunităţile din Alba. La rândul său, Dan-Coriolan Simedru are o bogată experienţă în administraţie, ocupând funcţii precum vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi prefect al judeţului, timp în care s-a dedicat rezolvării problemelor comunităţilor locale, fără să ţină cont de apartenenţa politică a primarilor.
Priorităţile senatorului Teodor Atanasiu şi ale deputatului Dan-Coriolan Simedru: să aducă din nou bani pentru drumuri, canalizare şi apă în judeţ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea