Șoferii cu permis de conducere categoria B îl vor putea folosi și pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3 -proiect

Paul Voicu - Primar 2020

Șoferii cu permis de conducere categoria B îl vor putea folosi și pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3 -proiect

Un nou proiect de lege care prevede ca șoferii cu permis de conducere categoria B îl vor putea folosi și pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, a fost depus în Parlament.

Șoferii care vor avea parte de noul proiect de lege trebuie să aibă în vedere două reguli: să aibă peste 24 de ani și permis categoria B de cel puțin doi ani.

ELIT

Inițiatorii proiectului sunt deputații Partidului Social Democrat Gabriel Petrea şi Alexandru Rotaru deasemenea prevede completarea legii circulației pe drumurile publice. „După litera j a al. 1 al art 24.1 se introduce litera k) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0.1 kW/kg (categoria A1), cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani şi permisul categoria B obţinut cu cel puţin doi ani în urmă”.

Deputații PSD au afirmat că în mai multe ţări europene legislaţia care reglementează obţinerea permisului categoria A1 include amendamente care facilitează obţinerea acestei categorii dacă solicitantul posedă categoria B.

Mihail David - 2020

sursa: capital.ro

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...