Rămâi conectat

Politică Administrație

Solicitările Colegiului Medicilor Alba, privind orele de gardă, introduse în draftul Ministerului Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna mai a acestui an, Colegiul Medicilor Alba a efectuat un demers legal, o plângere prealabilă, prin care a solicitat Ministerului Sănătății modificarea Ordinului nr. 870/2004 prin care s-a aprobat Regulamentul privind timpul de muncă, organizarea și efectuarea gărzilor în unitățile publice din sectorul sanitar, se arată într-un comunicat de presă trimis de reprezentanții acestei instituții.

mediciPrincipala modificare cerută a fost referitoare la art. 42, care prevedea faptul că orele de gardă nu erau considerate ore suplimentare si nici nu constituiau vechime în muncă sau în specialitate. Ne bucurăm să vă anunțăm că, în draftul propus de Ministerul Sănătății, acest articol a fost schimbat radical, iar odată cu publicarea în Monitorul Oficial a noilor modificări art. 42 nu va mai contraveni Codului muncii. Draft-ul propus pentru modificarea OMS 870/2004 a fost afișat pe site-ul Ministerului Sănătății și supus consultării publice, în vederea asigurării transparenței procesului legislativ.

”Colegiul Medicilor Alba a profitat de această ocazie pentru a face și alte propuneri de modificare a acestui ordin. Documentul trimis Ministerului include și sugestii ale medicilor din județ, cărora le mulțumim pe această cale”, se mai arată în comunicatul de presă.

Vezi Propuneri privind modificarea OMS 870/2004, propuse de Colegiul Medicilor Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea