Rămâi conectat

Actualitate

Șoferii, pe cont propriu: Coaliția a decis să NU plafoneze prețul carburanților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferii, pe cont propriu: Coaliția a decis să NU plafoneze prețul carburanților

Coaliția de guvernare a ajuns miercuri la un acord cu privire la măsurile care vor fi luate pentru ținerea sub control a prețului carburanților. Potrivit liderilor PSD și PNL, decizia urmează să fie anunțată joi, după ședința de guvern.

Liderii PSD și PNL au anunțat, într-o discuție informală cu jurnaliștii, că nu va fi vorba despre o plafonare a prețurilor și nici de reducere a TVA sau a accizelor, astfel că nu este nevoie de obținerea aprobării Comisiei Europene.

România are în acest moment al patrulea cel mai mic preț la carburanți din UE, astfel că orice intervenție ar putea avea un efect limitat. Varianta adoptată ar urma să fie cea a unei compensări a prețului pentru consumatorii finali, însă nu este clar dacă acest lucru ar putea reduce prețul cu mai mult de 50 de bani/litru. Ținta ar fi o reducere de 1 leu/litru. Măsura ar urma să fie aplicată pentru cel puțin trei luni.

Joi urmează să se stabilească ultimele detalii tehnice, înainte de anunțarea măsurii. Adoptarea se va face într-o ședință de guvern ulterioară. Sursa de finanțare este bugetul de stat.

Liderii coaliției au renunțat și la ideea limitării adaosului comercial, dar și la ideea înțelegerii cu distribuitorii din domeniu, soluție care ar putea ridica probleme de legalitate.

Inițial, partidele s-au înțeles să înceapă demersurile pentru scăderea prețului la benzină și la motorină cu 1 leu/litru. Planul era ca Guvernul să ajungă la o înțelegere cu OMV în acest sens, iar ceilalți benzinari ar fi urmat să scadă și ei prețurile pentru că altfel toată lumea s-ar fi îmbulzit să alimenteze doar de la OMV și ceilalți ar fi rămas fără clienți.

Liderii coaliției nu se așteaptă la creșteri bruște a prețului la pompă între momentul anunțării măsurii și implementarea acesteia. După trei luni, ar urma să se facă o evaluare pentru a se vedea efectele și oportunitatea continuării măsurii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea