Şoferii care circulă fără cauciucuri de iarnă riscă o amendă de 1.500 de lei şi să rămână fără talon

Paul Voicu - Primar 2020

Poliţiştii de la Rutieră îi avertizează pe şoferii din Alba că în cazul neechipării corespunzătoare a vehiculelor pentru condiţii de iarnă se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei, respectiv între 9 şi 21 puncte amendă.

Având în vedere avertizarea meteo privind răcirea accentuată a vremii, căderea de precipitaţii sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului, poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare.

ELIT

Oamenii legii amintesc conducătorilor auto faptul că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Proprietarilor de autoturisme li se recomandă să îşi doteze autoturismele cu o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.

Mihail David - 2020

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

5 Comentarii

Horea 5 decembrie 2012 at 17:01

„… iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei, respectiv între 9 şi 21 puncte amendă.”

Intre 650 lei si 1 470 lei, e o diferenta destul de mare.

In functie de ce criterii se alege (de catre politist) cuantumul amenzii?

Marius 5 decembrie 2012 at 21:39

Pai eu am cuciucuri de iarna doar pe rotile de tractiune. Deci platesc amenda minima. Tu care n-ai nici un cauciuc de iarna, platesti amenda maxima.

drumarul obosit 5 decembrie 2012 at 20:36

Proprietarilor de autoturisme li se recomandă să îşi doteze autoturismele cu o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.

Deoarece drumari nostri iau bani si voi trebuie sa va descurcati singuri.

titirca inima rea 6 decembrie 2012 at 5:04

Fraierilor care sunteti voi de fraieri, nu riscati o amenda, va riscati viata voastra si e a altora; nu ai bani sa-ti iei cauciucuri dar iti trebuie masina;pe care o speli in balta;

Horea 6 decembrie 2012 at 11:11

Oare daca ai mai scrie o data, ne-ai certa la fel de crunt ca nu ştim cum sa … furăm (pentru a nu fi „fraieri” ci … bogati ca tine!)?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...