Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Ştirea zilei

SOLUŢIA USL pentru zona Cugir-Zlatna: Teodor ATANASIU şi Dan-Coriolan SIMEDRU

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

 SOLUŢIA USL pentru zona Cugir-Zlatna: Teodor ATANASIU şi Dan-Coriolan SIMEDRU

Oamenii din localităţile din zona Cugir – Zlatna au nevoie de locuri de muncă stabile şi bine plătite, au dreptul la un trai decent şi la un viitor pentru copiii lor. Senatorul şi deputatul care îi vor reprezenta în viitorul Legislativ au obligaţia de a se implica activ în relansarea economică a acestei zone, în atragere de investitori şi în creşterea nivelului de trai. Teodor ATANASIU şi Dan-Coriolan Simedru au forţa, experienţă şi capacitatea de a schimba în bine zona Cugir – Zlatna!

Locuri de muncă pentru oamenii din zona Cugir – Zlatna: extindem Parcul Industrial Cugir şi relansăm mineritul din Apuseni!

Elit - Gustul Desăvârșit

Teodor ATANASIU este preşedintele AVAS care a negociat cu succes privatizarea Automobile Craiova şi venirea FORD în România. Au fost astfel create peste 15.000 de locuri de muncă.
Teodor Atanasiu a rămas devotat oamenilor din Alba şi îşi pune experienţa în slujba acestora pentru extinderea Parcului Industrial Cugir şi crearea unui pol de dezvoltare economică în zona oraşului Zlatna. Priorităţile lui Teodor Atanasiu: atragerea de investitori şi locurile de muncă ale oamenilor din Alba.

Dan-Coriolan SIMEDRU este vicepreşedintele Consiliului Judeţean care s-a implicat în dezvoltarea şi modernizarea Parcului Industrial de la Cugir. Ca prefect, a susţinut crearea relaţiilor economice, în domeniul exploatării cuprului, cu investitori externi şi a capacitat în acest sens interesul ambasadorului Coreei de Sud. Acum îşi pune experienţa în slujba oamenilor din zona Cugir – Zlatna pentru atragerea de investitori şi înfiinţarea de locuri de muncă.

lPunem Cugirul pe harta Autostrăzii Sibiu – Orăştie – oraşul va avea un nod rutier de intrare!

O prioritate pentru Teodor Atanasiu şi Dan-Coriolan Simedru o reprezintă includerea Cugirului pe harta Autostrăzii Orăştie – Sibiu, prin crearea unui nod de intrare şi ieşire în tronsonul de autostradă. În acest sens, cei doi liberali au făcut deja demersurile necesare la Ministerul Transporturilor, iar lucrările de proiectare şi execuţie a nodului de legătură a oraşului Cugir la autostradă vor fi făcute fără costuri pentru administraţia locală din Cugir şi pentru judeţul Alba.

lMuncitorii din zona Cugir – Zlatna au dreptul la grupa specială de muncă – reparăm această nedreptate!

Un punct important pe agenda comună a viitorului senator Teodor Atanasiu şi a viitorului deputat Dan-Coriolan Simedru este să îndrepte nedreptatea făcută de stat muncitorilor de la UM Cugir care nu au fost încadraţi în grupa specială de muncă. Deşi unitatea de producţie din Cugir desfăşoară o activitate de fabricare a muniţiei şi armamentului greu de infanterie, care se regăseşte pe lista locurilor de muncă încadrate în condiţii speciale din Anexa numărul 2 a Proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii, salariaţii cugireni nu beneficiază de grupa specială de muncă. În aceeaşi situaţie se află şi muncitorii din zona Zlatna, ale căror drepturi la grupa specială de muncă au fost ignorate.
lRelansăm industria de apărare şi creăm sute de noi locuri de muncă la Cugir!
Teodor Atanasiu este ministrul Apărării Naţionale care a avut curajul să desfiinţeze stagiul militar obligatoriu şi să transforme Armata României în „armată de profesionişti”. Ca senator, va milita pentru intrarea României în proiectele Agenţiei Europene de Apărare, ţara noastră fiind singurul stat european care nu are un acord în acest sens. Pentru oamenii din zona Cugir va însemna sute de locuri de muncă.
Dan-Coriolan Simedru este deputatul care a iniţiat pentru prima dată legea industriei de apărare. A contribuit decisiv la aducerea Star Transmission la Cugir şi la obţinerea celor 24 milioane de euro, necesari pentru achiziţionarea de noi utilaje pentru linia de fabricat muniţie de tip NATO. A stat o zi întreagă pe holurile guvernului, pentru a se asigura că în ultima şedinţă a Guvernului Isărescu, oraşul Cugir va fi declarat zonă defavorizată.

lSprijinim agricultorii – prima întabulare a terenurilor va fi gratuită, subvenţiile pentru terenuri şi animale vor fi corecte şi acordate la timp, iar sistemul de irigaţii va fi unul de nivel european!

Dezvoltarea agriculturii şi susţinerea fermierilor este o prioritate pentru Guvernul USL. Teodor Atanasiu şi Dan-Coriolan Simedru vor susţine în Parlament o lege prin care prima întabulare a terenurilor să fie gratuită şi alte măsuri legislative pentru sprijinirea agriculturii, dar şi pentru acordarea subvenţiilor pentru terenuri şi animale, corect şi la timp.

lMedicină de calitate pentru oamenii din colegiul nostru! Cugirul va avea un spital renovat şi modern, iar spitalul din Zlatna se va redeschide!

Oamenii din zona Cugir – Zlatna au dreptul la servicii de sănătate de calitate, au dreptul să fie trataţi în spitale dotate şi modernizate. Sănătatea oamenilor nu poate fi inclusă în balanţa rentabilităţii, iar măsura închiderii unul spital, cum a fost cel din Zlatna, este inumană. Teodor Atanasiu şi Dan-Coriolan Simedru îşi propun să repare greşelile făcute în domeniul sănătăţii de PDL prin promovarea unor măsuri legislative menite să reformeze sistemul de sănătate. Au obţinut promisiunea includerii în bugetul pe anul 2013 a sumelor necesare modernizării Spitalului din Cugir şi a redeschiderii Spitalului din Zlatna.

lReînfiinţăm la Cugir o Secţie a Universităţii Tehnice din Cluj! Tinerii au dreptul să se formeze, să lucreze şi să rămână acasă!

Dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic este un obiectiv permanent, după părerea reprezentanţilor USL în competiţia pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Teodor Atanasiu şi Dan-Coriolan Simedru sunt convinşi că, la Cugir, trebuie reînfiinţată o secţie tehnică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Astfel, generaţiile tinere vor avea posibilitatea să se formeze, să lucreze şi să rămână acasă.

lAducem bani în comunităţile din Alba indiferent de culoarea politică a primarilor!

Teodor Atanasiu este preşedintele Consiliului Judeţean Alba care, în perioada iunie-decembrie 2004, a dat o viziune pe termen lung judeţului şi a început proiecte importante de alimentare cu apă, canalizare şi drumuri. Ulterior în perioada cât a făcut parte din Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Atanasiu a adus zeci de milioane de euro pentru comunităţile din Alba. La rândul său, Dan-Coriolan Simedru are o bogată experienţă în administraţie, ocupând funcţii precum vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi prefect al judeţului, timp în care s-a dedicat rezolvării problemelor comunităţilor locale, fără să ţină cont de apartenenţa politică a primarilor.
Priorităţile senatorului Teodor Atanasiu şi ale deputatului Dan-Coriolan Simedru: să aducă din nou bani pentru drumuri, canalizare şi apă în judeţ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

PROGRAM de vizite la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, în contextul riscului de transmitere Covid: Recomandări pentru aparținători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

PROGRAM de vizite la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, în contextul riscului de transmitere Covid: Recomandări pentru aparținători

Accesul vizitatorilor la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este limitat pentru protecția pacienților, având în vedere persistența riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2. Aparținătorii au obligația să poarte echipament de protecție (mască, halat de vizitator, botoșei) și să respecte, în contextul epidemiologic, următorul

PROGRAM de VIZITĂ:

LUNI – VINERI: 16:00 – 18.00
SÂMBĂTĂ-DUMINICĂ: 15.00 – 18.00

Elit - Gustul Desăvârșit

Este recomandat ca vizita în spital să nu depășească 15 minute. De asemenea, este posibil ca vizitatorilor să li se solicite să aștepte pentru a se evita supraaglomerarea saloanelor.

Mulțumim aparținătorilor pentru înțelegere! Vă asigurăm că măsurile adoptate sunt, în primul rând, pentru protecția pacienților. De aceea, vă rugăm să respectați toate indicațiile personalului medical cu ocazia vizitei!

Multă sănătate, tuturor!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Cum a dat un samsar de mașini din Alba „țepe” de zeci de mii de euro. Ce au decis magistrații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Cum a dat un samsar de mașini din Alba „țepe” de zeci de mii de euro. Ce au decis magistrații

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În actul de sesizare s-a arătat, în esență, că în cursul lunii februarie, anul 2018, inculpatul a indus în eroare pe reprezentantul unei firme cu privire la intenția de a intermedia achiziționarea a trei autovehicule din Germania, în scopul de a obține un folos patrimonial injust, cauzând astfel persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 41.705,88 euro.

Totodată în cursul lunii februarie, anul 2019 a indus în eroare persoana vătămată, cu care a încheiat o convenție având ca obiect achiziţionarea unui autoturism marca Opel, primind prin intermediul inculpatei suma de 1.500 de euro, iar ulterior nu a mai livrat autoturismul și nici nu a rambursat persoanei vătămate suma de 1.500 de euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fiind audiat în cursul urmăririi penale, administratorul firmei, a declarat că, în cursul lunii februarie, anul 2018, a convenit cu inculpatul ca acesta să intermedieze achiziționarea de către societate a trei autoturisme marca Skoda din Germania. Administratorul persoanei vătămate a primit prin intermediul aplicației WhatsApp trei contracte de vânzare-cumpărare completate și semnate de inculpat, pentru trei autoturisme marca Skoda, în schimbul prețurilor de 16.000 euro, 16.000 euro și 9,705,88 euro, cu indicarea seriilor de șasiu. În baza acestor documente, persoana vătămată a achitat inculpatului prin viramente bancare la datele de 23.02.2018 și 01.03.2018 suma totală de 41.705,88 euro.

De asemenea, reprezentantul persoanei vătămate a mai declarat că, la data de 12.03.2018, inculpatul a trimis din Germania cu o platformă, un autoturism marca Skoda, însă persoana vătămată a refuzat recepționarea autoturismului având în vedere faptul că acesta era defect și seria de șasiu nu corespundea cu niciuna din seriile de șasiu din contractele pe care acesta le primise de la inculpat. Ulterior, inculpatul nu a mai livrat niciun autoturism și nici nu a mai putut fi contactat de persoana vătămată.

Reprezentantul legal al persoanei vătămate şi-a menţinut declaraţiile în faţa instanţei, sens în care a arătat că l-a cunoscut pe inculpat prin intermediul soţiei acestuia, iar după ce inculpatul i-a arătat poze cu mai multe maşini, i-a spus că poate să îi aducă orice maşină îşi doreşte. În acest context, persoana vătămată i-a solicitat inculpatului să îi aducă trei maşini, dintre care două noi şi una second, iar acesta a fost de acord, sens în care i-a trimis ofertele pentru autoturisme, iar ulterior au încheiat contractele de vânzare cumpărare. Pe baza contractului, persoana vătămată a luat un credit bancar şi i-a dat inculpatului suma de 40.000 euro, spunându-i că într-o lună jumătate va aduce autoturismele. Ulterior, inculpatul a adus un maşină pe platformă, care a fost refuzată de către persoana vătămată întrucât seria de şasiu a acesteia nu corespundea cu cea inserată în cuprinsul contractului încheiat între părţi. Persoana vătămată a refuzat să ridice autoturismul respectiv, iar din acel moment, nici inculpatul şi nici soţia acestuia nu au mai răspuns la telefon.

Reprezentantul legal al persoanei vătămate declară că a mers acasă la inculpat de nenumărate ori pentru a-i cere explicaţii, dar acesta refuza să iasă din casă sau se prefăcea că nu este acasă. După ceva timp, inculpatul i-a comunicat că şi el a fost înşelat şi că atunci când îşi va recupera banii, îi va restitui. Reprezentantul legal al persoanei vătămate mai declară că ulterior a mai încercat să îl mai contacteze pe inculpat şi pe soţia acestuia, dar nu a mai reuşit.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru părţi și pentru procuror.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Gest de omenie făcut de un polițist originar din Alba: Și-a oferit geaca unor femei pentru a le feri de ploaie, la Mănăstirea Nicula

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Gest de omenie făcut de un polițist originar din Alba: Și-a oferit geaca unor femei pentru a le feri de ploaie, la Mănăstirea Nicula

Două femei surprinse de ploaia torențială de ieri, la slujba de Sfânta Maria de la Mănăstirea Nicula, au fost ajutate de un polițist clujean, originar din Ocna Mureș, care le-a oferit jacheta pe post de umbrelă.

„Începuse codul roșu de furtuni și vijelii. Ploua torențial și la un moment dat unul dintre corturile care adăposteau enoriașii a fost luat de vânt.

Mihai, colegul nostru, le-a pus la dispoziție autospeciala de poliție unor bunicuțe pentru a se adăposti. Au refuzat elegant spunând că sunt murdare cu noroi pe încălțăminte.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cele din urmă, Mihai și-a scos geaca reflectorizantă și le-a așezat-o deasupra capului pentru a încerca să le protejeze de ploaia torențială.Ne înclinăm în fața lui Mihai Lazăr pentru gestul său!”, au scris reprezentanții sindicatului Europol pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare